DS3 < Gox

Začel/a Gox, Januar 20, 2011, 02:03:02 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Gox

Pozdravljen clark

Odpri novo temo, pa nam predstavi malo tvoj Ds3 ... da poveš še kaj o avtu .. kako si zadovoljen itd...

LP

Gox

Odkar imam DS3 so me v enem tednu 2x ustavili policaji ...

Prvič na meji z Italijo ... italijanska finančna policija (Guardia di finanza) ... je hotel videt v prtljažnik, kaj vozim, pogledat pod oblogo, videt rezervno kolo ... in še potnike je malo povprašal po dokumentih.

Kljub temu da kolega ni imel osebne, (samo vozniško dovoljenje) nas je spustil naprej brez kakšnega plačila :)

Drugič so me ustavili včeraj v Ljubljani ob 08:45h ... glih sem na Celovški opazoval kako sta dve škodi ustavili na nasprotnem vozišču Ljubljanskega Ferrarija, ko se je tretja Octavija pripeljala za menoj ... vozil sem 70km/h, zapeljal desno v podvoz proti AC Kranj, nadaljeval 60km/h v podvozu, ko se je za mano vklopila modra luč.
Sem mislil da je nujna vožnja, pa se umikal desno h kraju, pa zmanjšal malo hitrost , pa niso hoteli mimo, tako da zunaj podvoza sem slišal še sireno, ki je lepo počasi peljala za mano :)

Odpeljal sem se na prvi izvoz in na prvem placu izven ceste ustavil. Kontrola prometa itak :)

Policistka me je povabila še na pihanje, ker je bilo 0,0 me je še opozorila da ne pozabim na registracijo drug teden in srečno vožnjo naprej ....

Pa sem moral še mal naokoli peljat, da sem nazaj na AC prišu ...

No zgleda se bo treba navadit na kontrole :) ... z AX-om sem v 10letih 2x pokazal dokumente.

Dokler ni treba nič plačat je vse OK ...  vsak dela svoje delo.

Gox

Jutri praznuje moj DS3 1 leto od prve registracije ... v tem prve letu vožnje je prevozil 16.580km. Zadnjih ~ 4700km v mojih rokah, s porabo 7,7L/100km.

Z avtom sem še vedno zadovoljen kot prvi dan, ko sem ga peljal :BigThumbs:

Na AC-ju, pa bi res lahko imel tudi 6.brzino (kot THP) da mu zbije kak obrat, pri vožnji 130/140 ... kjer se tako mašina vrti na 4000obr/min.

Danes sem še poravnal vse formalnosti na zavarovalnici in tako peljemo dalje ...

dvorjan

Odlicno. Pridno se vozita se naprej. Jaz svojemu oblikujem karakter, te dni se pridno sprehaja skozi obrate, poraba pa narasca. No, pa moj nasmesek tudi. =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

MSrougeZX

Obrati še vedno nižji kot pri C2 VTS...pri 130 ima 4300. Kolko ma tvoj, 3800?
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Xandrej

Bravo lepo se druæita še naprej...

Jaz mislilm, da je policistka hotla avto videt pa te je malo gnjavila...

Gox

Tako, danes mi je zmanjkalo tekočine za pranje stekel, katero sem dobil v avtu ko sem ga kupil :) (20.1.11)

Opozorila za to vodo, avto nima :) Kar zmanjkalo jo je :)

Avto ima sedaj 17.100km, v mojih rokah pa 5.191km ...

Star je eno leto, tako da drug teden mu grem olje zamenjat, ne bom čakal 30 tisočakov.

Danes sem ugotovu da pogrešam na avtu funkcijo, da brisalec samo 1x obriše steklo ... pri Ax-u si samo dol pritisnu pa je obrisal ... tukaj pa če dol pritisneš sicer obriše, medtem pa vklopi brisalce na AUTO, ki pa ne briše vedno tako, kot bi jaz hotel :)

Menjalnik včasih med 1 in 2 brzino ne steče gladko, pomojem bo kak vzvod za podmazat. (morem na servisu omenit, da pogledamo spodaj)

Drugače pa ostalo vse dobro, pelje se lepo še vedno in prehitro tudi :) kljub 120 Vti konjem, ki radi delajo na obratih.

Pije pa normalno, nimam pripomb ... pa klima je skozi prižgana na Auto.

dvorjan

Tako, olje kar prej zamenjat, nic sparat.

altair123

Točno tole z brisalci tudi mene na gradn picassu moti. Senzor za dež pa tako ali tako nima pojma!

dvorjan

Avtomatika slabo deluje le v primeru, ko rosi ali pa pada rahel dez. Ko "konkretno" dezuje, je vse okej. Jaz bom na servisu vprasal, ce se da zmanjsati obcutljivost senzorja, saj jih po mojem mnenju v rahlem dezju prehitro vklaplja.

altair123

Ja se lahko strinjam. Mogoče sem prej kar preveč počez kritiziral da se ne obnese. Ampak dejansko me občasno znerivira ravno to, ker hočem samo enkrat pobrisat šipo, brisalci pa začnejo opletat, ko da je sodni dan...

Gox

Pa je servis že za nami ... pri 17.394km sem se pripeljal do Avtohiše Jenko v Cerklje.

Zavore na avtu OK, diagnostika OK, filter kabine kar umazan (sem slikal, samo slike ni v aparatu?, ne vem kje se je izgubila), za zamenjat par pvc čepov, olje in oljni filter, pa še gume sem dal obrnit (naprej/nazaj) ...

Filter kabine je dostopen z iz motornega prostora, tik pod vetrobranskim steklom na levi, je predalček, kjer sta vstavljena 2 filtra, en malo večji en mal manjši. (mogoče je Garač slikal, ko je tam okoli z aparatom nekaj iskal :))

Kakor sem opazoval, ni težko prit do njega.

Ko je bil avto na dvigalu smo ugotovili še da je avto na desnem pragu malo nasedu, v prvem obdobju njegovega življenja. Prag malo zvit, pa 4 pvc čepki potrgani. Te je Jenko zamenjal in pritrdil letev nazaj, tako da je ok in spet držijo čepi, z izjemo enega, kjer je prag par mm zvit. Barva na pragu je ok, ni nobenih poškodb, tako da se ne sekiram za to, pa tudi opazi se ne.

Ena čep/kovica je manjkala tudi na odbijaču spredaj. (spodaj, kjer se je kolotek stikal ven iz odbijača) Kar sem enkrat že v prejšnjih sporočilih pisal. Tako da je poštimano tudi to.

Zadnji koloteki pa bodo še zamenjani v okviru garancije. Obloga, ki je sestavljena iz dveh delov, se na vrhnji točki, kjer se stikata ne drži lepo blatnika. (foto 5) V deževnem vremenu, ko se obloga napije vode, pa se povesi še malo nižje in gleda izpoda blatnika za kak cm.
Tako da so koloteki že naročeni in jih bo mehanik v kratkem zamenjal.

Novo olje je Total Quartz 9000 5W40, in ga je spilo dobre 4 litre, pa še kak deci zraven.

Filter olja je v obliki vložka, kar majhen za videt ...

Jenko je podmazal še vrata. (ključavnice, pante ...) in to je mislim da vse ... Avto dela super dalje.

To je bil moj prvi obisk ta pravega Citroenovega servisa :BigThumbs:

Lahko samo pohvalim Jenkota :emot112:

Še se bom oglasil tam na servisu, zadovoljen sem tako s storitvijo, kot z ugodnim računom.

(mi je še ostalo denarja, da sem takoj še en modelček s police odkupil (bel z modro streho :))

Pa še par slikic kak je avto odspodaj :)

mato

No na sliki tri se pa vidi kolk šparajo z barvo. Tud pobarvan ni cel pod kaj šele,da bi kakšno zaščito dal gor. Dobro je da je avto cinkan.

Gox

Saj boljše da ne gledamo spodaj ... se ne špara samo na barvi, špara se povsod, kjer se da ...

pol avta je iz plastike in čepkov :)

Spot

Mene zanima ena zadeva na zadnji fotki. Tale notranja obloga blatnika samo izgleda ali je dejanjsko iz "filca"?