DS3 < Gox

Začel/a Gox, Januar 20, 2011, 02:03:02 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Xandrej

Madona 300 na mesec pride avtek. Stroški brez krede! Jao... Jaz to raje ne računam spljoh!

dvorjan

Citat od: Xandrej;150033Madona 300 na mesec pride avtek. Stroški brez krede! Jao... Jaz to raje ne računam spljoh!

Bolj 235€/mesec, ce matematika dela ... =)

Bi verjetno bilo pa 200€/mesec, ce ne bi bilo kaska ... Ampak ja, se vedno je to lep kupcek denarja, da smo mobilni.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Xandrej

Zdaj ne vem kako računamo ampak če že gledamo tabele ga je strošek z avtom prrišel:

1172,79€ plus 2811,54 gorivo ne enako na 12 mesecev 332,02€ To je osnovni strošek. Pa prištej kredit če ga imaš za avto pa si na lepi cifri!

dvorjan

Citat od: Gox;150018skupno je avto pojedu 2811,54€ ...

Tale vasa stajerska matematika je res nekaj posebnega. :emot112:

Xandrej

Aja jaz sem obe tabeli pogledal... Ja prav imaš...

LP

:BigThumbs:

Gox

E matematiki ... :) Men je sicer še ostal izpit z matematike, sem pa zračunal da je šlo za avto 234€ mesečno ....

Kredita nimam tako da živim super :BigThumbs:

Gox

Včeraj dež ... danes zjutraj -1 stopinja ... avto se je zamrznil :)

Ogledala so se odprla normalno, samo škripanje leda je bilo slišat pri obračanju ...

Kljuka je odpustila ko sem jo malo pogrel z rokami ... vrata pa počasi ... najprej 1mm ... potem po nekaj sekundah je ratalo jih odpret :)

Po obali pa poledica ... komunala ni utegnila posipat (dobila tudi kazen za to), pa je bilo nekaj nesreč takoj zjutraj ... danes je 5st. trenutno, pa je že vse zunaj posipano :)

Gox

Ko parkiraš na napačnem mestu in imajo golobi 7 ur časa :)

Same medalje :)

Čojko

Citat od: Gox;150088E matematiki ... :) Men je sicer še ostal izpit z matematike, sem pa zračunal da je šlo za avto 234€ mesečno ....

Kredita nimam tako da živim super :BigThumbs:

Doračunajte še izgubo vrednosti avta. Nakup pred dvemi leti in koliko bi dobil danes (pa vzami prodajno eurotax), ter deli z 24 meseci. Po moje je precej več kot 600 EUR/mesec.

dvorjan

@Cojko:
To bomo izracunali ob morebitni prodaji. In potem nas bo bolela glava. Ali pa tudi ne, ce bomo te avte vozili 10 let. =)

Jogador

Citat od: dvorjan;152492@Cojko:
To bomo izracunali ob morebitni prodaji. In potem nas bo bolela glava. Ali pa tudi ne, ce bomo te avte vozili 10 let. =)

Kje si pa videl citroena, ki se ga da vozit 10 let...:Hammer3:

On topic: dobro so ti ga storpedirali, da ni bilo to kakšno načrtno maščevanje, si jim že kakšnega bratranca postrani pogledal kdaj...:bombs:
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

Čojko

Boljše če računaš sproti, ker prvo leto je ubijalsko, potem pa vedno manj, manj,...in ko prideš k pameti kupiš enega dobrega oldtajmerja, ki morda rabi nekaj več za sproti, ali pa tudi ne, ker je enostaven, ter samo še nabira na vrednosti.

Citroenovc

Citat od: Gox;150088Men je sicer še ostal izpit z matematike, sem pa zračunal da je šlo za avto 234€ mesečno ....

A veš da ti kar malo zavidam - sem šel prav pogledat (pa mi je zdaj skorajda žal ;) ) - približno toliko dam jaz povprečno na mesec samo za nafto :(

Je pa res, da je to za cca 25k km/letno.

Drugače pa so tele zimske feltne ena A - pun pogodak. Pašejo k avtu. Ene redkih "neoriginal", ki so mi všeč. Dobra izbira :-)
OK

LP
Primož

Gox

A o feltnah se je že debatiralo ... enim so veliko premajhne :)

Meni so OK, kot sem si zamislil ob nakupu :) , gume v tej dimenziji so "zastonj" (manj kot 70€ za GY)

Glede izgube vrednosti pa niti ne računam ... jaz kupim avto za vozit in uživat, me ne briga koliko bo zgubil jutri, pojutrišnjem drugo leto ... če bi to gledali, pol ratamo ko eni >>> "bom kupil golfa, ker ga bom čez 4 leta boljše prodal, kot staro C5 -ko"  ... ma kaj mi bo golf, če ga ne maram ???

DS3 bo te dni obrnil 45.000km ... kmalu bo tri leta star ... deluje še vse razen tipka za - glas radia ob volanu, včasih ne dela na prvi dotik ...

Do servisa pravi še 2300km ...(imam vklopljeno časovno opozorilo na 1 leto) Tako da nekje aprila mu menjamo olje, pa filtre ...

Kmalu bo treba sedeže spet namazat, pa nove tepihe nabavit ...
letne Bridgestonke bodo še za to poletje ... mogoče še naslednje ... (za naslednje leto bom še videl, kako se bodo obnašale saj bodo že 5 letne)

Poraba je ok ... še vedno okoli 7,7L

Sanke pa se tudi da peljat zadaj, če podrem polovico sedeža :)

Do sedaj sem že vozil zadaj > roštilj in pribor (tako plinski, kot na drva), gume za traktor (prednje), sanke, gume in feltne za DS3, gume in feltne za AX-a ... ma se da še kar zložit noter :)

Gox

Danes na lep sončen dan, pa sem prvič letos avto opral doma s kantico pa šamponom :) (do sedaj je bil to zimo parkrat opran samo v pralnici na žetone, na hitro ...)

Ratal je kar čist .... še en mesec pa gume prešraufam nazaj na 17 ...

(Italijani imajo "zimo" do 15.aprila ... )