Dvorjanov >> DS3

Začel/a dvorjan, April 01, 2011, 12:29:20 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

vinotoc

Veter v laseh in pesek v zobeh
Sem Prlek in se mi ni treba delati Francoza.

MSrougeZX

Kakšen prehlad? Spet cuka ali kaj?
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

dvorjan

Citat od: MSrougeZX;115877Kakšen prehlad? Spet cuka ali kaj?

Jap, spet je cuknil. Zdaj so baje poklicali ze Nemce na pomoc glede ideje, kaj bi lahko bilo narobe ... Bomo videli jutri.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

MSrougeZX

Imam občutek da bo trajalo en čas da se bo to rešilo...sem že mislil da zamenjam HDija za THPja...zdaj pa nisem več v to prepričan...
R5 e-tech 2025

dvorjan

Avto je nazaj. Zopet je bil delezen posega "ciscenja motorja", torej novega olja in filtra. To so bojda tokrat ugotovili po posvetu z nemskimi kolegi, ki so jim svetovali, da naj se enkrat zamenjajo olje, ker je spet prihajalo do reakcij z bencinom. Na vprasanje, ali so naredili kaj drugace kot zadnjic (dobrih 3000 km nazaj), nisem dobil odgovora. Se je pa tudi predajnik vozila cudil, saj se je spomnil, da so prav ta poseg izvedli ze prejsnjic.

Sicer pa ima podoben tretma kot DS3 WRC, vsake par tisoc kilometrov dobi sveze olje; 4,3l Total Quartz 9000. =)

Salo na stran, tokrat sem ga peljal na servis takoj po prikazu napake. Ce se bo ponovilo, resno razmisljam, da ga zapeljem se h kakemu drugemu pooblascencu. Verjetno bo najprej na vrsti Merlak ali pa Jerovsek, zal noben od njiju ni prav blizu Ljubljane, oziroma gre takoj par ur ... Dobro, se vedno bolje, da kak strokovnjak dejansko odkrije vzrok in ga odpravi, kot pa da vsake par mesecev prespi en dan na servisu.

Sam sem sicer laicno mnenja, da zajebava nek del, ki uravnava tlak. Recimo blow-off ventil ...

MSrougeZX

To ni način da vsake 3000km moraš olje pa filter menjavat..upam da ti kdo odkrije dejansko napako.
R5 e-tech 2025

zlikovski

Da ti to dela zaradi olja in filtra, itak! :)
To je tak občutek da bi rekel, da grem v hofer po kurilno olje.

dvorjan

Citat od: zlikovski;115964Da ti to dela zaradi olja in filtra, itak! :)
To je tak občutek da bi rekel, da grem v hofer po kurilno olje.

Res je. Ceprav je imelo kar nekaj 1.6THP motorjev tezave z oljem za prvovgradnjo, saj je reagiralo z bencinskimi derivati na nekaterih trgih, nas ocitno ni bil izjema.

zlikovski

To mi je pa res čudno, in si nevem predstavljat, da bi bil za tako napako povzročitelj olje.
Me pa res zanima kaj boste ugotovili.

dvorjan

Mah, zdaj ta vikend bo imel 2x 150 km relacijo in bo teden ali dva mir. Napaka se navadno pojavi po tednu ali vec mestne voznje, ko ga, ceprav pravilno ogretega in vse, bolj mocno pohodim. Ko bi samo cuknil in peljal dalje normalno, bi se clovek ne sekiral, ampak ker zraven vzge se lucko "Check engine" in se vrze v zasilni program delovanja pa to ni prijetno. Pa tudi poraba v tem zasilnem nacinu zraste za dober liter, saj turbina deluje z zmanjsano mocjo, cez 3000 rpm se komaj zavrti itd.

dvorjan

No, cez vikend sem tudi pridno prebiral nemske in angleske forume o 1.6 THP motorju (ne le v DS3, tudi v drugih avtomobilih). Ljudje so ze bolj natancno identificirali napako. V anglescini se stvar glasi takole:

The blow-off valve (or diverter valve) is manufactured to withstand 1 bar (14 psi) of pressure. On a stock setup this is the pressure that the turbo supplies. However, the blow-off valve still fails. Inside it has a rubber membrane which at some point will tear. The company that makes the blow-off valve is called Piersburg, and they make blow off valves for VAG (Volkwagen Audi Group) and these blow-off valves can be found in a range of VW, Audi, Skoda and Seat models. The blow-off valve in the VAG cars are manufactured to withstand pressure of up to 2 bar (28 psi) which makes it perfect for the Prince unit's problem. The entire VAG unit will not fit on the original turbo, but the internals will. All that is required is to exchange the original valve's internal parts with that of the VAG unit's.

To je pa jeba, ker so danes avtomobili izdelani tako "na mero". Kaj bo sele cez 10 let, ko nobena vrednost ne bo vec znotraj toleranc.

MSrougeZX

Zanima me kdaj bodo to kekci pri citroenu priznali in dali notri tega ki zdrži 2 bara. Sem se odločil da naslednji avto ne bo več HDi ampak THP...zdaj sem pa spet v dvomih...kaj še ostane...navaden 1.6VTi pa nič drugo....kurc pa ti motori.
R5 e-tech 2025

Xandrej

He he... Jaz pa vidim, da nebom več vozil avtov mlajših letnikov... He he to je ja fse hin!

dvorjan

Jah, verjetno je ceneje ignorirati tezavo kot pa narediti vpoklic. Ceprav ljudje pridno zbirajo podpise po celem svetu glede 1.6THP (t. i. BMW-PSA Prince) motorjev. Ce je ze bil veckrat izbran za motor leta v kategoriji do 1.600 ccm, bi se lahko potrudili, pa ga zrihtali v nulo.
http://distributionthp.free.fr/index.php?langue=eng&page=view/presentation_view_eng.php

garac

Pravijo, da je motor dober, elektronski sklopi menda ne štimajo, sem bral test o rabljenem konkurentu z enakim motorjem
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/