Nove gume ...

Začel/a mezy, Januar 12, 2011, 12:15:40 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Čojko

Èe kdo išče original Michelinke made in France letnik 2009 ima morda Burton še kakšen komplet na zalogi po ugodni ceni.

GSclub

Čojko

Toæno take imam na superci in so odlične. Avto precej boljše pospešuje, držijo odliæno, ful mehak volan, tudi v snegu zelo dobro grabijo.

Čojko

Z rdečim 1015 GS-om sem dobil tudi skoraj nove gume Toyo 155, ki sem jih premontiral v najmočnejšega GS-a 1.3 Superco.

Zdaj pa moje izkušnje z dimenzijami:
- original 145/15 je tako vizuelno kot dimenzijsko optimum, vendar so Michelinke XZX zaradi starega profila prece trde za obračat volan na mestu.

- zimske Michelin 155/15 65 so vizuelno smešne, premajhne, vendar so mi za vožnjo najbolj všeč. Avto je izredno živahen, zelo dobri pospeški, nobenega matranja v klance. Èe bi vozil po AC bi zelo pogrešal 5. prestavo, tako pa je sploh ne. Do 110 kmh je res optimalna vožnja v tej kombinaciji. Zelo lepo-mehko se s temi gumami vrti tudi volan na mestu.  

- letne Toyo 155/15 so dimenzijsko večje, vizuelni limit za moj pogled, pa tudi prostora pod blatnikih ko se avto usede ostane zelo malo. Najbolj me moti vožnja v klance, kjer je potrebno sedaj prestavljat v prestavo nižje ali pa vsaj pohoditi globje gas - voziti z drugo loputo, s tem, da ni nekih pravih pospeškov. Obračanje volana na mestu je lažje kot z XZX in težje kot z zimskimi.

Nankang 668 145/15 še nisem probal, vendar se mi zdi, da je to veliko bolj optimalna izbira od Toyo 155/15. Da o ceni niti ne razpravljamo.

Čojko

Toyo 155 R15 imajo sedaj v akciji na Superguma, le za 47 EUR/kos. Tudi za A serijo 135 15R je zelo ugodna cena 43 EUR/kos.

andraž

gule

Se dobijo tudi Vredestein Classic zelo lepe staromodne, po cca. 50-60 eur/kos

dim 155r15

andraž

Take ima prijatelj na Dsuper. Grde kot smrt, če primerjam z originalno vgradnjo...

gule

Kaj pa, če ih primerjaš z Toyo, ali Nankang...potem so super. Gre za moderno gumo z retro izgledom...Cx Basis jo uporablja za svoje projekte, potem že velja...

andraž

Èe niso spremenili dizajna, potem nikakor ne zgleda. O dimenziji 185 15 je govora...

Čojko

So zanimivi tejle na Gumedirekt.

gledam decembra - nimajo Nankang.
gledam januarja - imajo Nankang po 38 EUR/kom in me rajca
gledam februarja, hočem nabavit pa je cena skočila na 63 EUR/kom in rečem toliko pa ne dam.
pogledam včeraj in je cena 37,5 EUR/kom in naročim :BigThumbs:

Èe kdo hoče Toyo 155 15 letnika 2007 z veliko profila in slabim oprijemom naj se javi do konca tedna - mu jih šenkam, vendar jih mora nato v roku naslednjega tedna tudi odpeljat.

GSclub

Èojko, hvala za info, sem tudi ravno naročil...

zlomjo

Sem gledal Nankang 135 15, so do 190 km/h. Te bi bile za Dyanco. Kako pa kaj držijo?

zlomjo

Za spačka bi pa kupil tele A se lahko komu priključim pri naročilu v Cassis?

mirchi

Citat od: Èojko;217328So zanimivi tejle na Gumedirekt.

gledam decembra - nimajo Nankang.
gledam januarja - imajo Nankang po 38 EUR/kom in me rajca
gledam februarja, hočem nabavit pa je cena skočila na 63 EUR/kom in rečem toliko pa ne dam.
pogledam včeraj in je cena 37,5 EUR/kom in naročim :BigThumbs:

Èe kdo hoče Toyo 155 15 letnika 2007 z veliko profila in slabim oprijemom naj se javi do konca tedna - mu jih šenkam, vendar jih mora nato v roku naslednjega tedna tudi odpeljat.

Jih z veseljem vzamem. Je mozen prevzem v lj?
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!