Mrtev forum Berlinga MKIII

Začel/a AndryAndro, Februar 02, 2011, 08:08:25 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dvorjan

Jao, sami mucitelji avtomobilov in kreatorji cestnih zastojev. Saj tudi moja Honda lahko naredi 1000 km z enim tankom, ampak mi na kraj pameti ne pade, da bi jo tako vozil. Hod skrajno desnega pedala je vecji od 2,6 cm, veste ...

Koliko se komu dvigne kakovost zivljenja od tega, ker je na tank goriva prihranil 5 do 10 evrov, obenem verjetno pisel kumulativno vsaj uro kasneje na cilj ... se cel cas obvladoval in grizel, kje in koliko bo prihranil ... Pha, debate za strokovnjake.

Da ne omenim, koliko skode druzbi je povzrocil, ker je s svojo (pre)pocasno voznjo iritiral druge voznike in jih silil v vratolomna prehitevanja (se dodatno kurjenje virov, onesnazevanje ...).

Mater - ce imate 15 jurjev za avto, jih imate tudi 100€ letno vec za nafto/bencin, pa se normalno vozite. Ne pa utrujat sebe in drugih z nekim nerazumnim sparanjem. Lahko pa 37x preberete zgornja dva odstavka, mogoce se pa komu posveti, da dela vec skode kot koristi. Pa da vidimo, ali res v nasi druzbi zivijo sami egoisti ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

AndryAndro

Citat od: dvorjan;91357Jao, sami mucitelji avtomobilov in kreatorji cestnih zastojev. Saj tudi moja Honda lahko naredi 1000 km z enim tankom, ampak mi na kraj pameti ne pade, da bi jo tako vozil. Hod skrajno desnega pedala je vecji od 2,6 cm, veste ...

Koliko se komu dvigne kakovost zivljenja od tega, ker je na tank goriva prihranil 5 do 10 evrov, obenem verjetno pisel kumulativno vsaj uro kasneje na cilj ... se cel cas obvladoval in grizel, kje in koliko bo prihranil ... Pha, debate za strokovnjake.

Da ne omenim, koliko skode druzbi je povzrocil, ker je s svojo (pre)pocasno voznjo iritiral druge voznike in jih silil v vratolomna prehitevanja (se dodatno kurjenje virov, onesnazevanje ...).

Mater - ce imate 15 jurjev za avto, jih imate tudi 100€ letno vec za nafto/bencin, pa se normalno vozite. Ne pa utrujat sebe in drugih z nekim nerazumnim sparanjem. Lahko pa 37x preberete zgornja dva odstavka, mogoce se pa komu posveti, da dela vec skode kot koristi. Pa da vidimo, ali res v nasi druzbi zivijo sami egoisti ...[/QUOT

Ti dam kar prav. Folk, ne it iz ene skrajnosti v drugo, pa bo najbolje!!
&REJ

AndryAndro

Danes sem šel reklamirati zelo glasno podvozje. Zelo neprijetni zvoki ob vožnji po neravninah.
Mi bojo zamenjali nekaj okloli amortizerjev in bo baje ok.
Glede porabe sem zaenkrat kar zadovoljen. Trenutno je poraba po računalniku 6.0 l/100 km. In veliko mi laufa v prazno. Zadovoljivo, ni kaj.
&REJ

slepec

dej vidva se mal umirita,
kot prvo se vozim po omejitvah in do 10kmh več,tako da ne delam zastojev
drugo avto je nov in do 2000km mislim voziti po pameti
tretje vama sigurno ne uide po novem zakonu kakšna kazen

bizi

Dvorjan glede na to da maš tudi spaka mi tvoja obrazložitev s hondo ni čist jasna.
bizi

dvorjan

Citat od: bizi;91391Dvorjan glede na to da maš tudi spaka mi tvoja obrazložitev s hondo ni čist jasna.
bizi

Jah, bom pa podrobneje razlozil. Tudi s Hondo se da voziti tako, da pije 5,5 litra na 100 km, kar je seveda dovolj, da ob polnem rezervoarju avtomobil prevozi 1000 in vec kilometrov. Ob skrajnem mucenju bi jo lahko spravil tudi na 5,2 ali kaj podobnega, ampak bi potem brzkone moral k zdravniku, saj bi bil sam se bolj izmucen kot avto.

Pac, avto je zato, da se vozi. Sodoben promet in tempo zivljenja narekujeta doloceno dinamiko, ki je seveda skregana z varcnostjo. Na cestah pa je vedno vec bolnikov s sindromi HDI, TDI, JTD in kar je se podobnih, ki se z bolezenskimi znaki obsedenosti trudijo ponoviti dosezke v porabi goriva, ki jih za idealne pogoje voznje navaja proizvajalec vozila. Odpustimo jim, saj ne vedo, kaj delajo ... Od silnega buljenja v potovalni racunalnik in povprecno ter trenutno porabo goriva pozabljajo tudi na uporabo ogledal - saj bi v nasprotnem primeru verjetno videli, da se za njimi nabira kolona, kateri bi se morali kot pocasno vozilo umakniti (ker pac radi v svojih izgovorih navajajo cestnoprometne predpise, predvsem ko beseda nanese na omejitve hitrosti).

In kaj na vse to porece spacek? On je starejsi in bi mu bilo vse odpusceno, ce bi bil pocasnejsi od ostalega prometa. Pa to v mojem primeru nikoli ni (z izjemno strmih klancev, ko mu preprosto poide moc, pa cetudi imam pedal pritisnjen v tla), se vec, veckrat sem ze prehiteval razlicne paciente v TDI-jih, ki so iskali pamet in svojo porabo 4,5 litra ...

bizi

o pa še moja.C5 hdi 2.0 .Povprečna poraba na 15000 km 5.5 l.,oviram nobenga .Mesto prej več km/H kakor manj,avtocesta 90 km/h če se le da za kamjonom.Èe tišim sem 5 minut prej na šiht + da sem že malo zmatrn od vožnje.Jbg v čem je prihodnost?

dvorjan

Lej, ce se prepoznas v zgornjih sestavkih, se pac prepoznas.

Meni je voznja po AC v sodobnem osebnem avtomobilu z 90 km/h med kamioni idiotizem. In se nekaj, 100 km/h se ni tiscanje, tiscanje C5 se zacne od 180 km/h naprej, pa 3500 rpm po polju, ki meri stevilo obratov.

bizi

Citat od: dvorjan;91399Lej, ce se prepoznas v zgornjih sestavkih, se pac prepoznas.

Meni je voznja po AC v sodobnem osebnem avtomobilu z 90 km/h med kamioni idiotizem. In se nekaj, 100 km/h se ni tiscanje, tiscanje C5 se zacne od 180 km/h naprej, pa 3500 rpm po polju, ki meri stevilo obratov.

Ne tiščanje ni 100 km/h.Furej svoje to je to.

Zeko124

@Dvorjan, če šaltaš pod nižjimi obrati to zame ni oviranje prometa, ker se da tudi v malce višjih prestavah in z manj obrati peljat lepo po omejitvah ali celo čez. No, kakor veš...

LP
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

AndryAndro

Citat od: dvorjan;91396Jah, bom pa podrobneje razlozil. Tudi s Hondo se da voziti tako, da pije 5,5 litra na 100 km, kar je seveda dovolj, da ob polnem rezervoarju avtomobil prevozi 1000 in vec kilometrov. Ob skrajnem mucenju bi jo lahko spravil tudi na 5,2 ali kaj podobnega, ampak bi potem brzkone moral k zdravniku, saj bi bil sam se bolj izmucen kot avto.

Pac, avto je zato, da se vozi. Sodoben promet in tempo zivljenja narekujeta doloceno dinamiko, ki je seveda skregana z varcnostjo. Na cestah pa je vedno vec bolnikov s sindromi HDI, TDI, JTD in kar je se podobnih, ki se z bolezenskimi znaki obsedenosti trudijo ponoviti dosezke v porabi goriva, ki jih za idealne pogoje voznje navaja proizvajalec vozila. Odpustimo jim, saj ne vedo, kaj delajo ... Od silnega buljenja v potovalni racunalnik in povprecno ter trenutno porabo goriva pozabljajo tudi na uporabo ogledal - saj bi v nasprotnem primeru verjetno videli, da se za njimi nabira kolona, kateri bi se morali kot pocasno vozilo umakniti (ker pac radi v svojih izgovorih navajajo cestnoprometne predpise, predvsem ko beseda nanese na omejitve hitrosti).

In kaj na vse to porece spacek? On je starejsi in bi mu bilo vse odpusceno, ce bi bil pocasnejsi od ostalega prometa. Pa to v mojem primeru nikoli ni (z izjemno strmih klancev, ko mu preprosto poide moc, pa cetudi imam pedal pritisnjen v tla), se vec, veckrat sem ze prehiteval razlicne paciente v TDI-jih, ki so iskali pamet in svojo porabo 4,5 litra ...

Tu se pa ne strinjam s tabo.
Lej, js se vozim skoz po omejitvah (sem imel kar drago šolo), vsaj trudim se. Tudi pritisnem na plin, če je potrebno. Èe bi se peljal z mano, bi lahko tudi potrdil to. Da pa vsi čuvamo na porabo goriva, pa še ne pomeni, da se furamo po polžje. Upoštevam omejitve, vozim dinamično in mi je bilo v veselje, da je bila poraba 5.4L/100km (opel astra 1.7 dti, l.2003). To je bilo moje povprečje v 7 letih in 120 000 prevoženih kilometrih. Sedaj, ko imam berlinga, se ni popolnoma nič spremenilo, vse je po starem, le poraba je 1 liter večja. In v tem mi vsi tekmujemo, hote ali nehote.
Mislim, da bo čedalje večji pomen poraba goriva. Vsi trendi tako kažejo. In ja, tudi manj onesnažujem, če manj porabljam.
Èe pa je komu vseeno za te stvari, pa mislim, da še ni zrel za današnje čase.

Mar ne?!
&REJ

slepec

dvorjan

ti rabiš psihiatra-sorry

star sem 35  in sem dinamičen voznik, prej norc-motorist, od 10 leta, to kar ti pišeš je pa absurt,pomisli imam otroka stara 4 leta ,imel nesrečo pred 1 mesecem, en me je isilil, pol  pa naj  po  tvojem  še gonim citroen,lej  ko dopušča ga tudi pritisnem, ampak avto je NOV,tako da to vse še pride, bodi bolj pomirjujoč pa bo vse uredu

Gox

Pa pravijo da je forum mrtev ... še kako dogaja, še vroče rata v debati :)

Fantje, ne se jezit ... vsak ima svoje mišljenje in svoj stil vožnje ... tako je in tako bo ...

Eni pač gledajo porabo, eni ne ...

Jaz sicer porabo že dolgo redno spremljam in si zapisujem vsako tankanje itd ... se pa še nikoli nisem obremenjeval s porabo ... vozim kot mi paše, večkrat avto zalaufa tudi na 5000-6000 obratih ... da se malo zbudi :)

Pije pa kolikor pije ... ko se vklopi rezerva grem na pumpo in tankam do vrha :)

Vozim pa večinoma po omejitvah, mesto do 55km/h, zunaj mesta do 100km/h, AC do cca 140km/h ...

Uživam v vožnji, in veliko kilometrov prevozim "za brezveze", ker se mi da vozit, naredim večkrat daljši krog kot je nujno potrebno za prit od A do B.

Uživajte v vožnji ... in bodite strpni, četudi kdaj kdo pred vami vozi 40km/h :) (sej se ga v nekaj minutah sigurno da varno prehitet)

AndryAndro

Zase lahko trdim, da sem ravno vmes med SLEPCEM in GOXom.
Za seboj imam prevoženih cca milijon kilometrov, v mlajših letih bolj divji kilometri, sedaj pa bistveno bolj umirjeni.
Ampak sem še vedno dinamičen voznik (tudi ob nedeljah). Tudi se ne sekiram preveč, če mi slučajno avto popije liter več goriva, kot ga bi lahko. Sem pa malo usekan in vedno preračunavam porabo, ker mi je to v veselje.

Sem pa jezen na voznike, ki vozijo namesto 90km/h samo 70, ter na tiste, kateri me vratolomno prehitevajo, ko se vozim po omejitvah. In če bi bil js policaj, bi vse te šoferje polovil kot zajce in pošteno kaznoval :argue1:
&REJ

slepec

da ne bo mrtev
danes hodim okrog avta, pa si rečem ,zakaj ne bi pogledal, koliko so napumpane gume,dam kompresor ven, in pogledam, bi me skoraj kap, polne so ble vse 3,5 bara,pa si mislim, zato se je vse slišalo iz podvozja,v avto,kot sem napisal v drugi temi sem bil razočaran zaradi preglasnega podvozja,nato gume spustim na 2,6 spredaj in 2,8 zadaj,probna vožnja in nasmeh na licu,avto je tih in se veliko lepše pelje,skratka zadovoljen,pa le niso bile vzrok široke gume 215 ali slabi amortizerji
pa še en plus sem našel,ko daš smerokaz,ne daš čisto v položaj,ga samo premakneš-nakažeš in samodejno utripne 3x,zelo uporabno pri prehitevanju kolesarjev,peščev in na avtocesti
sem pa tudi testiral ,ročno zavoro, v klanec z samo zavoro, ki zadrži avto 2 sekundi ,da lahko spustiš zavoro in daš gas
skratka več kot zadovoljen z avtom
no pa je tudi meni avto prišel na 6l porabe z malo bolj dinamične vožnje
pa še nekaj ko pogledaš za sprednjo gumo, bolj  spredaj, se vidi 5cm dolg vijak fi 10,je zelo nevarno, da kolo zadane v njega,za kaj bi bil ta vijak