Dvorjanov >> DS3

Začel/a dvorjan, April 01, 2011, 12:29:20 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

north

Tega se jaz najbol bojim prask po avtu in pa kloftanja drugih vrat ki jih nekateri nesramno zabijejo v zraven parikran avto drugače je pa videt zelo globoka praska tko da nevem če bo šlo glih z poliranje ven ... Drugač pa lep DS.
Citroën - Creative Technology

vinotoc

Citat od: north;108325Tega se jaz najbol bojim prask po avtu in pa kloftanja drugih vrat ki jih nekateri nesramno zabijejo v zraven parikran avto drugače je pa videt zelo globoka praska tko da nevem če bo šlo glih z poliranje ven ... Drugač pa lep DS.

Sam nisem več alergičen na te udarce in praske ( kvečjemu takoj po nakupu kakšnega pol leta). Sam se bolj bojim zase in za svoje bližnje na cesti! Tam me je vedno bolj strah.Èetrt stoletja sem intenzivno na cesti. Vozil z YU klasiki in novejšimi v SLO- XP je moj 5. avto. Tehnika in varnost vedno boljša, prav tako je strah pred neumnostjo na cesti vedno večji. Doslej prevozil cca: z Yu jajci 75.ooo km, z novejšimi cca 720.ooo km ( a je res toliko???) in vam povem, da sem se leta 1986 počutil bolj varnega v fičotu, kot danes v XP :(( :Hammer3:
LP vinotoc.
PS
V soboto, ko sem parkiral poleg Dvorjanovega DS3, sem mu prav to omenil, kako me je strah, da drugemu butnem z vrati.
Veter v laseh in pesek v zobeh
Sem Prlek in se mi ni treba delati Francoza.

ModelJT

Citat od: north;108325Tega se jaz najbol bojim prask po avtu in pa kloftanja drugih vrat ki jih nekateri nesramno zabijejo v zraven parikran avto drugače je pa videt zelo globoka praska tko da nevem če bo šlo glih z poliranje ven ... Drugač pa lep DS.

Tole ni tista praske o kateri je govoril. Ta je že od prej. Se mi zdi da so ključi peli.
[SIGPIC][/SIGPIC]

dvorjan

Drzi, tale praska nad odbijacem je ze od prej. Pac gorenjska fovsija, kaj cmo. Druge praske se nisem slikal, je v petek prevec blescalo sonce v tisto stran avtomobila in se nic ni videlo na fotoaparatu. Ampak je precej bolj mila kot tale poseg s kljucem, zato verjamem, da bo sla stran s poliranjem (podobno kot Goxov incident z gugalnico).

Avto pa po prevozenih 300 km ni se nic cuknil, ceprav sem v petek zvecer stal (in se po polzje premikal) celo uro v prometni nesreci pred Brezovico, kar so bili dejansko idealni pogoji za simuliranje tezave.

Sem se pa prav prijazno nasmehnil predajniku avta, ki mi je dejal, da ga moram bolj pritiskat, ces, potem ne bo cukal ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

dvorjan

Ker me je ze vec Citroenarjev pridno vprasalo, kako se obnasa DS3 po zadnjem posegu (menjavi olja in ciscenju cevi turbine), lahko povem, da je ze tri tanke goriva brez cukanja. Mogoce je k temu pripomoglo tudi se bolj smelo pritiskanje na plin, saj je imel zadnji tank porabo 8,6l/100km.

Tudi tisto veliko prasko sem poskusil spolirati, a brez uspeha, je le prevelika. Mogoce bi slo, ce bi dal malo barve zraven ...

Bo pa DS3 dobil ta teden zimsko obutev (zmontirana bo seveda sele cez mesec dni). Odlocil sem se, da kupim jeklena platisca, 16 col. Nanje pa gredo gume 195/55, najverjetneje Dunlopove zimske (te znamke za zimske gume se nisem imel).

garac

@dvorjan, moraš pelat profesionalcu spolirat. Recimo Mato ti bo to dobro in ugodno uredil.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

dvorjan

Takole, priprave na zimsko sezono so ze v teku ... =)

ModelJT

A ti si pa ko v starih časih, sam na spredne pa gasa! haha
[SIGPIC][/SIGPIC]

Gox

Citat od: dvorjan;110995Takole, priprave na zimsko sezono so ze v teku ... =)

A boš imel Black winter edišn, al boš nabavu ratkape? (C3, C4, C5, interšpar :) ?)

dvorjan

Am, glede pokrovov se poizvedujem. Ce bi jih ze vzel, bi original Citroenove, od C3 Pic se mi dopadejo, pa se kaki - cakam informacijo o ceni. Ce bo pretirana, bomo pa "black edition" vzgali. =)

@ModelJT: Pod tema dvema sta se dve, samo sem jih oblozil, da se ne podrgnejo. Jaz vem, kaj pomeni zima, zimske gume zgolj na pogonskem paru pa so za nevescega voznika se 3x bolj nevarne, saj zadek takoj uide, ker ljudje vozijo tako, kot cutijo oprijem pogona ...

ModelJT

Aja, se jih sploh ne vidi. Maš pa globok prtljažnik. :)
[SIGPIC][/SIGPIC]

dvorjan

Citat od: ModelJT;111002Aja, se jih sploh ne vidi. Maš pa globok prtljažnik. :)

Ce podrobno pogledas skozi luknje, se vidi, da je se nekaj crnega spodaj. =)
Glede prtljaznika pa - ja, saj to je DS3, gre vse zivo noter. LOL
Verjetno pomaga tudi to, da je zasilna rezervna, ze na ta racun se pridobi kar nekaj prostornine (in visine).

ModelJT

Citat od: dvorjan;111001@ModelJT: Pod tema dvema sta se dve, samo sem jih oblozil, da se ne podrgnejo. Jaz vem, kaj pomeni zima, zimske gume zgolj na pogonskem paru pa so za nevescega voznika se 3x bolj nevarne, saj zadek takoj uide, ker ljudje vozijo tako, kot cutijo oprijem pogona ...

Narediš tako kot ta pa ti tudi zadaj ne bo drselo ha ha.
[SIGPIC][/SIGPIC]

dvorjan

Neverjetno, po mesecu dni cakanja sem danes le dobil zimske gume. Cakanje je imelo vsaj en plus, so cisto sveze, DOT4111.

Nabavil pa sem Semperit Speed Grip 2 v dimenziji 195/55/16 in razred 87H. Poleg "jeklenk" sem kupil se navadne plasticne pokrove za kolesa, ki imajo v sredini lepo mesto za nalepko. 4 citroenove nalepke za tja pa imam tudi ze obljubljene. Bo skoraj original zgledal, ceprav pokrovi bolj spominjajo na Peugeotova platisca s cca. 15 kraki.

Kaj reci o voznji? Precej mehko je vse skupaj glede na letne Bridgestonke, ampak se bom navadil. Udobje je za DS3 postalo prav neverjetno. =)

Slike sledijo jutri, danes je bil ze mrak, ko sem se vracal od vulkanizerja ...

dvorjan

Gum se vedno nisem slikal, pa so tri tedne na avtu. Ga pac vozim. Danes zal na servis, ker je spet fasal nek "prehlad".

V spomin pa ena slika z domacega vrta ...