DS3 < Gox

Začel/a Gox, Januar 20, 2011, 02:03:02 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Gox

Mogoče pa je piskalo zaradi umazanije :) Odkar sem opral senzorje nisem opazil da bi kaj "v prazno" piskalo :)

Danes obrnil prvih 30.000km (dobrih 18 tisočakov je mojih)

Avto super :BigThumbs:

Oprat pa ga morem ... črna barva in vožnja po AC v zimskem času, pa da lepe rezultate na karoseriji.

Gox

Pomlad je tu :)

Včeraj sem se ustavil na tisti M pumpi 24/7 ... pa se mi je hotela pumpa neki sparit z avtom ... prvič sem to vidu :)

Samo Bluetooth pin-a nisem vedu.

Gox

O avtu še vedno nimam pripomb :)

Zdaj bo 20.000km v mojih rokah, na števcu pa dobrih 31.000km.

Drug teden ga peljem na letni servis, pa garancijo bom podaljšal pa tako dalje ... aja, pa še gume bom premontiral ko bom utegnil.

Še par slik :> tudi na obali imamo tako ravne ceste kot v Franciji :)

Xandrej

Lep je... A feln še nisi menjal?

Aja po navadi je na blutut cifrav velčina 0000 štiri ničle... Probaj drugič...

:BigThumbs:

Gox

A za feltne čakam fraj vikend ... se pa pozna da je že toplo za zimske gume, so že mehke ...

Pol pa konec udobja, po menjavi iz 15 na 17 :)

Gox

Danes sem gume prešraufal ... 15-ke dol in 17-ke nazaj gor.

Spotoma sem še stehtal kolesa.

Originalna 17-ka z gumo 205/45-17 (Bridg..) tehta  20kg.

15 colska OZ.WRC z gumo 185/65-15 (G UG8) tehta 16kg.

Vijake sem namazal s Castrol mastjo v sprayu in zategnil na 12kg.

Pri lanski menjavi gum pri Španu niso označili na katerem mestu je bila katera guma, tako da sem danes en čas ugotavljal katera je katera. Sem pa iskal smer vrtenja na teh Bridgestonkah, pa nikjer nisem zasledil da kaj piše ... tako da upam da sem jih prav obrnil.

Eee, zdej sem se spomnil, da sem pozabil še ta plastične kapice na vijake nataknit. Še to jutri naredim, pa potem na servis.

Avto sem tudi opral, pa me je tema že skoraj prehitela, tako da bom jutri spet vidu kako izgleda z originalnimi kolesi :)

Trd pa je spet kot prej ... prvih 50metrov od bajte sem se vprašal ... a sem gume doma pozabu :)

Kilometri 31778 ... avto je super.

Xandrej

Ja glede na kakih balonih voziš pozimi je to res zdaj ralika... Ampak je gokart...

Aja glede feln. Jaz si nikoli ne napišem kje je bila kera.. Dve taboljši daš spredaj ostale zadaj. Ta bridgestonka ima samo gor napisano outside in jih lahko daš kamorkoli...

12 kil je skoraj malo preveč. Sicer imam jaz na 11 kil ampak tukaj vsi nekaj pametujejo tak, da itak ne veš kako pa kaj...

:BigThumbs:

Gox

Sem lani vprašal pri Španu kako naj zategnem vijake, pa je reku majster jeklene na 10kg, Alu na 12kg.

Sej pomojem ni neke hude razlike, če bi pa z nogo zategnu kakor se poznam bi bile ziher na 15kg :) (ker ponavadi vse vijake preveč zategujem)

Ja na gumah sem naštimal Outside ven, pa dve bolj znucane zadaj, manj pa spredaj. (to se pozna na robovih, ko so bile prvič gor do 17.000km na prvi osi) Drugače profil je enakomerno obrabljen na vseh 4-ih, razlika je samo tik na robu.

Xandrej

To si si narobe zapomnil. Alu manj zateguješ jeklene bolj... se pravi Alu 10 jeklene pa 12 kil...

dvorjan

Dobro, bodo vsaj gor ostale. =) Jaz bom menjal ... enkrat, ko pridem do vulkanizerja. Mogoce naslednji vikend. Potem se pa zacne gokart sezona. =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Jogador

Citat od: Xandrej;128116To si si narobe zapomnil. Alu manj zateguješ jeklene bolj... se pravi Alu 10 jeklene pa 12 kil...

Tako je prav ja.

Itak je pa za vsak avto od proizvajalca podana vrednost, do katere zategneš kolo, glede na dimenzijo in material feltn (alu/jekl), imajo te tabele taboljši vulkanizerji in jih tudi upoštevajo.
Z razlogom, če puntota na jeklenih feltnah zadaj zategneš na 12 kil ti zna zakrivit zavorni boben, ampak to je fiat:Hammer3:

Sicer pa zelo lep DS3, sploh zdaj, ko bo nazaj na original feltnah, do teh OZ sem že dobil malo odpora, ker jih po lj vsi tlačijo na '96 honde Civic:argue1:
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

Gox

Servis narejen ... kaj vec napisem kasneje.

Glede gum ... verjetno mi je ze vulkanizer povedal napacno cifro, ker da ne pozabim sem si zapisal na listek :-) kjer sem napisal 12kg ... lahko pa da tudi  kaj zamesal :-)

Danes so bila kolesa spet dol. Tako da so zdaj manj zategnjena. Servis pravi 9kg je dovolj. Tako da se zategnejo na  10kg pa je OK.

Se ena pohvala AH Jenko ... servis bil temeljit in ugoden. Grem zdaj zapravljat, ker mi je ostalo evrov :-)

Gox

Od prejšnjega servisa je minilo dobrih 15.000km, oz. nekaj manj kot leto dni ... tako da sem sedaj opravil 2. servis na avtu, pri 32.000km.

(kot sem prej AX-a vozil na servise 1x letno, bom sedaj tudi tega, čeprav ima predpisan daljši servisni interval)

Za ceno dveh polnih rezervarjev goriva, imam avto poštiman kot je treba.

Zavorne ploščice so obrabljene nekje 1/3, tako da bodo še trajale. Filtra kabine (2) sta bila po še ne letu dni kar precej umazana, še največ je bilo opaziti tistih cvetov z dreves, al kako se jim reče.

Olje zamenjano, ven je priteklo kar lepo temno, noter pa je šel svež total9000 .. vložek oljnega filtra tudi menjan, ohišje oprano.

Po dveh letih je sledila še menjava zavorne tekočine in prezračevanje zavor. Sledil je še pregled klime. Mašinca je dofilala 60g plina, ki se je v dveh letih nekam izgubu.

Vizualni pregled avta okoli in okoli in spodaj in zgoraj, ni pokazal posebnosti ...

Avtodiagnostika ni pokazala nobene napake ... torej vse OK, avto samo za vozit :)

Pa še aditiv za Vti motorje sem mu kupil, kar 2, tako da bom imel mir za 10.000km :)

Na koncu pa sem še doplačal 410€ za dve leti podaljšane garancije. (oz. do 80.000km)

Drug mesec še en šok pri zavarovalnici, da poravnam zavarovanja .. potem pa lahko začnem šparat za dopust :)

Sem zadovoljen z mašino :BigThumbs:

Gox

Prevozil sem mojih drugih 10.000km z DS3 ... poraba ostaja enaka 7.4L, povprečna hitrost pa se je  znižala za 3km/h.

Gox

Danes sem v rezervar dolil aditiv za čiščenje VTi mašin + še 47L bencina.

Zdej pa bo :BigThumbs:

Poraba je že opazno nižja :) he he

Po AC iz Postojne v Koper, radio na glas, tempomat na 105km/h in lepo nedeljsko na eazy proti domu ... poraba niti 5L :)