Rokov HY gre na jug

Začel/a garac, Januar 12, 2011, 05:13:10 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Lenko

Očitno se premika. Počasi ampak bo pa na koncu pričakovanje toliko večje.

Jagoda

Ma ja. Tolk pričakujem da mi že kr mal preseda...
Dober je za kogar je ...

mirchi

Samo polako,sve ce oni to srediti. A nitko ne zna koje godine.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

Jagoda

Citat od: mirchi;102832Samo polako,sve ce oni to srediti. A nitko ne zna koje godine.

Haha, vejo vejo samo...
Dober je za kogar je ...

Jagoda

No v soboto 11.6.11 sem prejel telefonsko sporočilo, da lahko pričakujem da bo avto gotov v roku 10-ih dni. Tik tak, tik tak, tik tak, tik tak, tik tak, tik tak, tik tak, tik tak, tik tak, tik tak, tik tak, tik tak, tik tak, tik tak, tik tak, tik tak, tik tak...
Dober je za kogar je ...

janez

tiktaktikatkitkatkitekat...

...no, je že cajt... Nič kaj ni slik zadnje cajte, nas pet pa skrbi.

Jagoda

FOTKI NISAM MOGAO DA NAPRAVIM ,JUTROS SAM BIO KOD FERIKE!
KOMBI JE OFARFBAN IZNUTRA I SVI OTVORI SU ZATVORENI SA NAJLONOM DA NEULAZI PRASINA ,JER SE SA SPOLJNE STRANE SA VODOM S MIRGLA!KROV JE OFARBAN,VECINA DELOVA SA UNUTRASNJE STRANE!
SAD CE SE VRATA I OSTALI DELOVI POJEDINACNO FARBATI,PA SKLAPATI KOMBI!

Toliko do sedaj...
Dober je za kogar je ...

garac

Nekateri ličarji trdijo, da se oldiji brusijo na suho, ampak pri pujsu to ziher odpade, saj se vseh reber drugače, kot ročno sigurno ne da
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

janez

Sej tud na suho se brusi ročno. Gre pa menda sam za to da kit ne vpije vlago. Kit je kot spužva in ker večina ličarjev avto ne osuši dovolj po vodnem brušenju potem kasneje vlaga iz kita naredi bule, rjo,... Tak so men razlagali enkrat. Sam to na suho stane in se večina ne odloča za tak način barvanja. Glavno da je poceni pa itak je vse ličar kriv. Èe pa ličar prepriča lastnika da ni kriv on je pa pol kriv klepar.

Gorcha

To sam i ja hteo da pitam pošto isti posao i mene čeka. Verovali ili ne, HY na nekim mestima ima tanji i osetljiviji lim od spačeka. Bar za one modele posle '70-tih. Neki limovi su čak 0,6 mm. Zato je i pun rebrastih profila, jer na taj način lim dobija čvrstinu.
Da se vratim priči, lično sam protiv cement kita za prvi nanos. Može za neko finiširanje, ali kao prvi nanos poliester ili još bolje aluminijum kit. Aluminijum kit je naročito dobar kod tankih limova gde isti "radi" i sklon vibraciji i uvijanju. Cement kit lako puca, a i porozan je kao što reče Keža. I poliester kit je dobar, jak je, ali se (bar meni) nije dobro pokazao kod tankih limova, previše krut i krt. Ali je dobar jer nije porozan. Aluminijum kit po meni je neka idealna kombinacija za njih za taj prvi nanos raðenih delova.

Jagoda

Poliester ne sodi na avto!!! Sicer sem to sam naredil na Hy kot začasno rešitev. Spoj med pločevino in poliestrom je vedno oz. prej ali slej katastrofa...
Dober je za kogar je ...

janez

Gorča ni mislil poliester kot tista vlakna pa smola... Mislil je poliester kit za brušenje. Ta ima vmešane dlake poliestra  in se bolj drži skupaj... se armira.

Jagoda

Citat od: Jagoda;103363FOTKI NISAM MOGAO DA NAPRAVIM ,JUTROS SAM BIO KOD FERIKE!
KOMBI JE OFARFBAN IZNUTRA I SVI OTVORI SU ZATVORENI SA NAJLONOM DA NEULAZI PRASINA ,JER SE SA SPOLJNE STRANE SA VODOM S MIRGLA!KROV JE OFARBAN,VECINA DELOVA SA UNUTRASNJE STRANE!
SAD CE SE VRATA I OSTALI DELOVI POJEDINACNO FARBATI,PA SKLAPATI KOMBI!

Toliko do sedaj...

Še slikce od ručno stručno...
Dober je za kogar je ...

Jagoda

Citat od: janez;103540Gorča ni mislil poliester kot tista vlakna pa smola... Mislil je poliester kit za brušenje. Ta ima vmešane dlake poliestra  in se bolj drži skupaj... se armira.

To je pa druga ja. Pardon
Dober je za kogar je ...

garac

dobro, dobro, dobro, zdaj bo pa res kmalu! Le nikjer naj ne bo barvano direkt na pleh, potem pa mora trajat
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/