Dvorjanov >> DS3

Začel/a dvorjan, April 01, 2011, 12:29:20 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

ModelJT

Ja kaj je zdaj s temi slikami v zimski obutvi? A je tako grd, da si ga še slikati ne upaš? haha
[SIGPIC][/SIGPIC]

dvorjan

@ModelJT: Samo zate, par fotk t. i. "winter setupa". Po spolzki podlagi gume lepo drzijo, nekoliko slabsi obcutek imam le ob zaviranju pri visokih hitrostih (beri: 130+ km/h).

Bo pa naslednji teden prava snezna preizkusnja, saj se greva potepat v Tatre. =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

dvorjan

Ko sem zelel namestiti prednjo plasticno zascito prek rez za dovod svezega zraka, sem se soocil z zanimivim izzivom: "Kako jo postaviti?!" Namrec poleg nje ni prilozenih nobenih navodil, prelistal sem tudi vso knjizico z navodili za uporabo, a tej plastiki ni namenjene niti crke.

Tudi laicni pregled prednjega dela omogoca vec razlicnih postavitev, zato bi prosil, ce kateri od mojstrov ve, kam jo postaviti, da mi to sporoci. Levo ali desno (gledano v smrcek)? V levi postavitvi bi bolj scitila dotok mrzlega zraka v hladilnik od klime, desno pa v tistega namenjenega hlajenju motorja.

Plastika je na sliki, ima 4 zobe, ki se zataknejo za sprednje reze, in en vecji raven del. Za tega predvidevam, da mora biti spodaj (da zadeva se malce "sedi" na njem), zgoraj bi ga tudi tezko namestil, saj strli kar par centimetrov in je tudi registrska tablica z okvirjem v napoto (tudi sicer je v napoto, a toliko jo bom ze upognil).

Torej - levo, desno, na sredino?

ModelJT

Se mi zdi, da na sliki ti to na glavo obrnjeno držiš. Èe obrneš za 180° vidiš, da paše na desno stran gledano proti avtu. Ampak meni se ta plastika zdi čisto brez veze. Ni ti to spaček.
[SIGPIC][/SIGPIC]

zlikovski

Meni se tudi zdi tak na oko, kot je napisal @ModelJT, če gledaš ta kot na tej maski in masko avtomobila je to najbolj logočno.

dvorjan

@ModelJT:
Tudi sam sem razmisljal povsem podobno kot ti pravis, a se se zdalec ne prilega lepo, zato sem se odlocil vprasati. Ampak pri tej postavitvi je sredinski jezicek zgoraj in namestitev skorajda nemogoca. No, saj ce se kdo potrdi, da gre zadeva na desno, bom pa tablico dol pobral in odvijacil okvir.

Ta zascita ne preprecuje le vstop hladnega zraka v motorni prostor, temvec satovje hladilnika sciti tudi pred tekocinami, s katerimi cestarji pozimi zalivajo ceste, te pa so zelo agresivne do aluminijastih delov, kar nekateri clani foruma ze vedo. Prav zato jo nameravam tudi namestiti.

ModelJT

Ja tablico pa okvir dol pa boš videl kaj bo. Jaz pravim, da gre lahko samo tja. Ne vem, če so že šli tole delat zakaj niso potem dali čez cel spodnji del.
[SIGPIC][/SIGPIC]

dvorjan

Tablica odstranjena, okvir odvijacen, zascita namescena (na desno stran). Ponovljen postopek v obratni smeri. Sicer pa sploh ne bi rabila vseh tistih zaticev, jo ze okvir od tablice drzi trdno na mestu. Bom videl, koliko prej se bo sedaj segrel avto. =)

north

Zanimiva zaščita a to je kot dodatna oprema al kaj obstaja še za druge citrote ali samo za ds3?Koliko pa pride?
Citroën - Creative Technology

dvorjan

Tezko recem koliko stane, jaz sem jo dobil ob nakupu v prtljazniku avtomobila. =) Ampak glede na to, da je kos plastike, prav pretirano drag ne bi smel biti. Skoda, da nisem poslikal se zadnje strani za "kodo". Vprasaj na servisu.

dvorjan

Aja, pa vem, da obstaja tudi za druge Citroene. Kolega jo je na C4 Grand Picasso montiral, ni rabil nic tablice dol jemat.

north

Se bom pozanimal je pa super zaščita sploh za našga dizla ker se zelo počasi segreje pa tudi zarad peska soli ipd.

zlikovski

Malo poslikaj, da vidimo kak to zgleda.

north

Evo tole je tale zaščita imenuje se ODSTRANLJIV ZASLON ZA ZAŠÈITO PRED SNEGOM.

MSrougeZX

Se to dobi tudi za nov C5?
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil