C5 2.0 bencinar - poraba?

Začel/a mlubej, Marec 24, 2011, 01:17:37 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

superca13

Dokaz 2 oz. današnje stanje. Povpreček zadnjih 6200km od resetiranja. Kot že omenjeno, vsaj 3/4 izrazito kratkih voženj in mestnega režima, ostala malenkost zunaj+avtocesta. Najslabša poraba doslej. Èe dodam še 2 ali 3dl za lažnivi b.c., še nisem niti na 9L. Ne vem če bi se dalo še slabše vozit, da bi imel porabo 10L, 11L ali 12L? Po mojem ne gre. Toliko z moje strani glede porabe.

LP
Superca13

dvorjan

Potem pa imas tako lepo traso in nezno voznjo, da bi Octavia Greenline pila 4l/100km, kaj naj drugega recem. =)

Jaz se te dni okoli furam z Mini Countrymanom 1.6 turbo 4x4. Zadeva je pac BMW X3, presajen v podaljsano mini karoserijo. Res da je avto cisto nov, ima komaj 700 km, ampak oni ko ga je fural pred menoj je imel povprecje malo pod 11, sam sem ga danes do 10l/100km znizal. Ampak z neko normalno voznjo ugotavljam, da kaj veliko pod 9 ne bi slo. Pa saj tudi avto ni misljen, da sledi prometu, temvec da je pred njim.

Koliko avtov ti prehitis na eno polnjenje rezervoarja? A? Jaz jih na stotine. =) Pac - primerjava dinamike voznje ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Xandrej

Dvorjan:  Do službe ima 3 kilometre vsako jutro... Pa jebat ga avto mu tolko pije in fertik... Pa slikovno pa vse kaže pa še kar... ne razumem... Pa BC ti kaže povprečna hitrost je 47 km/h pa zadnjih 6500 kilometrov... V testnem DS3 je potem tudi pri identičnem motrju bila manj kot 9 litrov... Pa testni...

superca13

Citat od: dvorjan;96315Koliko avtov ti prehitis na eno polnjenje rezervoarja? A? Jaz jih na stotine. =) Pac - primerjava dinamike voznje ...

Zunaj naselij jih prehitimravno tolko kot ti, pa še kakega minija zraven, ki misli kako je hiter :P
In res, v služno cijazim 3km v eno smer, skozi 2 sela, 1 semafor, mimo šole in miljon omejitev.

dvorjan

Citat od: superca13;96363cijazim

Hvala. A je bilo tako tezko priznati, kar je bilo ze od zacetka teme ocitno?

superca13

Ja dvorjan, če se voziš po naselju 50-60km/h...cijaziš.
Èe pa si ti taki frajer, da nabijaš 100km/h mimo šol...potem pa nimam besed zate.
Otroci...malo se zresnite.

dvorjan

Itak, ne samo 100, se 110 bi se peljal ce ne bi bilo lezecih policajev. Pa sem resen otrok. =)

Zal je res tako, da vse teme o porabi vodijo v kregarijo.

Sicer pa vsak od nas sam tanka svoje vozilo in se tako sooca z veseljem ali zalostjo. Dokler pac nic ne prispevamo zraven k drugim lahko pametujemo, ane. Mene sicer izredno veseli, da imas tako lepo porabo za bencinarja, prav tako kot tudi z zanimanjem spremljam porabo V6 bencinskih strojev na relacijah (pa tudi AC). Sem pa proti vsem, ki se trudijo nizke porabe doseci z voznjami, ki tehnicno podkovane ljudi spominjajo na strojelom. Torej vozijo tono in pol (ali pa vec kot tono; da se bo vec ljudi prepoznalo v tej kategoriji) tezke avtomobile z (pre)nizkimi obrati, ko motorji razvijejo vsega nekaj deset konjskih moci (po klancu navzdol se ne recem, ze po ravnem to ni ok, kaj sele v klanec). Zal je ta trend mocno v porastu predvsem med vozniki dizelskih agregatov, ki poskusajo storiti vse, da bi dosegli tovarnisko navedeno porabo ali se ji vsaj mocno priblizali. Pri tem pa utrujajo material, sebe in druge udelezence v prometu.

GSclub

očiten zaključek teh debat je, da poraba istega avta lahko močno variira glede na voznika, njegov stil vožnje, občutek ... saj se ni kaj kregat. tisti, ki sprašuje za porabo, pa dobi informacijo o zgornji in spodnji meji možne porabe.
@dvorjan: zadnjič sem s službeno oktavijo 1,9tdi na relaciji, dolgi 130km res imel porabo 3,9 po BC (pa ene pol litra laže = recimo 4,5). po AC sem vozil 120-150, po naselju po omejitvah, zunaj naselja pa do 100.

Xandrej

Citat od: dvorjan;96365Hvala. A je bilo tako tezko priznati, kar je bilo ze od zacetka teme ocitno?

Potem pa če se nebi cijazil pa mu avto pije 5 litrov. Cijazenje po mestu pa tam pa sedaj 8.7 kot vidite...

Zdaj še ugotovimo samo, da tisti z avtomatskim menjalnikom tudi avte matrajo ker po moje se je firma ki dela menjalnike zajebala pa krivuljo navora narobe prepisala... Pa narobe nastavila prestavno razmerje. :BigThumbs:

mlubej

No, zaradi mene se tema lahko konča. C5 je od danes doma, g. Jerovšek Tone je samo rekel-avto je za kupit in smo ga pač kupili...

garac

Zdaj boš lahko dejansko preveril porabo
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

MSrougeZX

C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

gule

miklavma

Zal sem malo prepozno videl tole debato, saj nisem vec redni obiskovalec tega foruma. Na mojo (trenuno) zalost se vec ne vozim s Citroenom :Hammer3: Vseeno bom malo pokomentiral, ker sem 5 let vozil C5 2.0 16V l.02. Vsem dam po malem prav. Imel sem mesane vozne in v tem casu zamenjal sluzbo (se pravi tudi vsakodnevno relacijo). Avto je zmožen porabe od 7,5l pa tja do 12L. Je cisto odvisno kaksen je rezim in način voznje; poletje, ali zima; klima, ali brez; zaspano ali divje. Meni je uspevalo od sparovčka (izven naselja ca 90kmh) do pozeruha (mesto+klima...). Nisem vodil natancne evidence, pa vendar tako na palec pod crto z lahkoto povem da je povprecje bilo ca 9l.

P.S. Mlubej, kupil si super stroj... Naj ti sluzi! Zelim ti veliko varnih kilometrov.  Meni je še danes zal da sem ga zamenjal...:Hammer3:

mlubej

No, nisem nikoli upal, da se bo debata takor "razplamtela" kot se je... pa da bo mogoče konec ugibanj, spodaj prilagam sliko C5-ke, ki je sedaj pri nas že od 1.4.

Gre pa za, pa kar strah me je napisati, glede na to, kakšna debata je tukaj potekala, 2.0 HDi... avto je bil pregledan pri g. Jerovšku v Grosuplju, ki je povedal-avto je za kupit...  ostali, katere sem gledal, so mi bili odsvetovani. Po eni strani mi je žal za bencinarja, ker sem imel nagledanega enega lepega v NM, po drugi strani pa je prevagalo to, da je tale karavan, tisti bencinar ni bil...

Za tega je zgodovina kolikor tolikor znana, zamenjat je bilo treba luftmesser, iz Anglije preko e-baya sem ga dobil za 57€ in zamenjal sam... 20 minut dela, za mene, ki sem to delal prvič, avto pa je zdaj čisto drugi.

Moram priznati, da je vožnja z tako ladjo nekaj čisto posebnega, v prvem tednu sva z ženo naredila malo manj kot 900 kilometrov, zdaj se bo tako ali tako to umirilo, porabo sva izračunala na 6,6 z zimskimi gumami, v glavnem AC in regionalke. tretjina ali manj pa mesto...

Pa še slika...