Dvorjanov >> DS3

Začel/a dvorjan, April 01, 2011, 12:29:20 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

MSrougeZX

C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

dvorjan

No, vceraj je pa DS3 prezivel dan na servisu. Olja in filtra niso zamenjali, tiste cevi tudi niso ocistili. Naredili so malce manj kot 24 kilometrov (verjetno so delali simulacijo cukanja). Nato se ga je lotil se elektronik. Diagnoza sledeca - zamenjali bodo en elektroventil pri motorju/turbini. Seveda ga ni na zalogi in so ga narocili ...

No, upam, da je diagnoza pravilna in da bo potem tezava z obcasno nejevoljo do pospesevanja odpravljena.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

psihotic

Dvorjan, jaz imam po moje isto težavno na svoje DSu. Trenutno sicer dela, je pa že nekjkrat močno padla moč (izklopila se je turbina) in se potem spontano po nekaj časa spet vklopila. Nazadnje se avto tri dni ni popravil sam od sebe, na koncu se je prižgala lučka za samodiagnostiko motorja, javil se je "anti-polution system faulty" nakar je pa spet v trenutku vse normalno delalo. Avto je potegil še celo bolje kot običajno. Po treh dneh stanja na mestu se je lučka ugasnila in spet vse normalno dela. Na servisu je računalnik pokazal napako v mešanici bencina. Zadeva je bila posredovana na nek nemški center, da bo od tam nek ekspert sporočil, kaj se naj naredi. Ker avto sedaj normalno dela, se z njim normalno vozim okoli. Èakam na klic iz servisa. Zato bi bil zelo vesel, če bi lahko povedal, kako so pri tebi rešli zadevo ...

dvorjan

Ves da bom povedal. Meni sicer nikoli ni napisal nic okoli "anti-polution", temvec ko ga zadusi pri visokih obratih napise kar "engine fault". Se je pa ta "engine fault" do sedaj izpisal 2x in izgine po priblizno 24 urah ... V tem casu pa je motor v nekem varnem nacinu in se nerad vrti nad 3000 obrati. Pa to po moje ni izklop turbine, ker bi bil to grob poseg v delovanju, pac avto se 3 do 5 sekund vede kot clovek, ki se mu je nekaj zataknilo v grlu in se zeli odkasljati. Enkrat do sedaj je pa res grobo kihnil - posledica je bila moder dim za menoj in obdijac poln oljnih kapljic. Se je pa to zgodilo pri pospesevanju v 6. prestavi pri cca. 2200-2300 obratih.

Jaz bolj sumim na to, da res olje iz prve vgradnje reagira z bencinom in posledicno pride v izpuh, kjer se tudi vname, ko se nabere vecja kolicina. Takrat pa nastane reakcija, ki zmoti povratne pline na turbino, zato tudi to nekaj sekundno trzanje in izguba moci.

@psihotic:
Meni se trzanje pojavi 2 do 3-krat na tank goriva, ki ima vec mestne voznje. Napako mi javi izjemoma (saj pravim, 2x do sedaj). Ce ima vec hitrih relacijskih vozenj ali pa vozenj po AC teh tezav prakticno ni (tudi ce je potem nekaj dni mestne voznje). Pac ga "prediham". =) Kako pogosta je pa tvoja tezava?

garac

@psihotic, vsi PSA podatki o napakah se zbirajo v nemčiji
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

tommaazz

Pozdravljeni! Malo bi se vključil v debato okoli THP motorja...sam sem si naročil PEUGEOTA 508 SW s THP motorjem, ki ga pričakujem 22.7., sedaj pa berem, da je s tem motorjem polno problemov (celo neka peticija ja na spletu in ne morem razumeti, da se glede tega kar pišejo po tujih forumih na internetu v PEUGEOTU, CITROENU in BMW-ju nihče ne zgane, če je vse res, saj je motor na trgu že od leta 2007) in se sprašujem, če mi bo avtomobil sploh dobro služil, glede na to, da imate že tukaj na forumu probleme z njim. Pa kakorkoli sedaj je kar je lahko samo upam na najboljše, bom pa absolutno podaljšal garancijo na 5 let, da me kasnjeje ne bo bolela glava. Glede na to, da si Dvorjan napisal, da je lahko problem z oljem, ki pride iz tovarne z avtomobilom, se sprašujem če bi bilo smiselno takoj zamenjati olje? Moj avtomobil bo imel tudi veliko mestne vožnje, bom pa absolutno vedno tankal 100 oktanca...ne vem ali sem se pravilno odločil ali pa bi morla vzeti hdi-ja, čeprav sem pristaš bencinarjev in omenjeni THP motorji na papirju delujejo kot biserčki :)))

dvorjan

Jaz sem v torek dogovorjen za menjavo elektroventila. Bomo videli, ce bo pomagalo.

Sicer pa sem na internetu nasel tole - kar je se najbolj podobno mojim simptomom. Mogoce bodo z menjavo elektroventila vse tezave izginile, mogoce jih lahko odpravi menjava olja. Kdo bi vedel. Ampak po 20.000 km, kolikor jih naredim v enem letu, bo ze vec znanega.

Sem pa tudi sam podaljsal garancijo na 4 leta ali 80.000 km. =)

tommaazz

Citat od: dvorjan;105226Jaz sem v torek dogovorjen za menjavo elektroventila. Bomo videli, ce bo pomagalo.

Sicer pa sem na internetu nasel tole - kar je se najbolj podobno mojim simptomom. Mogoce bodo z menjavo elektroventila vse tezave izginile, mogoce jih lahko odpravi menjava olja. Kdo bi vedel. Ampak po 20.000 km, kolikor jih naredim v enem letu, bo ze vec znanega.

Sem pa tudi sam podaljsal garancijo na 4 leta ali 80.000 km. =)

Pravilno si se odločil, sam dobim 4 leta garancije in jo bom podaljšal na 5 let, saj bom avtomobil imel najmanj 5 let, če seveda ne bom imel problemov z njim. Kakor sem se na začetku, ko sem ga naročil veselil tega Peugeota, me zdaj malo skrbi, kljub garanciji, saj grenak priokus ostaja, če imaš nov avto in ga imaš več v delavnici kot na cesti. Ne vem no bomo videli, ampak internet je poln forumov o thp problemih, pa menjave motorjev pri 30.000 km,itd... Èe bom imel probleme ga prodam in kupim nekaj drugega, ampak PSA koncern adijo za zmeraj, z meganom sedaj nimam nikakršnih problemov tako da potem zaupam samo še Renaultu od francozov, ker ne morem razumeti da v 4 letih kar je motor na trgu ne morejo popraviti vzdržljivosti. Sj mogoče malo paničarim, ampak ko se odločiš in kupiš malo boljši avtomobil za dalj časa pa najdeš en kup stvari, ki ne štimajo, če je verjeti temu kar je napisano, sicer pa le še slaba 2 tedna pa bomo videli...
nekaj linkov, če koga zanima:
http://distributionthp.free.fr/index.php?langue=eng&page=view/sources_view_eng.php
http://www.peugeotboard.de/peugeotforum/t/21756/peugeot-thp-motor-probleme-an-alle-thp-fahrer.html

neyc

Citat od: dvorjan;105120Pa to po moje ni izklop turbine, ker bi bil to grob poseg v delovanju, pac avto se 3 do 5 sekund vede kot clovek, ki se mu je nekaj zataknilo v grlu in se zeli odkasljati. Enkrat do sedaj je pa res grobo kihnil - posledica je bila moder dim za menoj in obdijac poln oljnih kapljic. Se je pa to zgodilo pri pospesevanju v 6. prestavi pri cca. 2200-2300 obratih.

turbino vrtijo izpušni plini, tako da izklop oz. ustavitev turbine je lahko samo ko zariba... (zmanjka olja,itd..) sem imel simptom da mu je zmanjkalo moči za sekundo, pol je bilo vse ok, tester ni pokazal ničesar,... glede na to, da si ''poskočni voznik'' bi lahko tudi zamenjal ventil, ki vrača odvečni zrak nazaj v sistem in ga zamenjal z blow off-om (da bi sikalo :BigThumbs:)... lahko pa je tudi s trubino kaj narobe... a ima mogoče kakšno čudno zavijanje ob pospeševanju?  čimprej in uspešno zrihtaj zadevo...

dvorjan

Vceraj je bil elektroventil zamenjan. Ker pa sem od takrat napravil le 140 km AC in relacijske voznje, tezko recem, ali je tezava odpravljena. Upam, da je. Odkar pa ima se Petrol 100-oktansko gorivo, le-tega tudi tocim (ali pa OMV 100).

dvorjan

Skorajda cel mesec sem se vozil z enim tankom goriva (je pa spacek oddelal 4k km), zato sele sedaj porocam, da napaka ostaja. Danes je pri pospesevanju v 6. prestavi pri okoli 120 km/h spet cuknil. Ampak tokrat sem v celoti popustil plin in je hitro prenehal z dusenjem, ponavadi ga dodaten pritisk na stopalko se bolj zamori za sekundo ali dve.

tommaazz

Citat od: dvorjan;107286Skorajda cel mesec sem se vozil z enim tankom goriva (je pa spacek oddelal 4k km), zato sele sedaj porocam, da napaka ostaja. Danes je pri pospesevanju v 6. prestavi pri okoli 120 km/h spet cuknil. Ampak tokrat sem v celoti popustil plin in je hitro prenehal z dusenjem, ponavadi ga dodaten pritisk na stopalko se bolj zamori za sekundo ali dve.

Ma to je pa slabo...zdj pa res vidim da imajo ti THP motorji resne vzdržljivostne probleme...jaz imam s svojim 508 SW THP zaenkrat 1600 km in nobenih problemov, me pa skrbi, da kmalu ne bo več tako...škoda drugače sem z motorjem zelo zadovoljen, fajn pospešuje, poraba je takšna kot pri meganu 1.6 16v, tih je...v glavnem super, samo ti problemi...

dvorjan

Ne vem, ce je to vzdrzljivostni problem, bolj nevsecnost. Zaradi tega ne ostanes ob cesti, vsekakor pa ne bi bilo prijetno, ce bi se kaj takega zgodilo pri prehitevanju. Poraba je cisto ok, povprecno 7,6l/100km po 7000 prevozenih. Minimalna cez cel tank je bila 6,9 maksimalna do sedaj pa 8,3.

tommaazz

Citat od: dvorjan;107359Ne vem, ce je to vzdrzljivostni problem, bolj nevsecnost. Zaradi tega ne ostanes ob cesti, vsekakor pa ne bi bilo prijetno, ce bi se kaj takega zgodilo pri prehitevanju. Poraba je cisto ok, povprecno 7,6l/100km po 7000 prevozenih. Minimalna cez cel tank je bila 6,9 maksimalna do sedaj pa 8,3.

Hja samo treba je čimprej porihtati, ker je to res neprijetno, lahko je pa tudi smrtno nevarno, če ti ravno ob prehitevanju tovornjaka začne kašljati...upam da ti čimprej odpravijo napako, prosim poročaj kako bo. LP

dvorjan

Takole, ker je pogonski agregat mojega DS3 se enkrat grobo cuknil in prizgal lucko za "okvaro motorja", je cetrtek in petek prezivel na servisu. Tokrat smo se strinjali, da velja upostevati Citroenov Info Rapid, ki sem jim ga ze zadnjic predlozil. V racunalniku ga imajo sicer lepo prevedenega v slovenski jezik. So narocili material in danes zamenjali. Dobil je novo olje Total Quartz 9000 5W-40, filter olja ter podlozko, ocistili pa so tudi cev turbine ter loputo za zrak. Drzim pesti, da bo v prihodnje vse v redu.

Je pa ocitno nekdo na servisu v mojega DS3 na sovoznikovi strani mocneje odprl vrata, tako da se pozna navpicna crta na laku. Bom zrihtal ob prvem pranju in poliranju, na servisu so se najprej seveda sprenevedali, da je bila mogoce poskodba ze od prej. Nato pa mi je izdajnik celo ponudil, da on spolira, a sem rekel, da bom raje sam. Ob moji smoli s takimi poskodbami na servisu bom res moral nositi s seboj fotoaparat in pri predaji vozila v servis le-tega fanj poslikati, pa se prevzemnik naj bo na vsaki fotki.

Drugo, precej bolj prijetno presenecenje pa je bil podpis na platiscu. Naslednjic bi torej moral priti z bolj umazanim avtom, mogoce me pricaka se telefonska stevilka ...