Nove gume ...

Začel/a mezy, Januar 12, 2011, 12:15:40 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Xandrej

Ja ker eni so najmanj doktorate polagali s temi doti...

andraž

Doktorat lahko delaš na katerokoli temo, končni rezultat je ponavadi vprašljiv...

Čojko

Saj to niso doktorati, le "razbijanje mitov", ki jih vceplja kapital, tednenca po potrošnji,...

Kako lahko pozimi voziš z letnimi gumami, kaj ne veš, da ko padejo temperature pod +7 skoraj, da ne držijo več,... prvovrstna laž z namenom rednega premontiranja gum - služijo gumarji, vulkanizerji,... Èe pozimi ne voziš v snegu ni potrebno menjavat v zimske, ki v mokrem ali suhem pri nižjih temperaturah držijo za odtenek slabše kot letne gume.

Ravno tako je očitno s temi DOT-i. Èe ti je vulkanizer videl 3 leta star DOT ti jih je hotel že kar sam zamanjati za nove, pa te sploh ni vprašal koliko časa si jih vozil in koliko profila še imajo,...

Je že prav brat navodila in priporočila, če ob tem uporabljaš še lastno pamet in kdaj kaj preizkusiš pa je še toliko boljše.

Čojko

Kot zanimivost. Nankang gume so se za 100% podražale oz. sedaj stanejo 81e za komad.
Očitno ne bo več poceni gum za GS-a.

Ali ima morda kdo kakšno izkušnjo s 165/80 oz. kakšen pameten komentar če bi se to dimenzijo montiralo na GS-a?

mickolino27

Cojko ze z 155/80 ne zgleda ravno najlepse,z 165/80 po mojem vsaj opticno katastrofa....pa znal bi biti problem pri zadnjih blatnikih? Obstaja precej velik izbor gum 155/60 15 ampak mislim da indeks teze ni pravi...enako je z 155/65, teh je tudi manj na izbiro...

gule

Èojko se zdaj bolj izplača kupiti Vredestein. Za nove 155r15 zimske imam ponudbo za 60 eur kos(Snow+ 82Q ), letne classic pa naj bi bile cca.65 eur kos. Na te cene baje še nek rabat do 10%.

mickolino27

Jaz sem nabavil letos za GA zimske Vredestein,kot je Gule napisal 60 eur kos s postnino....sem zaenkrat zadovoljen,opticno so pac xzx lepse ampak kaj ces....bom ob priliki poslikal...

Čojko

Nankang 145 15R imajo spet dobro ceno na gumi direkt in sicer 39,90e po kosu če kdo rabi.

GSclub

Èojko, kot sva se zadnjič pogovarjala, jim cena vseskozi niha od 80 na 40 in nazaj. Sem to opazil vsaj trikrat v zadnjih mesecih...

gule

Gllede na to, da je Vredestein cca. 60 eur in to z Classic šaro, Nankang ne sme presegati 40 eur...pa čeprav to ni slaba guma...

andraž

Koliko so pa originalne Michelin?

sušo

125 in več... žal tudi v evrih in ne le v mm...

gule

Citat od: sušo;195560125 in več... žal tudi v evrih in ne le v mm...

In to Made in Serbia...nič več France...v Tigrovih pogonih ih izdelujejo. Je pa zanimivo da se v Srbiji sploh ne morejo kupiti...uradno:BigThumbs:

sušo

A ja?
To je pa dober podatek. Zanimivo.
Sam da ne cviiiiililiiiiiijo tko k Tigarce na ovinkih. Uh. Sej je blo kr zabavno če pomislim...

sušo

He he. Ja, tud jest mislim, da se jih ne da kupit drugače kot v trgovini. In še to samo v inozemstvu seveda...