Nakup novega C4P 1,6 16V

Začel/a airbus320, Maj 26, 2011, 08:57:53 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Zeko124

Citat od: ursus;103747Mislim,da so kar vsi C4 Pic namenjeni v Slovenijo narejeni v Španiji..

Kolkor je meni znano se vsi Picassoji in Berlingi štancajo v Španiji (Vigo), kjer ima PSA tovarno.
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

šafla

Citat od: airbus320;103741Pozdravljeni,
no pa ga imamo, kot sem že omenil, 1,6 16Vti, osnovna oprema (attraction+otroški paket, bela barva), cena? Sitnica...13740€, pa še dmv mi povrnejo, mislim da cca 500€.
Avtoček je res super za vozit, prostora res dovolj, 3 otroški sedeži pašejo, ko budali šamar. Priznam pa da mi je fuuuul žal, da se nisem malo več stegnil (cca 1000€,tendance), ker plastika oz armatura je pa na otip ko ena stara Dacia. Ampak ok, za drugi avto, bo super.
Kot je že uporabnik Šafla omenil (v drugi temi), sprednji park senzorji bi morali biti obvezna oprema, ker se pa res nič ne vidi, kje konec motornega pokrova oz odbijača. V glavnem, na kratko avto je z eno besedo SUPER, motorizacija čisto zadovoljiva.
lp
Èestitke in srečno vožnjo :emot112:!

ModelJT

Èestitam, pa srečno vožnjo. Pa kako slikco naredi.
[SIGPIC][/SIGPIC]

sop

cestitam in srecno! pa cez cas zopet porocaj kako se vozite.

airbus320

Hvala vsem,
slike "oskubljenca" pripopam še ta teden.
Avto se super pelje, tudi motorizacija ni prešvoh, edino me moti (ne znam...), ko se ugasnem avto, kako se izklopi električna ročna zavora. Ko bo zima, mi glih ne diši, da je celo noč zategnjena. Pri mojem bivšem G.Scenica, ko si ga ugasnil (pri zaprtih vratih), sem zavoro, preden se je zategnila sem jo samo odtegnil in je blo ok.
lp

aygo

[SIGPIC][/SIGPIC]

aygo

Citat od: airbus320;103898Hvala vsem,
slike "oskubljenca" pripopam še ta teden.
Avto se super pelje, tudi motorizacija ni prešvoh, edino me moti (ne znam...), ko se ugasnem avto, kako se izklopi električna ročna zavora. Ko bo zima, mi glih ne diši, da je celo noč zategnjena. Pri mojem bivšem G.Scenica, ko si ga ugasnil (pri zaprtih vratih), sem zavoro, preden se je zategnila sem jo samo odtegnil in je blo ok.
lp

Vklop/izklop samodejnih
funkcij *  
 Samodejno zategovanje ob prekinitvi
delovanja motorja in samodejna sprostitev ob premikanju vozila se lahko
izključita. Vklop/izklop se izvede v
meniju za konfi guracije na večfunkcijskem zaslonu. Za to izberite "Vehicle
parameters/Comfort/Automatic handbrake" (Parametri vozila/udobje/samodejna parkirna zavora).
 Na izklop funkcij vas opozori
vklop opozorilne lučke na instrumentni plošči.
  *   Odvisno od tržišča  .
 Èe so samodejne funkcije izključene, se zategovanje in sprostitev parkirne zavore izvedeta ročno.
[SIGPIC][/SIGPIC]

drejci

pozdravljeni-ročna se po novem več neda izklopiti v konfiguracijah temveč tako da daš kontakt pritisneš pedal zavore,ter potegneš stikalo za ročno zavoro.V avtu ti prične piskati alarm-to je znak za deaktivirano ročno zavoro .To moraš storiti vsako krat posebej-govorim o letniku 2010,starejše si lahko nastavil.
P.S.Še en nasvet če bo avto stal več časa kar deaktiviraj ročno,saj ima avto v programu funkcijo za korekturo  ročne zavore in se od časa do časa še zateguje.Obilo užitkov pri vožnji in čim manj obiska na servisu-pa srečno.

Dušan

Kako ste pa kaj zadovoljni z zadnjimi lučmi pri vzvratni vožnji. Se mi zdi, da bistveno premalo svetijo in je vidljivost ponoči slaba.
Zame je to ena redkih slabosti pri C4P.

airbus320

Hm,......zanimivo vprašanje....po pravici povedano, odkar ga imamo (5 dni), še nisem izvajal "nočnega parkiranja".
Trije majhni otroci, ob 21.00 grejo spat, midva z ženo, pa na kavč pred TV.....čez pol ure že spim.
V glavnem, slike napopam v četrtek (vzel dopust), imamo ga pa namen testirat v soboto z odhodom na dopust (Otok Pag), če ne bom v petek kupil Espace-a, ne vem.... Èe gremo z Picassojem, bo to res dober test, vsaj kar se porabe tiče: strešni kovček, kolo (na strehi), 2 odrasla + 3 otroci (+ 3 skiroji)......tempomat na 110Km/h. Lani sem imel službeno Xsaro Picasso 1,6 HDI (110KM), ista konfiguracija potnikov, strešni kovček,.... tempomat na 110Km/h, poraba po računalniku 4,4 l/100km, majke mi, prisežem na mulce, z enim tankom tja pa nazaj, pa še je ostalo.
Pri temu bencinarju bom pa po moje težko z enim tankom tja pa nazaj (v eno smer mislim da je 380km).
lp

Dušan

Še eno vprašanje, mi je sicer malo nerodno, da to sprašujem po skoraj enem letu lastništva :)
Ali se stekla na zadnjih vratih res ne odprejo v celoti ampak le do nekje 3/4?

Kar se pa porabe tiče pa so meni rekli, da ta postane realna šele po prevoženih nekaj 1000km in tudi sam sem opazil, da je sedaj poraba nekoliko manjša kot na začetku, ampak ne bistveno, morda 0,5l/100km pri enaki vožnji.

airbus320

Živjo,
ja, zadnja stekla se ne odprejo do konca, mislim, da majo to vsi enoprostorci, vsaj moj G.Scenic (2007) je imel isto.
Kar se porabe pri našem tiče; avto ima zdaj 200km prevoženih, poraba po BC mi zdaj kaže 9,1l/100km, mestna vožnja.
lp

garac

zadnje steklo se ne more odpret do konca, ker so vrata spodaj pač ožja,  kot zgoraj
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

airbus320

No takole, da prpopam še slike našega oskubljenca:take_picture:
Zanima me še za zadeva z električno zavoro oz deaktiviranje (sploh čez zimo) le te. Pozkusil sem po navodilih, se pravi kontakt, noga na zavori in popustiti električno zavoro. Zadeva se odtegne, vendar se zopet nazaj aktivira. Delam kaj narobe, ali se pri novih modelih ne da deaktivirat?
hvala
lp

glodalec

Po slikah, se mi zdi, da sva soseda. Sam, da ima moj bele letvice in bele kljuke.