Dvorjanov >> DS3

Začel/a dvorjan, April 01, 2011, 12:29:20 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dvorjan

Citat od: Lovro;96943Oho, čim bolj uživaj! A to je namesto tvojega C5?

Tole je namesto Honde Accord, katera pa je res nasledila C5. =) Ampak moram reci, da tale mlincek se boljse leti (se pozna nizja teza in vec konj).

Sem ravno danes razmisljal, da bi odslej kupoval le se avtomobile, opremljene z motorji, ki so postali ali se vsaj potegovali za naziv "motor leta". No, potem bom pa na stara leta na 1.4 HDI-ju pristal. =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Xandrej

Kaj pa češ na stara leta? Jaz sem se že odločil... Èisto nova odločitev. Kupil bom enega exota ki je že dalj časa v mojem izboru in seveda bo to kaki zelo zelo močan coupe najmanj V8 in ga imel kot ljubiteljsko vozilo. Zraven pa eno škatlo za vsak dan ko se mi bo jebalo do pariza za to... Onega pa glancat pa nedelja party... Glih imam enega Jaguarja XK V8 (380) kojskega v delu.... :BigThumbs: Na stara leta pa itak bomo le elektrika party imeli za vsak dan pa si posnameš na cd brum brum da bo nekaj ropotalo, da nebo delalo samo bzzzzzzzzzz He he.

Xandrej

Aja boš 100 oktanca tankal ali kakega V power al kaj takega ali mu boš privoščil to 95 oktansko čmigo?

dvorjan

98 pa 100 oktanov gre v njega. Da se ne bodo konjicki pritozevali. =)

No, danes tankal (Petrol 98, ni bilo OMV v blizini). Prvi tank je bila poraba 7,54l/100km (potovalni racunalnik je ostal zabetoniran na 6,9), kar se mi zdi zelo dobro, saj z izjemo ene 160 km relacije nisem prav varcno vozil. AC 150 km/h, ostalo pa tudi 10 do 20 km/h nad omejitvami.

In se preden se kdo vtakne v vtekanje vozila in 150 km/h na AC - takrat ima avto v 6. prestavi dobrih 3.200 obratov, torej ga nic ne boli. =)

MSrougeZX

Maš kak link do tistih H7 žarnic kaj si omenjal?
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

dvorjan

Ti dve sliki bi skoraj sodili v rubriko "DS3 Styled by Nature". =)

dvorjan

Evo, po 14 dneh (in 1350 km) lahko porocam, da sem z avtom zelo zadovoljen. Je res prava igracka za vozit, podobno kot bencinski gokart, le da je vec udobja. =)

Ce izvzamem nerodno oblikovane zadnje sedeze, ki so ravni, brez utora za zadnjico, zato potniki na njih ob hitrejsi voznji drsijo sem ter tja, je doslej najvecja opazena "napaka" skripanje zavor ob neznem zaviranju ... Pa bom ob priliki iskal druge zavorne ploscice, te tudi precej "svinjajo" po platiscih. No, svojo nalogo, hitro ustavljanje avtomobila, zgledno opravljajo. Po zaslugi pacientov, ki ne znajo oceniti, kako hitro se DS3 pelje po cesti, sem tudi ze 2x preizkusil ABS, enkrat zaradi zmedenega pesca, drugic zaradi prepotentneza v BMW X5, ki je s svojo kravo tako nerodno zaprl cesto, da ga tudi obvoziti nisem mogel ...

Gox

Lepo :BigThumbs:

Glede zadnjih sedežev so vsi potniki enakega mnenja .. preveč raven, pa drsi v ovinkih. Bi boljše da naredijo luknje zadaj, pa sam 2 mesta :)

Nekaj me zanima :)

A se ti vklop vseh štirih smernikov pri naglem zaviranju kaj vklaplja?

Meni se je to že enih 3x vklopilo ... pa niti ni šlo za zaviranje v sili ... Res pa da sem imel velik pojemek v kratkem času ... recimo izvoz iz AC, zaviranje iz 100 na 40, ali pa pred kakšnim krožnim izven naselja, ko kakšenkrat pripelješ kar hitro do krožnega in pol pošteno zaviraš, pa zapelješ v krožni z vsemi 4 žmigavci :)

(drugače lahko zavore DS3-ja samo pohvalim)

Kako kaže poraba?

LP

dvorjan

Am, ne, vseh stirih smernikov mi ne vklaplja pri omenjenih pojemkih (moji so vcasih se vecji, hehe), vklopil jih je edino takrat, ko sem iz 70 na nulo pribremzal, ker se je nekdo odlocil skociti na cesto 20 metrov pred prehodom za pesce, pa je spoznal, da zaradi prometa vseeno ni pametno steci cez vec prometnih pasov.

Poraba je cisto okej, skupna je zaenkrat 7,4l/100km ob povprecni hitrosti 62 km/h. Potovalni racunalnik sicer laze za 7 deci, kot je ze clark napisal. To bi mogoce na servisu lahko nastavili (consumption + 10%). =)

Gox

Citat od: dvorjan;97936Potovalni racunalnik sicer laze za 7 deci, kot je ze clark napisal. To bi mogoce na servisu lahko nastavili (consumption + 10%). =)

Pri meni opažam da kaže nekje 0,3L premalo od dejanske porabe. Bom vprašal na servisu, če se da kaj nastavljat ...

dvorjan

Uuuuffff, danes je bila pa skoraj bliznja izkusnja s Provido. K sreci jo je moje sokolje oko se pravocasno uzrlo.

No, se pripeljem po gorenjski AC 150 km/h mimo postajalisca, pa se zapodi za mano crna Skoda Octavia karavan. Glede na to, da se mi taksni avti prav pogosto hitro ne priblizujejo, posumim na policaje, spustim na 145 km/h in pocakam da me prehiti, nakar ugledam ono tablo za napise v prtljazniku. Spustim najprej na 140 km/h, on tudi, pa na 130 km/h in se vkljucim v vozeco kolono. Nato ga pocasi dohitevam in mu en cas vozim ob boku ter si ga dobro ogledam. Ja, res sta bila notri dva policista. =)

Nakar se vozim par km lepo po omejitvah, ko vidim da sta odnehala in zavila na postajalisce cakat nove zrtve. Ja in en Mini Cooper S pa pridno 150-160 km/h naprej proti prestolnici. =)

Tako da na gorenjski AC (pa tudi drugih) se pazite crne Octavie Combi. Na zadku ima sicer napis 4x4 TDI, kar pa je lahko le krinka in je pod havbo 2.0 TSI ali celo 2.8 V6 (kot so imeli superbi). Registrske tablice so pa KR ... neki ... 2 ...

garac

tiste škode so od notrajnega nadzora, lahko jo dobiš tudi v rdeči, modroviolični, beli, srebrni ali kakšni drugi barvi. zadaj mreža z lcd displajem, pa lučke, modre luči tudi spredaj, ponavadi policaji v civilu. Sem že imel srečanja z njimi. Je pa danes gox pihal na gorenjski ac. Torej tisto o voznikih DS3 ni iz trte izvito, nekaj je...
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Citroenovc

Pri 150 se je že provida zapodila za tabo?
OK

LP
Primož

dvorjan

Citat od: Citroenovc;98053Pri 150 se je že provida zapodila za tabo?

Jap, mogoce so me opazovali ze od uvoza na AC pred Jesenicami, kjer sem imel jaz takoj notri 150 km/h, medtem ko je vecina ostalih sele do 110 km/h prilezla. =)

Ali pa ze nabirajo za place ... Ceprav je to navadno bolj obcutno v zadnjem tednu meseca ... Aja, saj res, drug teden so prazniki ...

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/