DS3 < Gox

Začel/a Gox, Januar 20, 2011, 02:03:02 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Gox

Èez dober teden bo avto pol leta že v mojih rokah ... prevoženih ima 20.300km, od tega je 8.360km mojih srečnih :BigThumbs:

Avto je super, brez pripomb ...

Danes pa sem imel en mali incident z enim malim frocom, pa sem mu moral uha navit ... potem pa voznikova vrata spolirat :bombs:

(tako mali ... 4-5let, pa že nevoščljiv)

Se peljem po vaški cesti (kolovoz) kjer majo naši "vikend" sosedi bajto in gugalnico obešeno na drevo nad cesto ... otroci se veselo guncajo ... se ustavim in čakam ... ko vidijo avto se vsi odmaknejo ... ta mali skoči z gugalnice in jo odmakne stran da lahko peljem mimo .. no jaz štartam ... ko sem vzporedno z njim pa mali reče "razbil ti bom avto" in spusti gugalnico :Hammer3:

Gugalnica mi je priletela v sredino vrat, se odbila in še enkrat v zadnji blatnik. Veliko srečo sem imel, da ni bila lesena, ampak plastična, dokaj lahka ... v bistvu okrogel disk Fi 25 na špagi ... tako da sem dobil na vratih sledi plastike cca 15cm + 5cm na zadnjem blatniku. (je priletela pod kotom, tako da sem imel veliko srečo da se na vratih udarec ne pozna) Je pustila samo plastiko gor ...

No potem sem malemu navil uha, pa mu jih je še njegova mama ... pol jih je še slišal od očeta ... pa je obljubu da ne bo več razbijal avte ... vrata sem spoliral, plastika je šla dol,vrata pa so na mojo srečo kot nova :)

Rata pa kar lepa barva po poliranju :) (zadnja fotka spoliranih vrat)

Obenem sem še spoliral pikice trave na teh vratih, saj komunalci najraje kosijo travo na parkingu, ko so ljudje v službi .. pokosijo, vsi avti ratajo zeleni in ko prideš s šihta, ni nobenga nikjer več, travca lepo pokošena.

MSrougeZX

Prokleta mularija...še dobro si odnesel.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

zlikovski

Ajajaj, tudi jaz bi pomoje reagiro podobno, sreča, da se tak končalo.

garac

... saj je samo avto... ampak mulca je pa treba pre*ukat ko magarca
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Gox

Res je, avto je itak zavarovan, tudi popravit se ga da ...

peša pa malo vzgoja današnje mladine :) ... tu je večji problem. ko smo bili mi majhni, smo po CikCak zajčkih šli spat. Sedaj ob 20h so vsi froci še v shopping centru in vreščijo naokoli, kot da so edini na svetu.

No, to pa je že tematika za novo temo :) Zdej je reku mali "razbil ti bom avto" in je vrgu gugalnico .. sam da drugič ne reče "ubil te bom" pa pride s kakim nožem :)

mato

Ne,ne jest mu pravm ti kar dej še. hahaha

Gox ti maš pa srečo.

Gox

Včeraj sem bil pri AH Jenko, da mi je Tadej menjal zadnje koloteke. (garancijska zamenjava)

Novejši koloteki imajo na zgornjem obodu še par ojačitev, tako da so mogoče za odtenek trdnejši. So pa na spojih speti skupaj kar s "pisarniškimi" sponkami (spenjač). Narejeni kar malo po češko :)

Pohvale serviserju za hiter in temeljit servis. Pol ure pa sem bil gotov.

mato

Jest sem jih na vrhu pri c5 kar z abs plastiko zalil.

dvorjan

@Gox:
Nisi nic slikal menjave kolotekov?
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Gox

Citat od: dvorjan;104357@Gox:
Nisi nic slikal menjave kolotekov?

Tokrat res nisem... Je pa bila finta v tem, da je bil digitalc v avtu, avto pa dvignjen na dvigalu :) pa nisem mogu ponj.

Gox

Še tri slikce novih kolotekov >>

Danes opazil kilometre na števcu, ki kažejo 20.888 km :)

Pa še sem ugotovil da DS3 120Vti je na štartu slabši od sodelavčevega Lancerja EVO X, turbo 450 HP, nisem ga mogu ujet :emot77:

dvorjan

No, upajmo, da bodo tile drzali. =) No, glede micke - vsaj probal si. Tej pa se THP ne bi bil kos ...

Gox

Pred slabi mesecem, še pred dopustom sem z Ds-om obrnil mojih 10.000km.

Zanimivo mi je bilo, da se števec km na BC ustavi na 9999km ... sem bil siguren, da bo štartal spet z ničlo. Pa ni bilo nič in se ga moral ročno resetirat.

Porabo v 10.000km vidite na sliki spodaj ... dobrih 7.4L za 120Vti

Z avtom sem zadovoljen kot prvi dan, ko sem se vsedu not :)

V teh 10.000km sem naredil servis (na 17.000km, olje + filtri) in v garanciji menjal zadnje koloteke ... ostalo pa sam tankal in vozil ...

Razmišljam pa poočasi že o zimskih gumah ...

dvorjan

Jaz mislim, da bi bile tele feltne odlicna izbira ... Se mene mikajo za zimska platisca.

Reds Dark Blade A - pa se dobra cena je - 89€/kos

Gox

Preveč temne, mi niso všeč, me spominjajo preveč na Forda.