Rokov HY gre na jug

Začel/a garac, Januar 12, 2011, 05:13:10 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Jagoda

Dober je za kogar je ...

Jagoda

Ojačitve da se zmanjša "nihanje" pločevine. Morda bo treba nekaj spremenit zaradi strešnih oken? Še preverjam.
Dober je za kogar je ...

Lovro

Èe prav vidim, so ti še amortizer premazali s črno zaščito? Ajej. Upajmo, da so ti poštimali tole pod blatnikom. Èe gledaš obnovo Gorčinega prasca, je tam bilo precej dela.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Jagoda

Citat od: Lovro;100943Èe prav vidim, so ti še amortizer premazali s črno zaščito? Ajej. Upajmo, da so ti poštimali tole pod blatnikom. Èe gledaš obnovo Gorčinega prasca, je tam bilo precej dela.

Povarjeno je vse tako kot mora bit. Glede šlamparije pri zaščiti se pa strinjam. Upam da ne bo hujšega, pravijo da bodo očistili?!
PS: Gorča je res klasa, kapo dol.
Dober je za kogar je ...

garac

O ti kakec,še lajtenge pa vse je našpricano?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

kalbo

Èe bojo čistili, potem iste napake sigurno ne bodo ponovili, ker je preveč jeb....

Jagoda

Za amortizer ne rečem, sam lajtunge pa ne razumem zakaj bi blo tako narobe če so ošpricane z zaščito?
Dober je za kogar je ...

garac

dokler jih ni treba odšraufat prav nič, pa še en drobcen problem, ne vidiš, kako rustajo spodaj pod zaščito, če so bile ok, potem najbrž ni panike
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Jagoda

Citat od: garac;100962dokler jih ni treba odšraufat prav nič, pa še en drobcen problem, ne vidiš, kako rustajo spodaj pod zaščito, če so bile ok, potem najbrž ni panike

To imaš prav, kolikor sem gledal cevi od bremz so bile že vse 1x menjane?! Lahko se pa zgodi ??? Upam da ne HAHA
Dober je za kogar je ...

Gorcha

Ovo još malo, finiš pre farbanja.
Jedno pitanje, da li je ovo bio neki otvor za ventilaciju na krovu, pa je sada vraæen u originalnom stanju?

Jagoda

Citat od: Gorcha;101014Ovo još malo, finiš pre farbanja.
Jedno pitanje, da li je ovo bio neki otvor za ventilaciju na krovu, pa je sada vraæen u originalnom stanju?

Ja na strehi je bilo strešno okno in pa ventilacija oz. odduh od nape?! Sem ugotovil da nape ne potrebujemo saj malo (nič) ne kuhamo v vozilu, okna pa bom prestavil, tako da mi obstoječa odprtina ne pride v poštev.
Dober je za kogar je ...

Gorcha

Ili možeš da organizuješ stvari unutar HY tako da kuhinjski elementi budu pored kliznih vrata i to špored da bude na početku ili da sve to bude skroz pozadi gde su zadnja vrata. Prva varijanta je praktičnija.
I još nešto zaboravih da pitam. Nosač farova je zapunktovan. Da li si razmišljao da skineš nitne odnosno nosač, a posle na tim mestima postaviš šrafove sa oblom glavom (torban), tako da ne odstupaš od izgleda, a očisti se od korozije gde naleže nosač. Odatle i potiče korozija i propada to polje lima, još je ispod i dupli lim - ojačanje, tako da je to pravi izvor korozije.

Jagoda

Kar se tiče elementov same kuhinje omar in podobnega sem po treh letih uporabe odločil, da bom čim manj kompliciral in vgradil samo tisto kar se je v tem času izkazalo, da uporabljamo oz. rabimo na samih srečanjih ali dopustu. Do sedaj je bila postavitev zelo neracinalna (omare praktično samo ob straneh po tleh veliko prostora po sredini vozila...) in zato je vedno zmanjkalo prostora za prtljago. Zato smo prtljago prevažali na vse mogoče načine. Èe ti na kratko opišem kako bo nova razporeditev. Zadnji del bom uredil tako, da bo postelja (dve ležišči) in tovorni prostor v dveh etažah in dostop tudi iz zunanje strani (če bo možno v takih proporcih da bo postelja na višini zadnjega okna). Sredinski del omare povsod kjer je možno, da se izkoristi prostor. Zraven še peč za ogrevanje na plin, 4x sedeži z mizo katera se bo lahko spremenila v posteljo za dve osebi. Sprednji del bo imel kuhinjo (manjši štedilnik na plin, hladilnik seveda s pripadajočimi omarami. Kabinski del pa še ne vem natančno kako ga bom izkoristil. V vsakem primeru bo v zgornjem delu omara oz samo polica.
Nosilec rezervne gume pa je že bil prej premaknjen iz originalne pozicije. Prostor je bil bolj racionalno porabljen za plin in vodo. Rezervno gumo pa je že prejšnji lastnik skupaj z nosilcem premaknil na zadnja desna nihajna vrata. Jaz še nisem čisto odločen kam jo bom postavil, ali bo to v tovorni prostor ali na streho. V nobenem primeru pa ne na vrata, saj se mi to ne zdi OK, ker trpijo tečaji in se vrata zaradi tega "povešajo". Seveda pa bom original nosilec rezervnega kolesa uporabil da bo v funkciji.
PS: Gorča če te kje nisem prav razumel oz. odgovoril kar želiš izvedeti mi sporoči...
Dober je za kogar je ...

visar

Kako pa boš naredil elektriko in homologacijo...
______/\\______
______/\\______

visar

Za elektriko me zanima ker razvijam svoj novi EBL (elektro Blok) za kamperje, zadeva že lepo deluje.
Ima LCD displaj na kateremu so vsi potrebni podatki:
- napetost bivalne baterije in izklop porabnikov ob prenizki napetosti
- nivo čiste vode
- vklop pumpe in avtomatski izklop le te ob polni posodi za umazano vodo.
- kontrola zunanje luči (avtomatski izklop ob premikanju)
- vklop in izklop ventilacije

Nič ne ponujam samo zanima me če je to to kar kamperji rabite.

LP
______/\\______
______/\\______