Dvorjanov >> DS3

Začel/a dvorjan, April 01, 2011, 12:29:20 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Zeko124

Citat od: vinotoc;118724:argue1: Zakopan boš, če ne boš bral :argue1:

Kolega, velika je Poljska...
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

garac

Zeko je najbrž mislil, da iz Bovca v Zakopane pomeni, da je dvorjan na hitro speljal, kot pravimo narečno zakopal
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

vinotoc

Veter v laseh in pesek v zobeh
Sem Prlek in se mi ni treba delati Francoza.

Zeko124

E vidiš, hvala Garač in Vinotoč, pa smo razjasnili problem :P!
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

dvorjan

Ah, zeko, zeko ... No, za malo razgledanosti bomo ze poskrbeli. Drugace pa ja, kot so ti ze povedali, so Zakopane ZELO znano turisticno sredisce na jugu Poljske, oblegane prakticno celo leto. Zelo spominjajo na Slovenijo, pac gore in jezera.

Gneca v tednu okoli novega leta je tu nepopisna, v restavracijah se stoji, da se pride na vrsto, ulice so polne. Dalec najvec je seveda Poljakov, saj se pol Poljske preseli sem. Ogromno je tudi Rusov in Nemcev, seveda je ponudba temu primerna (beri: relativno draga). Kljub temu se tudi za slovenske razmere da zdrzati, hrana je okusna in cenejsa kot pri nas, pijaca prav tako.

Sistem imajo pa prav ameriski - kamorkoli gres ali se ustavis, placas. Placas parkirisce, placas za ogled posamezne znamenitosti v narodnem parku Tatre. Okoli velikih znamenitosti je parkirnina enotna 4-5€, v mestu pa je odvisna od casa, za katerega se ustavis. Ogled posamezne znamenitosti velja slab evro.

Dva dni sem se vztrajal pri smuciscih, a je taksna nepopisna gneca, da sem se odlocil, da preprosto ni vredno truda. Ce nisi prav zgodaj zjutraj ze na poti, se do par km oddaljenega smucisca lahko cijazis tudi vec kot uro in prav toliko casa porabis za iskanje parkinga. Gneca na smuciscu je taka, da ne mores niti posteno smucati, saj je prakticno na vsak meter do meter pa pol drug smucar ... Od tega jih je cca. 10% prvic na smuceh ali bordu ... Rezultat jasen, eden cez drugega. Gneca na vlecnicah nepopisna, za posamezno rundo se caka cca. 20 minut.

Tako da sem se malo pozanimal pri lokalcih, kaj se da se tu poceti poleg uzivanja v jedaci in pijaci ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

dvorjan

In dobil sem par fenomenalnih priporocil. Prvo je bilo obisk jezera Morsko oko v srediscu gora. Trik: 9km pesacenja v eno stran. Kot razkrivajo table, to traja cca. 2h20min v suhem in poleti. Cesta se stalno vzpenja. No, saj je slo tudi pozimi po ledu in snegu. Prakticno 2h10min moske hoje brez ustavljanja. Prav neverjetno, koliko ljudi se odloci za to moznost, se mi je zdelo, kot da sem na romanju ... Koca polna, poka po sivih. Jezero res lepo ...

dvorjan

dvorjan

dvorjan

Seveda se lahko odlocimo tudi za voznjo v konjski vpregi, ki je precej hitrejsa a tudi smrdljiva. Luksuz stane - 11€ v eno stran.

dvorjan

Po dnevu premora je vceraj sledil se en podoben izlet. Ce sem prav razumel domacine, sem hodil po dolini strasil. Cudno, videl namrec nisem niti enega, ampak, saj sedaj tudi ni cas za pridelek.

Tokrat je bila trasa nogam precej bolj prijazna 2x 8km precej ravninske etape z enim vzponom, zaradi neprijaznega vremena je bilo ljudi precej manj. V koci na koncu sem takoj dobil mizo, njihovo minestro ter toplo pivo.

dvorjan

Tudi tu vozijo konjske vprege, ki imajo sicer precej lazje delo, zato so pogoste tudi sani z vprezenim le enim konjicem.

dvorjan

In takole je DS3 zacel 2012. S pocitkom. =)

dvorjan

No, pa sva doma. Od bencinske crpalke do druge sva naredila 765 km (drzi, nisem se dvignil s sedeza). Povprecna hitrost 14 km/h visja kot prej, poraba pa 6,1l/100km. Se mi je kar smejalo, tudi ko sem sicer napolnil rezervoar z novo 100-oktansko zupco ...

dvorjan

Me je pa Goxova statistika spodbudila k objavi svoje. Takole se bere:

V dobrih osmih mesecih sem prevozil 14.500 km.
Povprečna poraba avtomobila: 7,38 l/100km
Cena za prevoženih 100 kilometrov: 10,07 €
Skupno porabljen denar: 2.825,43 €
Skupno porabljen denar samo za gorivo: 1.460,43 € (ostalo gre za registracijo, zavarovanje (kasko) in zimski komplet gum ter razne vinjete, pranje, ipd.)

Pod crto pa DS3 stane toliko:
Povprečna poraba denarja na mesec: 282,54 €
Povprečna poraba denarja na mesec (samo gorivo): 146,04 €

Je pa za pricakovati, da bo letos vse skupaj nekoliko cenejse, saj bosta oba kompleta gum zdrzala celo leto, pricakujem pa en redni servis, ki tudi ne bi smel biti prav drag.

superca13

Porabo goriva imaš dobro. Ni slab ta Prince 1,6 :)
A se ti je še kaj ponovilo tisto cukanje?