Dvorjanov >> DS3

Začel/a dvorjan, April 01, 2011, 12:29:20 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

tommaazz

Zanima me koliko olja gre v THP motor, namreč nabavil sem si total INEO ECS 5L in me zanima če bo dovolj (P508 THP) ali moram naročiti še en liter?

zlikovski

Èe imaš knigo o vzdrževanju in uporabi vozila, ti tam not vse piše.

dvorjan

Citat od: tommaazz;130001Zanima me koliko olja gre v THP motor, namreč nabavil sem si total INEO ECS 5L in me zanima če bo dovolj (P508 THP) ali moram naročiti še en liter?

Mislim, da gre 4 do 4,5l ali nekaj takega. Skratka, 5l bo vec kot dovolj, se ostalo ti bo za dotakati. =) Jaz bom sel tudi aprila na servis na 20k km, potem lahko bolj tocno povem.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

tommaazz

OK hvala zaenkrat, mislim pa da v knjižici nič ne piše ali pa sem površno pogledal. Katero olje pa boš ti dal v THPja? Nisem vedel ali ecs ali energy pa sem se na koncu odločil za ECS, pa še kar poceni sem ga dobil. Sem pa pred enim mesecem pri 10.000 km moral doiliti 1L olja, sam verjetno to ni nič takega glede na to da je še vse novo, upam.

dvorjan

Jaz se studiram, ali bi dal Totalovo ali Elfovo 5W-40 ali pa celo Mobil 1 5W-50. =)
Jasno vse je polna "heavy duty" sintetika in vec kot zadostno predpisom proizvajalca.
Vem samo, da jim bom jaz olje prinesel na servis in ga ne bodo iz svojega soda tocili.

dvorjan

Takole, danes je vendarle napocil dan za prvi redni servis, po prevozenih 19.340 km.

Opravil sem ga pri Merlaku na Drenovem gricu, kjer so mi zamenjali:
olje (Mobil 1 5W-50)
filter za olje
mikrofilter ter
dolili 0,3l hladilne tekocine

Odpravili so tudi cricka, ki se je bil naselil v voznikova vrata.

Zelo zadovoljen z odnosom in pristopom servisa, res pohvalno.

Placal pa tako kot Gox, za dva tanka bencina. =)

dvorjan

Vceraj je pa DS3 dobil par busk od toce, ki je prakticno 10 minut tolkla po Ljubljani. Se najvec jih je na strehi, pa kaka na havbi, ampak bom bolj pozorno pogledal, ko ga operem. Sicer imam kasko zavarovanje, a bom s popravilom verjetno pocakal do konca poletja, saj bo verjetno se kaksna vrocinska nevihta v tem casu ...

Kako ste jo ostali kaj odnesli?

janez

Za trenutek je malo toča padala pri meni včeraj... nič hujšega.

Jogador

Na moji bjondi se toča ne pozna, je bila dokaj majhna, pa samo par minut...
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

harvey

Bil ravno v Trzinu, ko je sekalo. Nič pretresljivega. Lj-Bežigrad pa je pošteno sekalo. Danes je tudi nekaj v zraku.
.
.
.

[SIGPIC][/SIGPIC]

gigo

Hvala bogu sem imel Plasirko in Beštjo pod nadstreškom, ker čene bi blo kot na mojem vrtu.. SODNI DAN! Pa če ni skori vse sesulo.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

Xandrej

Jebemti toča je hudič. Dvorjan daj ti to ven potegnit pa bo kot nov. Ta dva pri nas ki jamice popravljata ti ga naredita novega ven... Po moje v enem dnevu pa še preko zavarovalnice gre tudi brez problema...

dvorjan

Maja je dopolnil 20.000 km pa sem se odlocil, da kar na AC opravim s statistiko. Slike so malce slabse, ker mu je to uspelo ravno na prehodu iz tunela. =)

Kar pa zadeva porabo - potovalni racunalnik laze debelih 9 decilitrov na 100 km. Sicer bi bil avto pravi biser. =)

harvey

Podatek o povprečni je tudi dober 56 km/h.
.
.
.

[SIGPIC][/SIGPIC]

dvorjan

Citat od: harvey;134379Podatek o povprečni je tudi dober 56 km/h.

Ja, to se je nabralo zaradi zime. =) Pa ce upostevas, da avto prebije nekako okoli 60% kilometrov v Ljubljani, potem je hitrost zelo dobra.