Dvorjanov >> DS3

Začel/a dvorjan, April 01, 2011, 12:29:20 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

mato

Èe ni pregloboko se da spolirat,drugače pa poretuširat. Da pa ni tko opazno ali nič opazno se tud da popravt samo traja. Mam pa hitreje pofarban blatnik.

altair123

Morda bi pa odprl eno temo, pa primerjali, kdo ima veliko, majhno, globoko, na nenavadnem mestu... Mislim da ma kar večina od nas že kakšno prasko take vrste....

Xandrej

Bože drag če kakega takega zraven dobim!!! Glavo mu vtrgam ne roko!

dvorjan

Citat od: altair123;100924Morda bi pa odprl eno temo, pa primerjali, kdo ima veliko, majhno, globoko, na nenavadnem mestu... Mislim da ma kar večina od nas že kakšno prasko take vrste....

Verjamem, da imamo skoraj vsi praske na avtomobilih. Pa vendar je razlika med tem, ce prasko povzrocis sam, ali pa ti jo tretja oseba. In eno je neprevidnost pri odpiranju vrat, drugo pa nacrtno poskodovanje barve, laka, stekla ipd.

Meni ni vseeno, ce mi opraskajo nov avto, 8 let star ali pa 25 let star avto. Tega umsko zdrav clovek ne pocne in pika.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

janez

Jaz sem enkrat letos ,ko sem še imel dijano parkiral zraven enega kombija na parkirišču. Madona sem še študiral ... tale bo ruknu v mene ko bo šel ven...
Èez pol ure pridem nazaj, kombija nikjer, blatnik na dijani pa zahaklan in odrt... nasrečo je bil plastičen pa se razen poškodb na barvi ni poznalo. Sam sem si reku... mater poznam bedasto rajo.

Včeraj se nekaj motovilim okol Amija pa gledam zadnji odbijač... zmučkan + udarjen blatnik posledično... Še nisem vprašal mojo kaj se je zgodilo... Al je kdo s kljuko porinu Amija ali pa je kakšna škarpa bila preblizu... "i tako par puta" . Prednji odbijač na AMiju je pa že itak celi deformiran ... Bi dal rolbare gor na amija sam se bojim da bi pol kreteni še bolj tišali not pa mi šasijo ferderbali...

Berlingota sem pa zadnjič sam butnu... povozu sem doma en kos železa pa je ruknu gor na bok... sam se ne sekiram , je to samo ena od 146 prask - vdrtin, ki je na njem.

sl1

Za to so najboljše okovane ženske torbice. Sploh tiste s polno zadrg in kovinskih zaponk in potem gre frajla s polno hitrostjo med 2 blizu parkiranima avtomobiloma na parkiriscu da kar slisis kako zacvili in se niti ne ozre. Lahko pa da je kak kreten s ključem.

dvorjan

Danes zacuda ni bilo gnece na AC, policiste sem videl na pocivaliscu malicati, pa sem se odlocil, da je pravsnji cas za preizkusanje pospeskov v za laike najbolj varnem okolju (2+1 pasovnica v eno smer).

No, 1. prestavo sem izpustil, ostale pa se zavrtijo do:
2. = 110 km/h
3. = 160 km/h
4. = 200 km/h
5. = 215 km/h (mogoce gre se vec, sem se priblizeval vozilom pa sem znizal)
6. = ??? (ima pa 6. pri 210+ komaj cca. 4.500 rpm, torej se niti ne more zvrteti do konca ...)

garac

2 prestava bi najbrž še šla? če gre spaček z drugo 95kmh, bi moral tvoj stroj vsaj do ene 130 potegnit
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

dvorjan

No, saj imajo vse se nekaj rezerve, sem menjal okoli 6000 rpm, ker mi ni v interesu, da bi ga gnal prav do omejevalnika, ki nato prekine vzig ... Samo tako, da vem, ko prehitevam, koliko je se "lufta". =)

Xandrej

gre kot atmosferska VTS-ka xsara... Tista je tudi 200 letela z lahkoto z 4 prestavo...

Gox

@dvorjan, a si gledal kaj primerjavo števec/GPS ?

Kako kaže hitrost v primerjavi z GPS-om?

Po tov.podatkih naj bi imel THP156 vmax 214 km/h, Racing THP203 pa 228.

Drugače vidim da ti kar leti :emot26:

dvorjan

@gox: Nisem, ker nimam GPS. Bom pa to opravil pri prvi turi v Nemcijo, oziroma bo vse to odcitaval sopotnik, jaz pa se bom skoncentriral na voznjo in razmere v prometu. Ce bodo seveda razmere tak preizkus sploh dopuscale.

Sicer pa kolikor berem angleske in nemske forume, jim cipani THP-ji letijo do 233 km/h po GPS, torej se bistveno bolj, kot so predvideli snovalci stevca (ta se preprosto ustavi nekaj cez oznako 220). =) Jaz si zgleda vedno omislim tak avto, kjer gre igla se cez skalo stevca (R5 je bil tak, pa Xsara 1.8 16v ...). =)

dvorjan

No, z DS3 se vsak dan znova zabavava. Danes sva imela skoraj 300 km hitre voznje v dezju, kjer lahko samo pohvalim obnasanje na mokri podlagi, tako pri mocnem pospesevanju kot zaviranju zlepa ne zdrsne. Bridgestonke pri tem seveda opravljajo vecji del posla, pa tudi podvozje ni od muh.

Sicer pa sem imel zadnje dva tanka predvsem hitre voznje po AC ter mestno voznjo brez relacij, tako da je bera mocnih pospesevanj in visokih hitrosti dvignila porabo, pa se to za manj, kot sem pricakoval (zadnji tank je bil povprecje 8,3l/100km). Do hitrosti 170-180 km/h se avto pelje povsem tiho in mirno, nekoliko nemirnejsi postane (pa se to le zadek), ko se igla hitrosti srecuje s koncem skale ...

dvorjan

No, danes sem pa dozivel se eno negativno presenecenje, in sicer pisk, prizig lucke motorja ter napis "Engine Fault".

Kako je do tega prislo? Lepo se (z ogretim motorjem ze, poprej sem prevozil cca. 15 km) spuscam na ljubljansko obvoznico in ker vidim levo od sebe kolono, pohodim gas do konca, da bi se vkljucil pred njih. V tistem pa ena zenska zavije desno, neposredno predme. Pohodim zavoro, odvijem levo, da je ne zadanem in pohodim gas, da me zadaj vozeci ne nasadi. Avto zacne kasljati in javi omenjeno napako. Ocitno se je dal v nek "Safe mode", saj mu pospesevanja in voznja nad 3000 rpm ne lezijo vec. Do jutri se pocakam, ce lucka slucajno izgine, sicer sledi obisk servisa ...

Sem pa tokrat prvic tankal Petrolov 95-oktanski bencin in je v zadnjih 300 km tudi ze enkrat malo pokasljal med voznjo pri pospesevanju v 6. prestavi na AC ...

Xandrej

Kaj pa tankaš tisto svinjarijo!