Rokov HY gre na jug

Začel/a garac, Januar 12, 2011, 05:13:10 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Jagoda

Citat od: visar;101123Kako pa boš naredil elektriko in homologacijo...

Že vse obstaja, komplet elaborat sicer v nizozemščini. Èe želiš ti ob priložnosti pokažem... Seveda bodo sedaj spremembe in izvedeno bo v večji varnosti.
Dober je za kogar je ...

Jagoda

Citat od: visar;101124Za elektriko me zanima ker razvijam svoj novi EBL (elektro Blok) za kamperje, zadeva že lepo deluje.
Ima LCD displaj na kateremu so vsi potrebni podatki:
- napetost bivalne baterije in izklop porabnikov ob prenizki napetosti
- nivo čiste vode
- vklop pumpe in avtomatski izklop le te ob polni posodi za umazano vodo.
- kontrola zunanje luči (avtomatski izklop ob premikanju)
- vklop in izklop ventilacije

Nič ne ponujam samo zanima me če je to to kar kamperji rabite.

LP

Visar če bi mi lahko pomagal ... Po moje ne bom potreboval vsega kar si navedel, če pa si mi pripravljen pomagat oz. naredit samo tisto kar bi rad imel bom zelo vesel. O tem sem že nekajkrat razmišljal in si naredil približno predstavo.
Dober je za kogar je ...

visar

OK sva na zvezi,
Strom se zamisli pred vgradnjo pohištva zaradi porazporeditve kablov. Montaža in priklopi pa takrat ko se zapira pohištvo.
______/\\______
______/\\______

Jagoda

Citat od: visar;101129OK sva na zvezi,
Strom se zamisli pred vgradnjo pohištva zaradi porazporeditve kablov. Montaža in priklopi pa takrat ko se zapira pohištvo.

Bom hvala.
Dober je za kogar je ...

žabec

Homologacijo za elektriko rabiš samo če boš napeljal tudi 220 V po kombiju. Je pa to potrdilo enako kot za hišo in tudi naredi ti jo lahko vsak električar, ki ima pogodbo z Elektro za priklop hiš.
Samo ena boginja je prava !

Jagoda

Citat od: žabec;101133Homologacijo za elektriko rabiš samo če boš napeljal tudi 220 V po kombiju. Je pa to potrdilo enako kot za hišo in tudi naredi ti jo lahko vsak električar, ki ima pogodbo z Elektro za priklop hiš.

Hvala
Dober je za kogar je ...

janez

Jagoda o čem se menite... kaj ni bil tvoj HY že registriran pri nas kot AD ? Kaj zdaj komplicirate... Itak je vse to imel in na tehničnem ti nimajo kaj kakat.

Jagoda

Citat od: janez;101146Jagoda o čem se menite... kaj ni bil tvoj HY že registriran pri nas kot AD ? Kaj zdaj komplicirate... Itak je vse to imel in na tehničnem ti nimajo kaj kakat.

Vem. Samo nisem tega pisal na dolgo in široko. Èe pa kdo rabi kakšen podatek glede tega pa če bom lahko bom rad pomagal.
Dober je za kogar je ...

Gorcha

Što se tiče maksimalnog iskorišæenja prostora tu sam se posebno pozabavio, mada još nisam postavio ovde na forumu neke detalje koje sam odradio, jer tek sledi foto-akcija kod mene.
Prostor od rezervnog točka, izmešten rezervoar u podu, ali poklopac sa čepom za gorivo ostao autentičan, samo što se otvara, rezervni točak se postavlja pozadi (ali se ne šrafi na vrata kako ne bih bušio lim), Tehnička i otpadna voda po 50L, isto sam nabavio plinsko grejanje, hemijski WC, dve boce za plin (kao pogonsko gorivo) i dve boce za potrebe kamp-prostora (jedna mobilna, druga za grejanje i šporet).
Što se tiče elektroinstalacije, tu sam skoro napravio šemu i postavljam konvertor koji reguliše sa 12V na 220V, a može da dopunjava akumulator kada se priključi na 220V. Da zaboravio sam da kažem da sam napravio bunker za još dva akumulatora, koji su smeštena ispod vozačevih nogu sa sklopkama za isključivanje... I tako redom, ima mnogo toga, biæe to u mojoj temi, samo polako da završim sa limarijom i te stvari æu postavi kako bi priča išla nekim hronološkim redom.

Jagoda, ne znam šta me nisi razumeo? Za nosače farova?

žabec

Èe pa že imaš homologacijski karton, potem pa ne bo več nobenega problema, lahko po mili volji delaš po svojih željah, ker jih tehničnem zanima samo če ta karton obstaja in je število sedežev za prevoz potnikov v skladu s kartonom vse ostalo pa ne pregledujejo, vsaj pri meni je tako.
Samo ena boginja je prava !

Jagoda

...

Jagoda, ne znam šta me nisi razumeo? Za nosače farova?[/QUOTE]

Vse OK
Dober je za kogar je ...

Jagoda

Podatke ki sem jih dobil danes niso razveseljivi... Požar
Dober je za kogar je ...

garac

KAAAJ? Požar v delavnici? Na avtu al kako?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

dvorjan

No, povej kaj vec. Koliko je skode?
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Jagoda

ki je bil v eni od bližnjih stavb. Posledice le tega opažajo na ubogem gospodarjevem oslu. Od požara je že več kot dva meseca, vendar se on še vedno noče premakniti. Žal je to vse skupaj povezano z logistiko in samo dobavo materiala, zato mora mojster vso nabavo blaga izvajati peš po težko dostopnem terenu.
Upam, da osel kmalu okreva....
Dober je za kogar je ...