C5 2.0 bencinar - poraba?

Začel/a mlubej, Marec 24, 2011, 01:17:37 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

mlubej

Pozdravljeni forumaši...

zanima me, če ima mogoče kdo od vas C5-ko 2.0 (136), da bi mi malo povedal kakšna je poraba tega avta...

hvala lepa...

LpM

superca13

C5 III, 2.0 16v, 103KW...8L-8,5L/100km, kombinirano.

mlubej

To je pol tisti kot HPi motor ali kako? Kaj pol lahko pričakujem kaj več pri navadnem 2.0 16V 100kW? Hvala za info drugače.

gule

Kupiš, namontiraš sekvent plin in je poraba od 8 do 11 l plina na 100 km...

mlubej

Delam med 10 in 12 tisočakov na leto... dosti je kratkih relacij, pa nekaj tudi dolgih, zato me diesel niti ne zanima preveč... plin pa tudi verjetno ne. Bo že šlo skozi ;)

Xandrej

Ja zdaj odvisno v kakem avtu... Prijatelj ima v C5 I 2.0 16V motor (ne HPI) pa samo po mestu nekje med 7.5 do 8.5 litri pije pa še na 17 colarah gor je...

mlubej

Citat od: Xandrej;95911Ja zdaj odvisno v kakem avtu... Prijatelj ima v C5 I 2.0 16V motor (ne HPI) pa samo po mestu nekje med 7.5 do 8.5 litri pije pa še na 17 colarah gor je...

No, ravno takšnega imam v mislih C5 MkI 2.0 16v motor, 100kW... takšna poraba po mestu je meni več kot sprejemljiva. Ker za 5 kilometrov v eno smer do službe, ne mislim gledat HDi motorja... ali pač?

LpM

Xandrej

Eh kaj boš s črnim s tako kilometrino? Brezveze. Za tako kilometrin lahko nabaviš 6.3 HEMI ali kaj v tem smislu....

mlubej

Nisem imel samo porabe v mislih. Avto se bo pretežno vozil 5 kilometrov v eno smer in potem 5 kilometrov v drugo smer, to je od ponedeljka do petka, čez vikend pa bodo relacije po večino do 150 kilometrov, več bolj poredko. Verjetno način vožnje med tednom, tudi ne vpliva dobro na sam diesel motor, ki se na razdalji 5 kilometrov verjetno niti segreje ne na delovno temperaturo...

tomaz555

Èe bodo povečini kratke vožnje pričakuj okoli 10 litrov. Normalno kuri od 8-10l, lahko tudi 7. Vse ostalo jo utopija. lp

gule

Citat od: Xandrej;95911Ja zdaj odvisno v kakem avtu... Prijatelj ima v C5 I 2.0 16V motor (ne HPI) pa samo po mestu nekje med 7.5 do 8.5 litri pije pa še na 17 colarah gor je...

Mislim, da je to malo preoptimistično...to je poraba hdi-a v mestu...bencinar, pa pije v mestu nad 10 litri...

dvorjan

Tudi jaz bi rekel, da imas okoli 8 samo pri lepi relacijski voznji. Mestni vrvez prej 12, povprecje pa nekje vmes 9 do 10 ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Xandrej

Glej C5 od superce13 je C5 III model ki je 300 kil težji od C5 I zdaj superca ti je povedal kolko mu avto pije zdaj pa si razlagaj čisto sam. Èe bo kdaj prilezel do 10 litrov pa še to kvečjemu pozimi... Pa še to se bo drastično zmanjšalo pri onemu vsakotedenskem izletu 150 kilometrov čigar avtor teme navaja.

Xandrej

kaki mestni vrvež? Samo 5 km ima do službe! Pa 5 km nazaj! To je 50 kilometrov na teden... Tudi če mu pije 12 litrov pa bo šel med vikendom na vožnjo bo povpreček padel na 8-9 litrov...

mlubej

Glede na to, da bo za vožnjo v službo avto uporabljala moja draga, bo poraba verjetno kar pod 10 litrov...