C5 mk IV

Začel/a garac, Marec 12, 2011, 11:23:51 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

superca13

Zadnjič smo ravno debatirali o tem, najbolje bi bilo kupit avto, ki gre počasi ven.: zdaj bi torej bilo treba novi c5 kupit. Vse al pa večino bedarij so odpravili, nove ojro 6 mašine so not, skratka, avto za imet.  Je pa oblikovno star...za picajzle, ki hočejo imet vse v zadnji modi... rahlo problem.
Novi bo tak spet čungalunga, ko bo, vprašanje kdaj bo, če sploh bo :-)

Èe na pa se bomo pač z novimi škodami, fauveji, opelni in podobnimi vozli, citro oldtimerje pa še bolj pazili .:-)

tomaz555

opravičuje z dejstvom, da je D segment v upadu in da se kupci čedalje bolj zatekajo k izbiri SUV-jev. (citat iz članka v Avtomaniji)

A se tile strici/tete pri Citroenu hecajo. Kolikor jaz zastopim so SUV - mestni terenci (stric gogle se z menoj strinja) in le teh Citroen kronično nima. Bravo geniji, kot bi bili na specializaciji v Sloveniji teli Francozi.

Citroenovc

Jih ima zato pa Pugi, ki je itak prestižna znamka znotraj PSA, Citroën je pa pač nizkocenovnik po novem ... Ampak bolj po lastnostih kot po ceni.

Dela avte, kjer se zadaj šipe sam na škrge odprejo ipd in potem razlaga da to je "nazaj k osnovam". JA v redu, pol pa naj še košta nazaj 5k Eur ...

Èeprav roko na srce - Citroen je res nizkocenovnik - za kolk, ene 18-20k Eur se domov odpelješ s C4 Pic, ki v bistvu postaja počasi največji Citroen. Pri švabih v tem cenovnem rangu mogoče dobiš lih kakega bolje opremljenga Polota al pa basic Golfa ... Kaka velika trojica je pa konkretno dražje vse, kar imajo v ponudbi ...

Tako da ja - Citroën je nizkocenovnik.
OK

LP
Primož

alesz

CitatKaka velika trojica je pa konkretno dražje vse, kar imajo v ponudbi ...
in potem tisto kar človek težko razume,po rang listi tržnega deleža so vsi pred citroenom.....

Citroenovc

Ja dobro si tole povedal.
OK

LP
Primož

visar

nemška trojica je nepokvarljiva, vzdrževanje skoraj zastojn,
pleh pa tako trpežen da sploh ne rjavi in če pride do nesreče samo obrišeš barvo od kakšnega citroena (francoz pa itak totalka)
______/\\______
______/\\______

Citroenovc

A veš kaj je žalost - ti si zdajle skrajno ironičen. Ampak očitno kupci dejansko točno to "vedo", ker drugače številke prodaje ne bi bile kakršne so ...

Saj vem kako zgleda - po 8 letih vdane službe, neomembe vrednih stroškov vzdrževanja in popolne zanesljivosti do tega momenta crkne Berli 1.9D.
Sledi pametovanje vseh bratov in ostale žlahtniške svojati "ja to je pa zato, ker si kupil to sranje od Francoza. Èe bi kupil Nemca, se to že ne bi zgodilo".
In je dejansko človek šel kupit novega Caddyja.
OK

LP
Primož

fifk

Citat od: Citroenovc;205271A veš kaj je žalost - ti si zdajle skrajno ironičen. Ampak očitno kupci dejansko točno to "vedo", ker drugače številke prodaje ne bi bile kakršne so ...

Saj vem kako zgleda - po 8 letih vdane službe, neomembe vrednih stroškov vzdrževanja in popolne zanesljivosti do tega momenta crkne Berli 1.9D.
Sledi pametovanje vseh bratov in ostale žlahtniške svojati "ja to je pa zato, ker si kupil to sranje od Francoza. Èe bi kupil Nemca, se to že ne bi zgodilo".
In je dejansko človek šel kupit novega Caddyja.

Ja, ta je resnična...:)

Mene še zdej čudno gledajo, ker sem presedlal z Audija A4 na C5..:)) Pa je bil star Audi..

valko

Jaz pa menim, da je to (ukinitev modela c5 evropa) samo kisla kumarica za novinarje, da se piše, se razmišlja, debatrira, ugiba... Skratka zastonj reklama, menim, da bo prišlo do "preobrata" v "zadnjem" trenutku, vse je to del marketniga...

visar

ja res je sem skrajno ironičen, ker po ceni primerjam op*l in citroene, ostalo je dražje pa je itak vse rjav, najbolj me je razočaral merced... ki je po 4 letih bolj rjav kot marsikateri cenejši... pravzaprav sem tako rjo vidu samo enkrat na enem hundaiu.

No vsekakor tukaj ne bomo zmagali in se tudi ne mislim prepirat. Itak vsepovsod so tehnologije podobne, pleh enak... noben ni naredil preskoka ki bi bil vreden Andreja.

Se pa ta zadeva sedaj dogaja v eni drugi tovarni, ki je v tem trenutku najhitreje rastoča.

LP
______/\\______
______/\\______

gepl83

Upajmo, da samo dražijo. Alfa je to naredila čisto drugače.

fifk

Zanimivo mi je to,  da največ stroškov ima tovarna z razvojem avtomobila. Torej, če je pa enkrat že nekje na prodaj,  zakaj ga ne bi ponudili še v Evropi. O.k., nekaj so stroški promocije,  šolanje mehanikov, rezervni deli... Ampak mislim,  da bi to že pokrili..

visar

čedalje bolj sem mnenja da je zadnji citroenov Avto c5 serije 2 in berlingo.
______/\\______
______/\\______

Lovro

Èe se evropski kupci res vse bolj orientirajo na SUV-e, upajmo, da bodo pri citroenu vsaj kak zanimiv SUV za sprejemljivo ceno (če bodo kao nizkocenovniki - v stilu Dusterja 4x4) dali ven, če že limuzin C5 ne bo...
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)