C5 mk IV

Začel/a garac, Marec 12, 2011, 11:23:51 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

gepl83

Mene še niti ne moti odsotnost hidravlike. Bolj moteče je to, da kar koli prebereš o citroenu, ne moreš, da ne bi slišal vsaj nekaj o zmanjševanju stroškov. Pa kaj hudiča lahko še pršparajo. Materiali v teh par let starih citroenih so že tako zanič. Pa zgleda, da bojo še slabši.

Citroenovc

Citat od: gepl83;204518Mene še niti ne moti odsotnost hidravlike. Bolj moteče je to, da kar koli prebereš o citroenu, ne moreš, da ne bi slišal vsaj nekaj o zmanjševanju stroškov. Pa kaj hudiča lahko še pršparajo. Materiali v teh par let starih citroenih so že tako zanič. Pa zgleda, da bojo še slabši.

To je pa povsod enako. Prijatelj hotel dodat svoji LCjki eno normalno osebno vozilo za vsak dan.

Ker je imel nekoč BMWja - je bila prva misel en rabljen BMW.

Ko je šel gledat en kup robe narejene nekje po 2005 - je na koncu ugotovil, da niti eden ni narejen tako dobro, kot je bil njegov 320 iz leta 91 oz da so vsi en navaden čip plastik fantastik noter.

Mimogrede - jaz pa ravno to debelo gledam - kaki zanič materiali - po 152k km in 8. letu uporabe je edina stvar, ki se je začela kazat - od nohtov podrgnjene ročke za zapiranje vrat. No, pa pač del volana (ampak tudi vem čemu se je tam obrabil).

Sedeži - ko novi oz brez vidnih znakov obrabe. Plastika v splošnem noter ko nova. Ipd.

Po moje bolj jamrajo in pljuvajo tisti, ki so kupili neznan avto, ki ima v resnici olala km. In jih pač ne more več skrivat.
OK

LP
Primož

superca13

meni gre na kozlanje, ko mi nekdo bluzi, kako ima nek nov avto "bolj" kvalitene materiale noter kot en drug nov avto. Nemški so najboljši seveda, japonci najmanj, francozi pa tak še manj.

Kako se kaže kvaliteta? Kako se to vidi pri novem avtu? Se da zmerit?

Ponavadi potrkam s prstom po vratih in po armaturki. Èe imam občutek, kot da trkam po plehu/leu /nečem trdem/jugoplastiki...mi je slabo. Plastik fantastik.
Ko potrkam po C5 recimo--vse mehko. in sem srečen in zadovoljen .:-)

Koliko pa je kaj kvaliteno pa ...čez 10 let...

superca13

Aja, BMW 6 sem zadnjič malo opazoval in šlatal po vratih in armaturki. Ta naj bi imel "kvalitetne" materiale noter po teoriji.
Meni je material armaturke isti kot v Jumperju. Edino črne barve je. Druge razlike res ne vidim.

Xandrej

Sašo zdaj pa ne bluzi. Doma imamo Mondeota pa C5 pa E pa 6 pri E pa pri 6 ne škriple noter ama ništa! Pri mondeotu škriplje noter vse pa ima 90k kilometrov, bog ne daj da se s kolenom dotakneš konzole pri menjalniku in pri C5 ali pri mondeotu ali pa pri prijateljevi insigniji. Tistega 6 kaj si ti šlatal ima za sabo preko 300K kilometrov v dobrem in slabem. Amaturka je tak narjena da ne škripa pa da se ubiješ in nikoli nebo. Tukaj je razlika v marerijalu. Isto kot pri Jumperju pa dajte ga srat no... Res včasih ste prav smešni. Moli mene za BMW pa za Mercedes pa za jaguar pa za citroen pa za dacio... Samo včasih me kaki prijatelji ko berejo forum malo sprašujejo po zdravju. Saj lepo da smo lokal patrioti ampak malo sami sebe vedno tolažimo kakorkoli.

superca13

:BigThumbs:itak da c5 škripa, tam ko je ta poceni trda plastika gor.An vratih, pri nogah..
Ampak armaturka(ta največji kos) in obloge vrat...v nulo...lepo mehko.
In ko vidim avto ki ima ta del iz trde plastike kot kamen...Jumper :-)
Pa ne bodi jezn zaj...bluzimo malo.:BigThumbs:
Saj nisem tvoje šestke šlatal. Sem šel eno gledat.:BigThumbs:

Xandrej

Aja pa malo vpršaj ljudi ki delajo v ročnih avtopralnicah. Z zaprtimo okami vedo kakšen avto je prišel noter že ko z wapom po njemu šibajo... Pa ne mi govorit na dan sperejo preko 100 različnih avtov od ferrarija do porscheja do kie pride...

Citroen je best buy denar kvaliteta. Nemoreš pa primerjat 1x dražji avto ker mercedes za 60 jurjev je boljše skup narejen in prav je tako da če nekdo želi doplačat za kvaliteto da jo tudi dobi in pika. Jaz pa nimam 60 jurjev. Moja realnost je nov C4 pač se raje s staro rejnglo okol vozim.

superca13

Jaz imam citro špegle gor,vsrane od LHm-a in imam zato probleme :-)

Xandrej

Moje 6 ne smeš šlatat ker se pol prstni odtisi vidijo od masnih rok gor po amaturki hi hi hi  :BigThumbs::BigThumbs::BigThumbs:

superca13

:BigThumbs:Ti tudi imaš probleme. Ti pa imaš očala čistilca gor hahaha

Xandrej

gepl83

Potem bo zame logična izbira. Preskok znamke. Pa tega res ne razumem, a c5 ni prinesel nobenega dobička?

Xandrej

Jaz sem to ugotovil pred 2 leti nazaj.

Ima citroen avto?: Limuzina, coupe? V6 motr itd itd? Bencin? nič od tega.... Ne lumuzino, ne coupeja ne V6 motorja pa kaj šele bencinarja pametnega... Žal. Mogoče bo DS5 prišel k hiši kdaj ampak to je še edini alternativa ker je spet avto ko ni ne tič pa ne miš... Ni limuzina ni kupe ni velikoprostorec nič od tega ni...

garac

ds je premium znamka, citroen pa daæija s podobo korejca, ko vidim I30 se mi zdi, da ima masko z DS serije
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/