DS3 < Gox

Začel/a Gox, Januar 20, 2011, 02:03:02 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

MSrougeZX

Vse se da če se hoče, obstaja tudi univerzalni nastavek s katerim lahko odviješ vse varnostne vijake...meni se je uničil nastavek in so vse 4 vijake dol dobili brez problema. (na servisu seveda)
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

ModelJT

Ja, meni je bilo rečeno, da ni dveh enakih. Samo še vseeno ni njegov na sliki. ;)
[SIGPIC][/SIGPIC]

garac

kar poglej opeko, goriške opekarne
Sicer obstaja vijak, nastavek, ki ima noter polno malih štiftov, ki se prilagodijo, ko ga pritisneš na vijak se štifti ugreznejo
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

MSrougeZX

Citat od: MSrougeZX;113327Pa za 15-ke ne rabiš varnosnih...tak male več noben ne krade. :)

Pa sem res mislil da take male več noben ne krade.
R5 e-tech 2025

ModelJT

Zanimvo. Poznavalec opek a? haha Ti še ne verjamem.
[SIGPIC][/SIGPIC]

garac

modeljt, ko jih boš kakšen kupček, kamion ali dva preložil, boštudi ti poznal opeke, boš vedel kaj je zidak, pa betonski zidak, siporex, porotherm, klinker...

če pa je lenko predlagal par postov nazaj, da se opeka podloži...
[SIGPIC][/SIGPIC]  

MSrougeZX

Upam da so pri takem podvigu diski in ostalo podvozje ostali nepoškodovani.
R5 e-tech 2025

Gox

To me je pa en paparazzo ujel ko menjavam gume :take_picture:

Zdej pa je izdal naše skrivnosti na vasi... mi tako gume menjamo, ciglo spodaj, pa imaš pol fraj okoli za mešetarit z gumami :)

Zeko124

Citat od: garac;115183modeljt, ko jih boš kakšen kupček, kamion ali dva preložil, boštudi ti poznal opeke, boš vedel kaj je zidak, pa betonski zidak, siporex, porotherm, klinker...

Bolj se nebi mogel strinjat :BigThumbs:.
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Gox

Nekaj me zanima :)

Koliko colske gume imajo na rallyu?

V tem primeru Solberg na sliki?

So to 16-ke? Al so 17-ke pa je guma tako visoka?

Za asfalt > 17-ke al 18-ke?

garac

15 je najbrž premajhna za dirkalne čeljusti, ali pač? saj morajo bit podatki na netu, ponavadi so za gravel, manjši tako diski, kot platišča
[SIGPIC][/SIGPIC]  

garac

WHEELS

Tarmac: 8x18'' wheels

Gravel and snow: 7x15'' wheels
[SIGPIC][/SIGPIC]  

Gox

Zanimivo, potem so za sneg celo 15-ke. (pa manjše zavorne čeljusti)

Gox

Za slabih 50€ je moj DS3 dobil še vetrno zaščito na oknih.

Plastiki sta majhni in skoraj neopazni, lepo pašeta na okno, delujeta pa v redu, v avto ne piha skoraj nič. (vsaj če spredaj sediš, zadaj nisem probal, saj se v bistvu sploh še nisem vozil zadaj :))

Montaža je enostavna, montiraš gor, podrgneš 3x z neko "lopatico" po kanalu, kjer se šipa zapre, (s tem razširiš malo tesnilo) (Lopatico dobiš zraven v paketu) in zapreš okno. Piše še da 12ur pustiš zaprto. (verjetno da se guma uleže prav)

Imata pa plastiki zelo tanke utore, tako da ne ovirata stekla pri dviganju.

Avto ima enih 27.300km, poraba se še vedno giblje okoli 7.5L Z avtom zadovoljen, kot prvi dan ko sem ga odpeljal iz CS.

Pred tednom dni sem še enkrat prednje sedeže namazal s sredstvom za nego usnja. (Gliptone)

Pa Alu feltne sem 1x opral ... he he, to pa ni glih zabavno, je kar nekaj dela, da je bela feltna potem spet original bela. Še posebej tak model z dosti kraki.

Gox

Na deževen drugi dan tega leta sem pogledal koliko me je stal DS3 v tem letu. (od nakupa 20.1.2011 dalje)

Ha, ni to AX ... stroškov je tu kar nekaj, velik delež gre za zavarovanje, potem je tu še "nenujen" nakup Alu platišč, nekaj malega dodatne opreme, potem še en kupček za gorivo, pa malo za zimske gume ... in je šlo 4.065€ samo za avto.

S tem da sem v tem letu prevozil 16.447km. (in tako porabil za 1733€ goriva)

Z avtom sem še vedno zadovoljen kot ta prvi dan, poraba je še vedno 7,7L/100km. Avto laufa kot mora.

V novem letu se je tako DS3 prebudil umazan, moker in brez goriva :) in 29.011km na števcu.

V tem in naslednjem letu pa vsaj gum ne bo treba še kupovat ... novo vinjeto že imam, tako da bo kmalu ta rozasta odšla.

Servis predviden nekje konec marca, tik pred iztekom garancije. (mogoče jo še malo podaljšam, bom še videl kakšna bo cena za podaljške)

Tako je to ...

je reku danes prijatelj ko smo sedeli ob polni mizi ... "jeb*š krizo, poglej na mizo"  :)

Pa še par fotografij > :take_picture: