Mrtev forum Berlinga MKIII

Začel/a AndryAndro, Februar 02, 2011, 08:08:25 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Zeko124

@ slepec, je avto bil kupljen nov?

Gume so na te bare tovarniško polnjene, bi pa to bila naloga avtohiše, kjer si avto kupil, da ti ga spusti na ene normalne "bare". Verjetno zato, da ne mostanejo jajčaste, ali pa kak drug razlog...
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

slepec

ja avto je nov, zgleda da so pustili tovarniško napoljene,mi je pa čudno da so bile 3,5 bara,na stebričku, pa je za polno obtežen avto,priporočljivo 3,2bara,saj je vseeno, važno je,da  se sedaj odlično pelje

jk70

jst mam skos kake 0,2 več nafilane kokr je napisano se mi zdi avto bolj odzivn pa nikol nobenih komplikacij. v fabrki majo vedno mal rezerve zarad tistih k ne znajoo brat pa da ne bi kdo preveč filu

AndryAndro

to je pa koristna informacija. Takoj bom šel spustit gume, pa makar na 1.6bara, samo da ne bo avto tok ruštal, kot star kmečki voz z železnimi kolesi :BigThumbs:

Tudi js sem zaenkrat kar zadovoljen s porabo, 6.1l/100km po računalniku :BigThumbs:
&REJ

ggorenc

Da se se jaz malo vslinim..

Prejsnje leto sem si pridobil 13 kazenskih tock, na racun prehitre voznje. Povecini je bilo to 55 na 40 omejitve in podobne bedarije. Ne pijem alkohola mimogrede in sem lastnik dveh otrok tako, da tudi divjak nisem po drugi strani.

Ker imam dovolj polnjenja riti plavih drekov sem se odlocil, da bom od sedaj vsaj dokler se mi ne izbrise 3/4 tock vozil PO OMEJITVAH, ceprav so povecini zelo neumne. Malce se je bilo treba privaditi, da povzrocam zastoje in mi vcasih blendajo celo tovornjakarji, ker pred vrtci in solami vozim 40, celo 30 kjer je taksna omejitev ampak sorry res, nimam denarja. Psihicno je bilo najtezje ampak si zavrtim kaksno mirno glasbo in sem pomirjen.

Najlepse pa je, da mi je povprecna poraba 1.9multijeta padla za poldrugi liter in sedaj tudi sam prevozim 1100km na tank. Kar pomeni, da na leto prisparam cca 450eur. Skoraj komplet osnovno+kasko zavarovanje ali ene lepe skromne pocitnice.

2sv

ja pa še kazni moreš prišteti  pa bognedaj da bi slučajno bil ob izpit pol bi šele šle ene počitnice in živci

mitjanj

imam novega Berlingota 2011 l, 6000 km, servisa na 5000 km nisem dalal, so mi rekli da ni potrebno?! Porabo imam okoli 5,6 l/100 km, pa nič se še ni pokvarilo.

lerin

domnevam, da imaš dizla, a s to porabo si bolj nepremičnina, kot vozeč objekt

mitjanj

Težka bo, avto je služben, vozima ga dva (sodelavec jih ima le 23) in nikakakor ni počasen voznik. Res pa je, da imava malo daljše razdalje. Ta tvoja izjava o nepremičnini nikakor ni posrečena.

dvorjan

Citat od: mitjanj;94334Ta tvoja izjava o nepremičnini nikakor ni posrečena.

Jah, pa ni, ves. Ocitno vaju resuje relacijska voznja. Na AC ti velika celna povrsina preprecuje, da bi bil konkurencem tudi raznim twingom in cliom ... Samo saj vemo, da vsak zase misli, da je vsaj tamali sumaher. =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

slepec

da imaš porabo 5,6 to je že fenomen,jaz sem probal en tank voziti 100%ekonomično do 85kmh,pa sem imel porabo 5,5,po avtocesti je pa berlingo požeruh,nad 100kmh,se poraba vrti okoli 7l,če gre pa 130 ,je pa že 9l,tako da predvidevam da se voziš na relaciji in do 90 kmh

mitjanj

Takole sem se po avtocesti peljal v Nemčijo: 1100 km, poraba 6,5, hitrost med 120 in 130 km/h ( podatki GARMIN navigacija, poraba pa Berlingo ).

dvorjan

Citat od: mitjanj;94483Takole sem se po avtocesti peljal v Nemčijo: 1100 km, poraba 6,5, hitrost med 120 in 130 km/h ( podatki GARMIN navigacija, poraba pa Berlingo ).

Hehe. No, ze drugace govoris. 1100 km voznje brez kratkih ustavljanj in speljevanj pac ni vsakodnevna voznja. Plus to da ti potovalni racunalnik laze vsaj 3 deci (pa ne v tvoj plus) pa si na 7 litrih. Ce bi dinamicno vozil vsak dan v sluzbo in trgovino, kot to nekateri pocnemo, potem pa je takoj se liter zraven. =)

garac

Pa jaz ne vem kaj vsi nekaj utrujate s to dinamično vožnjo? Vsako gibanje = dinamika.
Jaz ne vozim dinamično, kot to menda počnete nekateri, ker sem se vožnje učil v spačku. Vajen sem voziti z zaletom, ne tiščim brezglavo do semaforja in potem na zavoro ampak predvidevam in se včasih prav lepo počasi pripeljem do rdeče, ki se morda že spremeni v zeleno, ne prehitevam 100m pred domačo hišo, ko se peljem po celovški ne menjam pasov levo desno, ker naj bi to bilo dinamično... nasploh poskušam voziti varno, za dinamiko in porabo me en kakec  briga, pa moram reč, da berlingo first bencinar kuri pod 8l. Po avtocesti ne žgem preko 130, razen parkrat na leto, niti ne vidim smisla v tem, v vožnji uživam. Èe bi bil pristaš, kot pravite dinamične vožnje bi sigurno ne vozil citroen, ampak kak bmw.
Saj vem, zdaj se bo spet kdo javil, da gužvo delam. Držim se omejitev, opazujem promet, okolico in dekleta, ki jih najbrž z dinamično vožnjo ne opazite. Kam se vam mudi? Umret? a boste imeli čas?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

dvorjan

Ej, garac, lep spis. Za marsikoga celo drzi.

Jaz se rad hitro peljem, pa naj bo to spak, C5, avion ali pa samokolnica. Seveda ima vsako nasteto prevozno sredstvo svoje dojemanje "hitrosti". Berlingo pac spada med skatle (dostavnik) in kot tak res ni bil misljen za voznjo 130km/h+. Pa tvoj mkI ze zaradi manjse teze, ozjih gum in manjse povrsine manj pije kot mkIII. Ampak ti vsaj posteno napises, o kaksni stevilki je govora, nekateri pa radi svojih 5 litrckov sanjajo. Se posebej po gostilnah. Jaz sem samo ene 4x v zivljenju spil 13 velikih pirov, pa sem potem vedno imel 4x4 do doma. Ampak sem pa dosegel avtomobilsko porabo, LOL. =)