Dvorjanov >> DS3

Začel/a dvorjan, April 01, 2011, 12:29:20 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dvorjan

Ja poraba je zelo okej glede na zmogljivosti. Bi vzel tak motor tudi v kakem vecjem in tezjem avtu brez tezav (C4, C5).

Ne, od zadnjega posega ni nic cukal. No, pa saj tudi ni imel par tednov mestne voznje. In glede na to, da se je sedaj nadihal AC za lep cas, bo kar mir. =) Tok tok.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

north

Citat od: dvorjan;118953Me je pa Goxova statistika spodbudila k objavi svoje. Takole se bere:

V dobrih osmih mesecih sem prevozil 14.500 km.
Povprečna poraba avtomobila: 7,38 l/100km
Cena za prevoženih 100 kilometrov: 10,07 €
Skupno porabljen denar: 2.825,43 €
Skupno porabljen denar samo za gorivo: 1.460,43 € (ostalo gre za registracijo, zavarovanje (kasko) in zimski komplet gum ter razne vinjete, pranje, ipd.)

Pod crto pa DS3 stane toliko:
Povprečna poraba denarja na mesec: 282,54 €
Povprečna poraba denarja na mesec (samo gorivo): 146,04 €

Je pa za pricakovati, da bo letos vse skupaj nekoliko cenejse, saj bosta oba kompleta gum zdrzala celo leto, pricakujem pa en redni servis, ki tudi ne bi smel biti prav drag.

Ti si še cenej kot gox :emot112:
Citroën - Creative Technology

dvorjan

Ste pripravljeni na novo presenecenje? =)

Avto je od danes naprej naprodaj, me je "drugmirko" cisto zrajcal s tisto sportno DS4, da sem zacel razmisljati o menjavi. Ce se DS3 proda, grem po DS4, sicer pa se bova se veselo vozila dalje. Itak pride aprila ze DS5 v nase kraje, kar bo vzbudilo nove apetite ...

Tule je oglas: http://www.avto.net/ad.asp?ID=5532796

ModelJT

[SIGPIC][/SIGPIC]

dvorjan

Zdaj pa res ze dolgo nisem nic napisal v to temo. Verjetno zato, ker avto dela tip-top. Tok tok. Vsake 600 km dobi 45 litrov 100-oktanskega bencina in to je to.

No, danes popoldan je bil delezen se postenega rocnega pranja, od zavor je sla crnina, od podvozja pa sol. =) Spet je dobil svojo misje sivo barvo nazaj (je bil ze precej bel).

Slikal nisem, mogoce naredim kako fotko jutri.

ModelJT

A potem ga ne bo DS4 zamenjal?
[SIGPIC][/SIGPIC]

dvorjan

Citat od: ModelJT;124896A potem ga ne bo DS4 zamenjal?

Ne, ne bo. Oglas sem umaknil. Mogoce pride DS5 nekega dne, a moram prej videti, kako se pelje v praksi. =)

dvorjan

Takole, ze res, da je danes 1. april, ampak se bom drzal precej resno.

DS3 me ze zadnje 3 tedne pridno opozarja, da se je danes izteklo leto dni, odkar se druziva. To je pocel tako, da je vsak dan ob zasuku kljuca v pozicijo kontakta izpisal znak za servis in (x)x00 km. In potem vsak dan znizal stevilko za 100 km.

Ceprav nima se 20.000 km, jih ima pa 17.800, ga bom aprila peljal na prvi redni servis.

Papirje za zavarovanje imam se na posti, tako da sledi podaljsanje registracije jutri, ob prvem naslednjem tankanju pa bom objavil tudi podrobnejso statistiko prvega leta druzenja.

Aja, pa pred Veliko nocjo ga bom se preobul v letne copate in odstranil plasticno zascito hladilnika.

dvorjan

Tako torej, leto dni je za nama.

Statistika pravi takole:

Prevoženi kilometri: 17.870
Povprečna poraba avtomobila: 7,40 l/100km
Skupno porabljen denar: 3.348,48 €
Skupno porabljen denar za gorivo: 1.888,48 €
Povprečna cena za prevoženih 100 kilometrov: 18,74 €

Naslednje leto bo verjetno za odtenek cenejse, saj bo odpadel strosek nakupa zimskih gum (s platisci), prvi redni servis pa spet ni bistveno drag.

dvorjan

Cez vikend premontiral kolesa.

gokart mode enabled.press

zlikovski

Uh kar tak 5200€ čez leto dati za avto!? no slabih 2000€ za gorovo amapk 3000 še zraven, zame  definitivno preveč, bi mi bilo škoda denarja.

dvorjan

Saj ni 5000. Slaba 2 jurja gorivo, jurja pa pol ostale stvari, med katerimi vecina pade na zavarovanje ter zimske gume s platisci.

Vse skupaj 3350. Se vedno pa ni malo, drzi.

zlikovski

Ja saj pravim tankamo itak usi, tistih 3300 zraven pa ni tak malo, za današnje razmere :)

dvorjan

Citat od: zlikovski;129411Ja saj pravim tankamo itak usi, tistih 3300 zraven pa ni tak malo, za današnje razmere :)

Se vedno ne razumes. Poleg tankanja avtomobil stane se 1500€ letno, skupaj 3350 in ne 5000. =)

zlikovski