Nove gume ...

Začel/a mezy, Januar 12, 2011, 12:15:40 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

mezy

eno vprašanje malo iz konteksta vendar vseeno...zanima me kar se tiče letnih gum za gs-a. Je še kar tako slaba izbira in s tem mislim 3 firme-nankang,barum&michelin? nankang definitivno odpade,z barumom nimam izkušenj, razen s temi 16let starimi gumami,ki jih mam trenutno na avtu... kakšna pa je dobava michelink in predvsem kakšna je cena? mi zna kdo pomagat? lp

superca13

Lovro

Jaz sem za žabo po Deuchovi zaslugi metrične gume kupil tu: http://www.oldtimer-reifen.com

Bilo je ceneje, kot bi jih kupil v SLO oz. najceneje nasploh. Nakazal sem jim denar in v roku dveh dni dobil gume. Povprašaj za tvojo dimenzijo, mogoče bodo tudi cena OK.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

rok.si

Barum  gum GSovih dimenzij (že dolgo) ne izdeluje več.

Glede na to, da si Nankang gume že vozil - a so se ti zamerile ? Zanima me zato, ker tudi mene čaka nakup novih...

mezy

Z nankang gumami sem na prejšnjem GS-u naredil cca 1000km. Samo eno lahko rečem: gume so bile nove, ampak se s trenutno 16let starimi barum gumami peljem bolje, čeprav tudi barum ne slovi po nevem kakšni kvaliteti. Nankang so v dežju katastrofa,izjemno so glasne, da o izgledu sploh ne govorim...Obstaja pa ena razlika in to je cena-končen račun 4ih nankang gum,skupaj s poštnino je znašal 140€. Kolikor se spomnim za ta znesek dobiš komaj eno michelin gumo...kje so šele ostale 3 oz 2,če se misliš vozit samo po 3 kolesih ;) Tako da jaz se trenutno trudim dobit neko vmesno varianto, če seveda obstaja!

GSclub

mezy, potem so mogoče za probat Vredestein Sprint classic. Nisem probal, mogoče jih je kdo na kakem drugem avtu? (hrošč. žaba, kak starejši renault s 15 colskimi ...)?

rok.si

Vmesna varianta so Toyo oz Vredestein Sprint Classic 155/80. Malo bodo verjetno zamorile avto zaradi večjega obsega. Potem so tu še nizkopresečne  155/70 ali 65, ki pa kar  malo pokvarijo izgled.  Življenje pač ni potica. ;-)

rok.si

Hehe, sem tako dolgo pesnil svoje štiri stavke da si me prehitel :)

Fantje na GS/A mailing listi so te Vredesteinke kar hvalili.

mezy

Kakšna pa je cena teh vredesteink in dobava? Ima kdo izkušnje koliko se dejansko pozna ta dodatna širina?

GSclub

ne pozna se širina, pozna se višina oz. večji obseg, ki kar opazno zamori avto. za cene poglej na cim, ki je slovenski zastopnik ali pa na recimo gume direkt, kjer so jih pred časom tudi imeli. malo se znajdi.

dani77si

pa sej ma že zdej 155/80 gor..
sicer pa sem vredestein tut jest gledal nekej zase..127€ na kos..bemu..

mickolino27

Zdravo,

v zvezi z gumami so moje izkusnje sledece:

- na prvem GA sem imel letne najprej MICHELIN MX 155/80/15, ki jih sedaj vec ni za dobiti, takoj za njimi VREDESTEIN SPRINT CLASSIC, tudi 155/80/15. Z obojimi sem bil zadovoljen,moram reci da strasne razlike v performansah avta nisem zasledil, je pa res da se precej vidi, da je pri tej dimenziji guma vecja, lepse zgleda z 145/80/15. Profil na VREDESTEIN je precej globok in po par letih in ne tako malo prevozenih kilometrih ga je bilo se ogromno, res pa je da so po kakih petih letih gume otrdele in tudi malenkost napokale.
- drugi GA najprej gume 155/70/15 MICHELIN XT1, tudi s temi sem bil zelo zadovoljen, se vedno se jih da dobiti po cca. 60-85 EUR za kos, odvisno kje jih najdete. Ker so malenkost manjse kot original 145 je pac stvar posameznika, ce ga vizuelno to moti ali ne. OB normalno napolnjenih kroglah tudi kaksne ogromne razlike v udobju nisem opazil, razen mogoce pri res hitrih in ostrih luknjah, ki pa jih GS itak ne prenese posebej dobro oz. so dosti bolj obcutne kot pa plavanje pri daljsih grbinah.
- trenutno imam na GS-u dve lani spomladi kupljeni MICHELIN XZX, naredil sem malo kilometrov ampak obcutek je OK. Ker so takrat pri derfranzose imeli samo dve XZX na zalog sem kupil se dve NANKANG CX668. Pri teh gumah pa sem skepticen, sicer ne bi rekel da so kaj posebej glasne, vsaj zdaj se ne dokler so skoraj nove, ampak imam obcutek da so boki premehki in avto, ko je polno nalozen pri vecjih hitrostih in pri menjavanju pasu npr. na avtocesti pri 120km/h se obnasa kot da ga bo odneslo oz. kot da amortizerji ne delujejo v redu, ce bi bilo vzmetenje klasicno. Kot kaze bodo to pomlad te gume letele dol, kljub temu da so nove in bom kupil se dve XZX.

To so moje izkusnje, videl pa sem na nekaterih nemskih forumih, da nekateri tudi hvalijo NANKANG kot cisto spodobne gume, jaz si jih verjetno ne bom vec kupil. Moja izbira bi bila MICHELIN XZX oz. MICHELIN XT1, seveda je to samo moje mnenje.

Lep pozdrav vsem
                                                                             Mitja

andraž

Prej sem imel na DS-u Vredestein sprint classic, čisto o.k. guma, le izgled je bil trapast. Ne izgleda nič preveč klasično. Moje mnenje, na starega Citroena najlepše sodi originalna Michelinka. Je draga, vendar verjetno ne delate 60000 km na leto, da bi jih stalno menjavali, izgled je edini pravi, vožnja pa varna in udobna...

superca13

Citat od: mickolino27;89356Zdravo,

v zvezi z gumami so moje izkusnje sledece:

- na prvem GA sem imel letne najprej MICHELIN MX 155/80/15, ki jih sedaj vec ni za dobiti, takoj za njimi VREDESTEIN SPRINT CLASSIC, tudi 155/80/15. Z obojimi sem bil zadovoljen,moram reci da strasne razlike v performansah avta nisem zasledil, je pa res da se precej vidi, da je pri tej dimenziji guma vecja, lepse zgleda z 145/80/15. Profil na VREDESTEIN je precej globok in po par letih in ne tako malo prevozenih kilometrih ga je bilo se ogromno, res pa je da so po kakih petih letih gume otrdele in tudi malenkost napokale.
- drugi GA najprej gume 155/70/15 MICHELIN XT1, tudi s temi sem bil zelo zadovoljen, se vedno se jih da dobiti po cca. 60-85 EUR za kos, odvisno kje jih najdete. Ker so malenkost manjse kot original 145 je pac stvar posameznika, ce ga vizuelno to moti ali ne. OB normalno napolnjenih kroglah tudi kaksne ogromne razlike v udobju nisem opazil, razen mogoce pri res hitrih in ostrih luknjah, ki pa jih GS itak ne prenese posebej dobro oz. so dosti bolj obcutne kot pa plavanje pri daljsih grbinah.
- trenutno imam na GS-u dve lani spomladi kupljeni MICHELIN XZX, naredil sem malo kilometrov ampak obcutek je OK. Ker so takrat pri derfranzose imeli samo dve XZX na zalog sem kupil se dve NANKANG CX668. Pri teh gumah pa sem skepticen, sicer ne bi rekel da so kaj posebej glasne, vsaj zdaj se ne dokler so skoraj nove, ampak imam obcutek da so boki premehki in avto, ko je polno nalozen pri vecjih hitrostih in pri menjavanju pasu npr. na avtocesti pri 120km/h se obnasa kot da ga bo odneslo oz. kot da amortizerji ne delujejo v redu, ce bi bilo vzmetenje klasicno. Kot kaze bodo to pomlad te gume letele dol, kljub temu da so nove in bom kupil se dve XZX.

To so moje izkusnje, videl pa sem na nekaterih nemskih forumih, da nekateri tudi hvalijo NANKANG kot cisto spodobne gume, jaz si jih verjetno ne bom vec kupil. Moja izbira bi bila MICHELIN XZX oz. MICHELIN XT1, seveda je to samo moje mnenje.

Lep pozdrav vsem
                                                                             Mitja

Podpis.

XZX je preverjeno razred zase. Sicer kar draga zadeva ampak po mojem mnenju najprimernejša guma za GS:performanse, izgled-profil, original dimezija...Moje mnenje je, da si lep GS zasluži XZX.

LP
Superca13

GSclub

na gume direkt imajo tudu GoldenTyre z belim robom! Vredesteinka je pa zgolj 55eur.
Sicer se pa strinjam, da so michelin XZX razred zase. še prigoda na to temo: pred že kar nekaj leti sva z rok.si-jem preizkušala mojega, takrat še neregistriranega GSAja po lokalnih, mokrih in ovinkastih cestah. obut je bil v XZX z malo profila, stare ene 15 ali več let, razpokane. rok je nek zaprt ovinek napačno presodil, dobesedno priletel v njega, oba sva se že videla dol s ceste, avto pa ni niti malo zdrsnil.