C5 mk IV

Začel/a garac, Marec 12, 2011, 11:23:51 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

visar

rekel sem da c5 prodam 2020 .... očitno jo bom še kasneje
______/\\______
______/\\______

visar

Citroen brez hidravlike oprostite ni več citroen.... če bodo res to naredili obdržim c5 za na srečanja hodit.
Avto ki ga bom vozil pa bo Teslič (sploh če bo od 30k€)
______/\\______
______/\\______

Lovro

Citat od: dvorjan;204321Pa se eden:
http://www.avtomobilizem.com/novice/se-psa-poslavlja-od-hidropnevmatskega-vzmetenja/08-06-2015/

Sicer jaz ta in druge članke razumem tudi tako, da bodo hidropnevmatski sistem za nastavljanje višine mogoče nadomestili s kakim drugim sistemom, ki ga bodo pač kupili drugod.
Èe bo tako, niti ne bo nujno slabo, vsaj zame. Meni je ravno to nastavljanje višine bistveno.

Pa najboljši mi je del članka, ki omenja "metke" - jebe autora pravopis miæken, a ne? :emot77:
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

andraž

Enkrat Citroen, vedno Citroen. Bodo že prišli nazaj na hidravliko, mogoče pri C5 VI...

Citroenovc

Citat od: visar;204325Citroen brez hidravlike oprostite ni več citroen.... če bodo res to naredili obdržim c5 za na srečanja hodit.

Tako nekako, ja.

No, saj k sreči so BMWji od odhoda Bangla spet lepi, MBji tudi niso švoh. Cena enega novega CLA Shooting brake je pa tudi še čisto znosna.
Je pa res, da pri BMWju so se pa lotili ukinjanja R6 in nadomeščanja z navitimi R4, zdaj pa že tudi z R3 turbo mlinčki :S
OK

LP
Primož

superca13

Citat od: andraž;204332Enkrat Citroen, vedno Citroen. Bodo že prišli nazaj na hidravliko, mogoče pri C5 VI...

Nikoli več, boš videl.

Sami smo si krivi ker...

So nam dali C6, pa ga je 6-7 junakov kupilo v SLO novega. Ostali smo rekli, da bomo na rabljene počakali, ko bodo poceni. in sedaj so poceni ampak žal vsi za en drek in ga nihče ne upa kupit. Drugod je bilo isto.

C5 IV s hidravliko bo zagotovo predrag in ga spet nihče ne bo kupil.

Zato bodo delali samo še solato, ki se dobro prodaja.

Isto se je zgodilo Fiatu, alfam itd..

Èasi, ko je citroen proizvedel avto za mase in za mali denar ter po drugi strani take avte, ki smo jih s strahospoštovanjem šli gledat....so žal mimo.

in potem je zdaj tukaj še Kitajc, ki vseelo gleda na prodajne številke in meša štrene fabriki. Ko je zadeva še rahlo v "familiarnih" rokah, se tu in tam še kaj spregleda, ko pa je cel kup lastnikov v igri pa je finito.

superca13

Malo infotov iz prve roke :-)

Podobno se je zgodilo, ko je citroen kupil delež maseratija.
V familiarno italijansko podjetje so takoj vnesli svoje finte, svoje poglede, posekali vstran vse kar jim ni pasalo, začeli delat v smeri masovne proizvodnje, zahtevali manjše motorje da bi pritegnili čim več kupcev, številke, številke in številke na prvo mesto...kar je bilo totalo skregano z logiko Maseratija.
In ni trajalo dolgo, da je Maseratiju prekipelo in Citroenu sam ponudil in naposled prodal še preostali delež...na,  imejte še to pa delajte s fabriko kar hočete.

Stvari se z leti pač spreminjajo.

Sorry za off.

Citroenovc

Je res oz imaš prav.

Ukinitev hidravlike pač ni tržni strel v koleno, ampak povečanje profita ... To, da se je v 2014 prodalo samo 10k enot C5 III s hidravliko, je žalostno. Sicer - niso podali podatka, koliko je bilo pa federašev ;), ampak verjamem, da jih je bilo več.

Eh ja, tako kot je Lovro rekel - meni hidravlika ni super samo zaradi udobja, tudi zaradi višine ... redno uporabljam srednji vozni položaj, ker pač rad zaidem kam z lepih cest. Oz že za parkiranje doma pride dnevno prav, da ne počoha goflja po asfaltu na klančastem uvozu.

Zanimivo je tudi, da so stlačili v C4GP recimo mehove zadaj pa majo ljudje z njimi samo težave - s sedanjo hidravliko pa narediš mnjž km pa sploh ne veš, da jo imaš. Ampak res je, to pa je neekonomično za tovarno. Premalo se kvari.
OK

LP
Primož

garac

S strinjam s Superco, morda se spomnite, da sem že ob začetku proizvodnje c5 tretje serije odprl temo, katerih je več. Samo 10.000 hidravličnih na leto, se jim zdi očitno premalo.
Sicer ne vem zakaj so hidravliko z vsako generacijo bolj hoteli približati po udobju fedrom?

Večina ljubiteljev hidravlike si kupi rabljeno kanto, mislim, da jih je le peščica na forumu kupila nove
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

visar

ta podatek pa bi me zanimal....
diši po anketi.

LP
______/\\______
______/\\______

Xandrej

Jaz mislim, da če bi ponudili hidravliko kot opcijo doplačila v vse modele bi je prodali več. Ker pa si dobil pri exlusive opremi drugače si je nisi mogel naročit sploh. Sedaj pa so itak spet zmagali ko jim tile amortizerji točijo ker so to spet neki čineze pedri skup sestavili evropa pa propada butli!

Citroenovc ja v novo BMW 5 pride 3 cilinderski 1.5 motor dizel... Zadaj pa napis 516d in prijatelj mi  je rekel, da so podražili doplačilo (odstranitev oznake) pride nekje preko 200€ kolko sem ga razumel je to bilo prej mnogo ceneje! Tudi pri mojem je bilo to doplačilo da je brez oznak zadaj... jao jao :Hammer3:

superca13

To odstranjevanje oznak mi nikoli ni bilo jasno. Zakaj bi jih dal odstranit sploh?

Serijsko so gor. A je koga sram al kaj? Jaz bi to zaračunal 1.500 ojro, serijske pa bi bile prišrafane gor in luknje skoz havbo.:bombs:

garac

zato, ker če kupiš osnovni model, da se ne vidi a ne, sosedjo vidijo samo bmw, da je socialen z najšibkejšim motorjem in brez klime pa ne opazijo
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Lovro

Ali pa kontra. Da avto z maksimalno opremo in motorjem skrijejo v povprečje, če je vir denarja malce težje obrazložiti ;)
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Xandrej

To odstranjevanje oznak imajo samo veliki nemčki trojček. Drugi pa ne pišejo v večini tega gor. Na citrotih ni zadaj nič razen firme pa modela to je to...