C5 2.0 bencinar - poraba?

Začel/a mlubej, Marec 24, 2011, 01:17:37 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

superca13

Citat od: Xandrej;95943Glej C5 od superce13 je C5 III model ki je 300 kil težji od C5 I zdaj superca ti je povedal kolko mu avto pije zdaj pa si razlagaj čisto sam. Èe bo kdaj prilezel do 10 litrov pa še to kvečjemu pozimi... Pa še to se bo drastično zmanjšalo pri onemu vsakotedenskem izletu 150 kilometrov čigar avtor teme navaja.

Točno tako, pa mimogrede ni HPI. Porabe 9-10-11L še nisem imel nikoli, tudi če sem samo po mestu bluzil. In zadnje čase nabijam bolj ali manj kratke vožnje. Èe bi mi poraba narasla na 9 ali bog ne daj nad 9, bi ga že zdavnaj potisnil v grabn ;)
Je zelo varčen, nič bat :)

Lp
Superca13

Zeko124

Kolega ima enak motor, pije nekje med 8 - 8,5 L, mešana vožnja (je tudi kar precej po LJ vožen)

Lp
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

gule

Sej je res Hdi, pa pije 3.5 l...3.0 v6, pa 7-8...ne biti otroci no...

Xandrej

Mislim, da si tukaj največji otrok ti... Èe prebiraš temo je bodočemu kupcu vse jasno, tudi superca13 si lasti takšen avto ter povedal sem od mojega prijatelja za dotičen avto in to je to... Tudi sam sem imel 3 podobna vozila... kakorkoli... Zdaj pa še temo o gumah pa o olju vdarimo pa je...:Hammer3:

gule

Xandrej tvoji avti itak vedno najmanj porabijo, se najbolj svetijo itd...naredis pa koliko km letno? 5.000 ? Bencinar 2.0 16v porabi cca. 10 litrov in to je to...zimo si pozabil, poleti, pa klimo. Pa pustimo to kaj lastniki pravijo, ker kot se ve: "Svaki cigo svoga konja hvali".
LP

mlubej

Teme nisem odprl zato, da se boste prepirali. Ponavljam, moja žena bo vozila avto čez teden in glede na njen stil vožnje, bo poraba pod 10 litrov sigurno... sicer pa, za teh max. 70 kilometrov od ponedeljka do petka, me tudi ne bo konec, kot je napisal Xandrej...

Xandrej

Citat od: gule;96035Xandrej tvoji avti itak vedno najmanj porabijo, se najbolj svetijo itd...naredis pa koliko km letno? 5.000 ? Bencinar 2.0 16v porabi cca. 10 litrov in to je to...zimo si pozabil, poleti, pa klimo. Pa pustimo to kaj lastniki pravijo, ker kot se ve: "Svaki cigo svoga konja hvali".
LP

Pa kdo tukaj govori sedaj o mojem avtu pa moji porabi??? Kaj te je stabo človek malo se umiri. Lastnik teme je vpršal en mu je odgovoril tak, drugi tak ti pa tak kaj ma zdaj to veze kaj mam jaz pa kiri ma daljšega pa kiremu bol dolgo stoji.

baj the wej 11 let sem delal preko 30 000 kilometrov letno... sedaj pa nimam več te potrebe po takih razdalijah in res lani sem naredil 7700 kilometrov... Mogoče jih bom letos z tem avto 30 pa kaj ima to veze?

:Hammer3::Hammer3::Hammer3:

miklavz

Kakorkoli obrneš - 2.0 16V je 10 litrov na 100; morda malo več, če je več mestne vožnje.
Tako pač je.

Xandrej

Pa ajde rečimo 12 litrov. Je pa res važno če po mestu z 2.0 motorjem delaš 50 km na teden oz. 200 km na mesec pa je res vseeno ali imaš 1.0 motor ali pa 2.0 ali pa 6.0 ker na koncu če bi se vozil to relacijo samo bi bila razlika v mesečnem takanju 10-20€.

Mislim pa da je avtor teme sedaj izvedel kaj ga čaka pa je. Ker zdaj pa je tema že malo tu mač...

mlubej

Vsekakor imam za te kilometre raje bencinarja kot pa, da mučim dizla... hvala vsem na odgovorih...
Seveda bom o porabi poročal tukaj... ko in če nabavim makino, ker Xsaro že počasi zapušča duša.

miklavz

Prav imaš - ko vse sešteješ te pri teh km na leto več stane registracija in vzdrževanje avta kot bencin.

firbec

http://www.spritmonitor.de/de/uebersicht/12-Citroen/90-C5.html?fueltype=2&constyear_e=2003&power_s=136&power_e=138&powerunit=2

Na zgornjem linku lahko vidiš ali oceniš porabo.

Povprečeje 17 avtomobilov je 9.3. Zdi se mi, da imajo nekateri vpisane tudi stroške.
Èe malo bolj podrobno pogledaš posameznega uporabnika (seveda tistega z dosti vpisi),
pa dobiš kar dobro oceno koliko ti bo pilo pri kateri vožnji.
Drugače pa lahko pogledaš tudi porabo pri Xantiji, ki ima identičen motor, vendar je
avto malo lažji.

Lp,
firbec

dvorjan

No, firbec vam je prilimal lepo povezavo. In to velja za Nemcijo, kjer se avti ne vozijo samo par km v eno smer in nazaj. Pa upostevajte se boljso kakovost nemskega bencina. Tudi za pridno zeno z defenzivno voznjo bo v takem rezimu vse, kar bo pod 10, dober rezultat. Sicer pa naj kupi in cim prej poroca, da se znebimo tega ugibanja ze enkrat. =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

mlubej

Uuu firbec, hvala za tole. Sem iskal in gledal pri nas na poraba.com pa ni kaj veliko bilo za pogledat.

firbec

Na poraba.com je res bolj žalost za bolj specifične avtomobilčke.

nekaj je bilo tudi v tejle temi napisanega: http://www.citroenar.eu/showthread.php?t=4424&page=2

Pred dvemi meseci sem iskal identičen C5, 2.0 bencinar, za max 4000e, delam pa do 15000 na leto,
vendar sem se odločil obdržati xantijo.
Ponudbe ni kaj dosti, večinoma se prodajajo sami dizli. Je pa zanimivo, da imajo soraj vsi okoli 150000 prevoženih :)
Upam, da najdeš dobro ohranjenega.