Dvorjanov >> DS3

Začel/a dvorjan, April 01, 2011, 12:29:20 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

sl1

Včasih ni bilo nobenih blow-off ventilov na turbačih pa je blo.
To je vse posledica tega bio-green-eko-sranja. 100x bolj zakomplicirani in drazje, da ustreza euro-žblj standardu.
To da se pa ne rabi niti pokvariti ker že tako ne dela v redu pa ni važno.
Pejt na RSR ali h kakemu drugemu tunerju, da ti dajo noter en dober blow-off ventil pa boš mel mir.

sl1

original deli so zračunani pa tako, da ne smes dat več kot pol gasa, ker bo že nekaj hudič vzel.

MSrougeZX

Dobro če recimo kak SLO tuner to zna rešit z menjavo drugega ventila in da ni neka astronomska cena, pol še gre...če že imaš avto z takim motorjem.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

dvorjan

Nemci pravijo, da VAG blow-off ventil za 2 bar pritiska stane 35€ nabavna cena. Pa se samo notranjost zamenja ... Moram dobiti katalosko stevilko, da se pri nas preverim.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

MSrougeZX

Upam da ti uspe to nabavit in ugodno zamenjat in pol videt kako bo avto zdravo dihal.
R5 e-tech 2025

Mike666

Thje bemu. Kolko si dal za avto? Za t adenar ima da mi 5 let gre beaz da bi pomislil da kihne ne da bi še kaj druga blo.  Jaz bi ga v momentu nazaj postavo pa naj majo to, denar pa nazaj. Avto je mišlen za vozit ne pa da je več na servisu ko pa na cesti.

MSrougeZX

Malo prebiram c5forum.de in tam imajo tudi težave z THP in izgubo moči....večkrat omenjajo nek "Steuerkette"....je to to kar pri tvojem?

Verjetno ne, ker pišejo tudi o "Einlassventile"....verjetno je to potem ta blowoff ventil.
R5 e-tech 2025

dvorjan

@MSrougeZX:
Ce bi se se z verigo zacelo kaj dogajati, bi bilo pa res grdo. =) Saj pravim, ce se bo tezava ponavljala, se bomo poglobili v ta ventil.

Pa se da odgovorim na tvojo dilemo THP vs HDI.

THP plusi (+)
+ zmogljivosti (gre kar znatno bolje od dizla, se posebej, ce ga ne saltas na 3k rpm, hehe)
+ uglajeno delovanje (tih tudi v mrzlih jutrih, hitro se segreje in ogreje kabino)
+ vzdrzevanje (veriga (odpade veliki servis jermena), cenejse olje, ni FAP filtra ...)

vmes:
+/- poraba (naj se vsak sam zase odloci; od zmogljivostno pogojno primerljivega 2.0 HDI popije okoli liter in pol bencina vec na 100 prevozenih km)

THP minusi (-)
- vzdrzljivost? (bomo videli, jaz na dolgi rok upam, da je se vedno manj problematicen od dizla)

Kaksen motor bo poganjal moj naslednji avto? Hja, ce si drznem napovedati, potem bo to DS5 2.0 THP240. =)

tomaz555

- vzdrzljivost? (bomo videli, jaz na dolgi rok upam, da je se vedno manj problematicen od dizla)

So z dizli kakšne težave? So problematični?

jk70

fantje sam ne vozt na samovo avtomerkur k je podn od podna od podna. beda od bede....... da ne nakladam naprej. pejte na celovško k je nov servis pa usi tabolši mehankarji iz samove tm zdj delajo.

na samovi mi 1 leto niso najdl da je grelna svečka zanč da pa ne govorim kaj use je za sabo potegnl. na celovški so pa najdl takoj use in zrihtal

kot podatk avto mi je cuku 1 leto pa so menjal šobe pa ventile pa jermene... pa še kej se najde in to use ob podatku da je računalnik kazu napako ampak so rekl svečka pa že ni...

mal razmislte.

tomaz555

Èe so isti mehaniki, da ni bila le sreča...

jk70

ma kakšna sreča če eno leto ne najdejo napake

dvorjan

No, danes je bilo pa vreme in promet pravcato za preizkus nove obutve. Bilo je od ogromno vode na AC in navadnih cestah, do manjsih kolicin snega. Jaz pa sem se odlocil, da poskusim, kje je meja zimskih gum. In so me pozitivno presenetile. Obuctek pri aquaplaningu je res grd, vse ostalo pa gre. Gume drzijo v dezju dobro, tudi v snegu (cca. 3-5 cm) ni bilo nobenih tezav. Sem se moral kar potruditi, ce sem hotel prizgati lucko za ESP. Sem pa ze danes lahko videl, kaj bo z DS3 najvecji hec pozimi - lahek zadek. Pri snegu, ki se naredi med voznimi pasovi (in po moznosti se zamrzne) se ob menjavi pasov zadek prav grdo ustavi ob tem. Zdaj ali bom rabil manjse vstopno-izstopne kote ali pa trik s pospesevanjem.

Glede na to, da je za jutri napovedanega vec snega, jaz bom pa prevozil pol Slovenije, bo izkusenj se precej vec. Mogoce tudi kaka fotka, danes me je cel dan pralo pa mi na pamet ni prislo, da bi se se kaj s fotoaparatom hecal.

Citroenovc

Ti si zdaj rešil probleme s cukanjem?

Vprašam, ker sem bil v petek na rednsem servisu s C5 in so se zraven lotevali enega DS3 THP s cca 23k km - ki je preklopil v nek zasilni trežim z max 3000 obrati in je brez moči.
Mehanik je imel sprintana neka navodila, kjer se je omenjalo nek ventil pri turbini (to, če se še prav spomnim, si ti na koncu omenjal kot rešitev), obenem pa je omenjal, da je baje jeba s ketno, ki pri dotičnem motorju rada "preskoči" ....
OK

LP
Primož

dvorjan

Jah, od zadnjega posega je naredil cca. 1500 km in nic ni cukal. Samo ta vikend je imel 700 km relacije, od tega 550 po AC in je predel kot mucka. Trpijo pa zarnice, ker je treba nedeljskim voznikom dopovedati, da niso zakupili dveh vinjet in si tako kupili prehitevalnega pasu. =) V ogleda pa itak ne gledajo, saj pri nedeljskih voznjah steje uzivanje v naravi, poslusanju goveje glasbe iz zvocnikov ter posiljanje misli na paso. Zal tudi v prometu.

No, da se vrnem nazaj na temo. Avto dela, poraba je malo pod 8 litrov na 100 km, tudi z zimskimi gumami in to je to. Saj vem, dolgocasen report, ampak ponavadi so taki se najboljsi. Ni problemov, ni debat. =)