DS3 < Gox

Začel/a Gox, Januar 20, 2011, 02:03:02 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

north

wau vidim da uživaš iz ds3 hahah
Citroën - Creative Technology

Gox

Danes sem ugotovil da mi je po nekje pol leta pregorela "modra" pozicija 5W.

Sem zamenjal z Led, ki sem jih imel že od lani doma, pa nisem še probal kako svetijo. Led so sestavljene iz 7malih ledic. Svetijo pa precej modro in točkovno.

Ob prižganih dnevnih lučeh ni toliko opazno, večja razlika je ko svetijo kratke luči.

Sem pa opazil da ko ugasnem luči, ta srednja led še utripa kakšno minuto.

MSrougeZX

Preveč modro svetijo...zamenjaj za bele.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Xandrej

Ja to utripanje pri citroenu da te kap kaj so si pri luliki spet nekaj zmislili! Pri meni tudi vse utripalo sem vse ven pobral!

Gox

Citat od: MSrougeZX;129682Preveč modro svetijo...zamenjaj za bele.

Res je!

Sem probal prej ko sem se ob 22h peljal iz službe in so absolutno preveč modre v temi. Èez dan bi bilo še ok, ker se ne opazi toliko. Ponoči pa niso več "Street legal", me lahko kakšen modri s ta pravimi modrimi lučkami ustavi :)

Jutri gredo noter nazaj originalne belo/rumene 5W žarnice :)

Potem mogoče čez pol leta nabavim kakšne bele :) (se mi ne da tako pogosto menjavat :))

Xandrej

Èe si take BELE ledike naročiš nekje iz kitajske te stanejo 1.2€ 2 komada...

Gox

Žarnice zamenjane nazaj. Zdaj so noter Boscheve. Ne tikam več dokler kakšna ne pregori :)

Aja, avto nima nikakršnih opozoril za pregorete žarnice.

Na mašino pa bi vseeno pasal kak napis Citroen, ali pa vsaj značka :take_picture:

Se takoj opazi da je mašina univerzalna :)

ModelJT

Citat od: Gox;129810Na mašino pa bi vseeno pasal kak napis Citroen, ali pa vsaj značka :take_picture:

Se takoj opazi da je mašina univerzalna :)

Globalizacija.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Gox

23.4.2012 > 2 leti od prve registracije mojega DS3 v Slo.

Prevoženih 33.113 km :BigThumbs:

Itak ga skozi hvalim, tako da tudi sedaj nimam pripomb :)  V teh dveh letih je dal skozi 2 servisa. Menjan ključ/daljinec še pred mojim nakupom. (v prvi polovici 1leta) in menjana koloteka zadaj. (malenkostne spremembe v primerjavi s koloteki prvih letnikov)

Mašina 1.6 16V Vti, lepo dela ... pri nizkih vrtljajih umirjena, lena, pri visokih (3500+) pa kar živa. Pri gorskih zavitih cestah je treba precej šaltat, oz. jo držat na obratih ... ima svoj stil vožnje. Meni kar ustreza in sem zadovoljen, saj se jo lepo pelje.
Poraba do sedaj povprečje 7,7L. (se pa v večjem delu vozim po mestu in okolici)

Minusi avta:

-preglednost (širok B stebriček), čeprav tudi A stebriček zna včasih kaj skrit
-ravna zadnja klop (v kombinaciji z usnjem, drseča)
-sovoznikovo okno brez "avto" funkcije
-visoka cena

Plusi avta:

-dokaj skromnih mer, za v mesto (3,98m)
-dobra lega na cesti
-dobre zavore
-lahko dostopne luči (menjava žarnic)
-dobri prednji sedeži, nastavljivi po višini (voznik/sovoznik)
-navigacija MyWay deluje OK
-velika vzvratna ogledala

Naslednji servis čez eno leto ...

Letna dajatev za uporabo vozila 88kW pa znaša 72,73€.

Gox

Prejšnji teden sem opazil da mi desni brisalec pušča sredi šipe grdo sled ... potem sem ugotovil, da je na sredini pretrgana gumica v dolžini 3cm.

Danes sem na servisu nabavil nove metlice.

S popustom skupaj 29,61€.

(ta krajši 12,79€ + ta daljši 16,82€)

Jih morem še premontirat.

Gox

Danes sem zamenjal brisalca.

Stari Foto1, novi foto2 ... ta novi so malenkost drugačni ... drugačen priklop in malekostne razlike v sami izdelavi.

Èakam dež, da sprobam delovanje.

north

E isto kot pri meni na berlingu greš kupti na uradni servis brisalce in dobiš kot neke kitajske neorginal mislim, da so to tovarniški ponaredek ...
Citroën - Creative Technology

Gox

Nisem vedel da se za podaljšano garancijo dobi kartica ... danes prispela po pošti :take_picture:

Gox

O avtu nič novega :) Veselo se pelje 35.000km +

Danes sem po dveh letih prvič brisal šipe znotraj ...

lepo je zgledalo, dokler nisem peljal proti soncu, šele potem sem videl kako so šele sedaj razmazane. (uporabljal Stelex s kisom)

Morem še 1x obrisat z mikrokrpo in vodo :)

Gox

Po dobrih 6000km, oz. še malo več, sem spet dolil 2 deci Citroen aditiva za čiščenje motorja VTi ...

Glede avta še vedno nimam pripomb, dela kot mora :) Sedaj prevoženih 39.000km.

Še kak mesec pa dobi spet bele feltne, pa udobne gume, da bo prezimil z zimskimi GY.