Koga smo srečali, opazili...

Začel/a ModelJT, December 06, 2010, 10:40:53 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Jogador

Danes na štajerski AC pri krtini srečal mini konvoj dijan, v DAK-u keža, za njim rumena dijana, voznika nisem utegnil pogledati.
Meni je bilo v klimatiziranem avtu vroče, kaj šele njima...:emot104:
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

janez

Gospod v Dijani je imel odprto streho in pleten klobuk na glavi... pomojem čist OK kar se tiče vročine. Meni pa je termometer v DAKu na steni kazal hladnih 25 stopinj... Tud čist kul :) Smo navajeni ...

ModelJT

Citat od: janez;134678Gospod v Dijani je imel odprto streho in pleten klobuk na glavi... pomojem čist OK kar se tiče vročine. Meni pa je termometer v DAKu na steni kazal hladnih 25 stopinj... Tud čist kul :) Smo navajeni ...

Keža lukno v streho izrezat pa šibedah not pa bo še hladnej. :)
[SIGPIC][/SIGPIC]

aXe-XM fan

Med prakso v Nemčiji(Hirschaid pri Bambergu) opazil ....
2 spačka v enem dnevu:take_picture:
pa še en xm
bi naredil več slik, pa se nam je preveč mudelo... :(

P.S.: v 14 dneh videl cirka 15 citroënov, ostalo so nekaj deset japoncev, ter nemške zadeve.
LP

vinotoc

Včeraj na stri cesti med Ljubljano in Vrhniko želel prehiteti en kamionče s svojo XP in nasproti mi pripelje ena znana oblika avta, za volanom pa zelo znana glava. Mu poblendam!
Veter v laseh in pesek v zobeh
Sem Prlek in se mi ni treba delati Francoza.

janez

Sem bil  Jaz ? Mi je res en iz XP mahal pa blendal ... :)

vinotoc

Citat od: janez;134766Sem bil  Jaz ? Mi je res en iz XP mahal pa blendal ... :)

Da, Janez! Nisem pa klical, ker sem vedel da hitiš domov.
LP Vinotoc.
Veter v laseh in pesek v zobeh
Sem Prlek in se mi ni treba delati Francoza.

Pyr0Beast

Citat od: Gox;134581Danes sem srečal starejši par, turisti. (Luxemburg)

Vozila sta se s tem DS5 :take_picture:

Whoa kera lepota
Vse kar rabi activa je 4x4 in dodatno roèno na zadnji par koles :)

Išèe se 5-kotni kljuè št. 16. Najditelja naprošam da ga vrže citroënovim inžinerjem v glavo...

Lovro

Citat od: ModelJT;134681Keža lukno v streho izrezat pa šibedah not pa bo še hladnej. :)

Kakor kdaj; če je huda vročina, je hladneje, če imaš na spačku ali diani zaprto streho, sploh če je bela.
Res pa je, da priprt šibedah precej pomaga.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

andraž

V vročini in soncu je samomor imeti odprto streho. Nažge te sonce, ni pa tudi nekega prepiha, kot pri odprti loputi in oknih, samo vrtinčenje zraka, ki je prevroč.

garac

Sonce, pa spaček z zaprto streho, to je po moje čisto mimo! Potem je po moje najbolje, da si kupiš fičota al pa hrošæa

Sicer sem enkrat v spačku fasal sončarico, cela je*a, ampak še vseeno se ne bi vozil sredi poletja recimo v diani s platsično streho, ker avto izgubi ves čar, pa še grd je s tisto  pokrovko.

Lopute pa ponavadi nisem odpiral, ker samo piha tja pod nos
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

saxovts

Citat od: garac;134840Sonce, pa spaček z zaprto streho, to je po moje čisto mimo! Potem je po moje najbolje, da si kupiš fičota al pa hrošæa

Sicer sem enkrat v spačku fasal sončarico, cela je*a, ampak še vseeno se ne bi vozil sredi poletja recimo v diani s platsično streho, ker avto izgubi ves čar, pa še grd je s tisto  pokrovko.

Lopute pa ponavadi nisem odpiral, ker samo piha tja pod nos

Tudi jaz se v sončnem vročem vremenu vozim z odprto streho in s kapo na glavi.

superca13

Včaraj zvečer z Xm-om srečal XM-a. Mrak je bil ampak drugi kot mirchi ni bil ;)

janez

Citat od: garac;134840... se ne bi vozil sredi poletja recimo v diani s platsično streho, ker avto izgubi ves čar, pa še grd je s tisto  pokrovko.

...

Jaz sem večino časa z mojimi dijanami preživel poletja s trdo plastično streho. Je ponavadi izolirana in je v njej bolj hladno kot v dijani s platneno streho.

Imam rad te avte, vendar sem dolgo časa rabil , da sem ugotovil zakaj imam tolk glavobole in nonstop nahod... odprta streha me je ubila u pojm vedno ko sem kam šel na pot... S furgonom nisem imel teh problemov, prav tako s trdo strešno dijano... in zdaj z DAKom. Je pa pečica DAK, to pa res. Sam, pomaga če lopute odpreš na ful in vsaj eno okno na prednjih vratih. Potem ne piha v faco pač pa nekam vmes... kar je čist OK. Problem je zadnji del, ki nima nikakršnega ishoda - zračnika... ter seveda zaenkrat gola pločevina na strehi.

V Avstraliji je pomagala samo zaprta streha na spačku... odprta je smrt.

2sv

jaz sem pa opazil da če mam odprto streho ne piha toliko po šoferju ampak bolj na zadnje sedeže tak da če so otroci zraven se vozimo z odprto sreho samo po mestu ko je malo manjša hitrost