HY "Buldog"

Začel/a Gorcha, Marec 23, 2011, 10:10:02 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Gorcha

krka964

CitatDokaz da sve ovo funkcioniše
Gazda treba da smršavi za 6,43 kg!! To se vidi po uvijanju materiala. Gorcha, kaže, da sem bil zadnjič pri tebi v Ribarih, mislim, to pravijo forumaši. Ko pridem naslednjič v Rekovac se oglasim, ako može?

Gorcha

Gorcha

U meðuvremenu, pocinkovani delovi uraðeni i odmah namontirani.

Gorcha

Dok se radi na finiširanji ranijih radova i čekalo cinkovanje mehanizama iz prethodne priče, prave se planovi za krovni nosač. Malo se razlikuje od početne verzije, ali to sada diktiraju stvari koje su odraðene u meðuvremenu.

garac

prije farbanja, češ još jedan put sve rastaviti?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Gorcha

Sve osim motora, menjača i trapova. Taj donji postroj je komplet uraðen, zaštiæen i ofarban. Elektro-instalacija je skroz uraðena, ali snopovi žica nisu izolovani, tako da æe sve to da se uradi nakon farbanja. Naravno, obavezno se zaštiæuju ti delovi.

Dok se radi na sreðivanju, mnogo toga se ošteti, dodatno nešto obradi, napravi neki otvor po potrebi... Šta bi bilo da je sve sveže ofarbano!? Dupli posao, ali je tako (bar za mene) bolje.

Gorcha

Prva verzija okvira otvora je pripremljena u obliku "U" profila
http://www.citroenar.eu/showpost.php?p=133754&postcount=140

U meðuvremenu, ponovo su uraðeni okviri, ali su sada profila "Z". Postoji razlog: jači-dupli lim gde upada keder guma.
Inače, ovi okviri služe za ojačanje kompletnog lima gde su stakla i za ispunu izolacije.

Znači, sve iz početka:Hammer3:

Prvo, veæi otvori sa desne i leve strane: "Z" profili, profilisanje, krivljenje, zavarivanje, brušenje, zaštita...

Gorcha

Isti posao i za manji prozor sa leve strane. Za razliku od prethodna dva prozora, koji su fiksirani (ne otvaraju se), ovaj prozor se otvara. Znači, profil okvira je "L"  i drugih je dimenzija.

Okvir otvora.
Postupak sličan kao kod prethodna dva prozora.

dyane

Dobro ti ide ovaj posao..oko ovih prozora......kad gledam ovo...vrti mi se u glavi:BigThumbs:....
[SIGPIC][/SIGPIC]

Gorcha

Zamisao je da staklo ima okvir "L" profila, kako bi se šarke zavarile po gornjoj linij. Šarke za otvaranje su iskorišæene od HY-a. Staklo se ubacuje unutar okvira, a drži ga i dihtuje keder guma.

Postupak rada isti: pravljenje okvira, uklapanje šarki, pravljenje šablona da okvir bude u simetriji, zavarivanje, zaštiæivanje, šmirglanje...:Hammer3:

Postojala su lakša i brža rešenja, prozori od kampera. Ipak, hteo sam da izbegnem plastiku i pleksiglas.

pubi2cv

E moj Gorča...stvarno ti imaš volje....ja bih sigurno ugradio prozore od kempera. Ali ovo ti je stvarno unikat, skidam kapu, bravo:BigThumbs:

Gorcha

Citat od: Gorcha;193621Dok se radi na finiširanji ranijih radova i čekalo cinkovanje mehanizama iz prethodne priče, prave se planovi za krovni nosač. Malo se razlikuje od početne verzije, ali to sada diktiraju stvari koje su odraðene u meðuvremenu.

Sa papira prešlo se na rad. Sa ovim poslom se završavaju radovi u 2014.

Nabavljene su tankozidne cevi, elipsastog profila. Savijene, iskrojene i polako se krenulo sa pravljenjem konstrukcije krovnog nosača i montaže na vozilu.

Gorcha

Nosač se fiksira preko šest oslonaca koji æe moæi po potrebi i da se demontira sa krova.

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/