VSE O BOÈNIH OGLEDALIH!

Začel/a BT-C5, Oktober 14, 2010, 11:06:17 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Gox

Citat od: sypahh;155702Mene pa zanima glih neki v zvezi s tem gumbkom na kljucu. Ce ta knof stisneš, po kolkem casu se potem luci ugasnejo?

V meniju avtomobila se verjetno, da nastavit koliko časa svetijo luči po zaklepu vozila .... 15s, 30s, 60s ...

dvorjan

Citat od: sypahh;155702Mene pa zanima glih neki v zvezi s tem gumbkom na kljucu. Ce ta knof stisneš, po kolkem casu se potem luci ugasnejo?

Doloceno st. sekund (poglej v meniju) ozr. do zaklepa vozila.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

sypahh

Citat od: Xandrej;155683Ogledalo se pomakne navzdol ko imaš pozicijo za nastavitev ogledal postavljeno v desno smer. Se pravi ko da bi hotel nastavit desno stran samo gumbek pomakneš na desn potem bo avtomatsko dal ogledalo dol ko boš dal v rikverc.

Druga zadeva če imaš na kjuču gumb da lahko luči prižgeš? Ne ne da se kolko je meni znano?

Xandrej, se pravi, če je gumbek prestavljen v desno gre potem dol samo desno ogledalo, a je mozno to kako nastavit, da se avtomatsko navzdol premakneta oba ogledala?

Sine64

V eni drugi temi so že pisali da novejši modeli C5, oziroma novejši software naj nebi več omogočal premikanja ogledal navzdol, podobno velja za izklop avtomatske ročne ob ugašanju avtomobila.

za modele C5, ki nimajo motoriziranega prtljažnika (to so ponavadi vsi razen Exclusive) imajo možnost prižiganja luči na ključ, v meniju pa lahko izbiraš koliko časa te luči gorijo.

Neglede na to kolikokrat to sprobavaš, ko bo avto zaznal prevelik padec napetosti na akumulatorju bo šel v Economy mode in potem ne dopušča več prižiganja luči dokler avta ne zaženeš s ključem.

DaKirba

Ja, sem opazil, da se ogledala nočejo pomakniti navzdol - avto je letnik 2010. V meniju tudi nisem imel možnosti za izklop avtomatske ročne zavore (torej gre za nov software).
Sva pa s forumašem Jumperjem1 avto priklopila na računalnik in v nastavitvah odkljukala opcijo, da se možnost vklopa/izklopa avtomatske ročne prikaže v uporabniškem meniju :).

No, v meniju sva našla tudi možnost za vklop pomika ogledal navzdol, vendar se tudi ob vklopu funkicje niso hotela pomakniti... ne vem zakaj...

tom62

DaKirba, mogoče pa nimaš sprogramiranega pomika ogledal ko daš v rikverc ?

Poglej v knjižico z navodili kako se to naredi....Meni dela normalno.

Navaroff

Citat od: tom62;155950DaKirba, mogoče pa nimaš sprogramiranega pomika ogledal ko daš v rikverc ?

Poglej v knjižico z navodili kako se to naredi....Meni dela normalno.

Prav tako pri mojem 2009, le levi ali desni.

sypahh

Pri mojem je isto, pravtako je letnik 2009. Gre dol samo levi ali desni (kamor prestavis knof), oba pa ne.

DaKirba

Kaj pa ce vama zato dela, ker imata starejsi software (tako kot je na prejsnji strani napisal Sine64)?

Navaroff

Hm, ali je kaksna prednost med novim softwareom in starim? Se splaca iti na servis updejtat?

smetilka

Kupil sem C5 Exclusive Tourer 5/2010 s 164 KM mašino.

Do pred kratkim nisem vedel, kje lahko dobiš navodila za uporabo (service.citroen.com), na netu sem našel samo ena stara iz leta 2008 v angleškem jeziku. Tam sem zasledil, da se ogledala avtomatsko nastavljajo v primeru memory sedežev ali pa v primeru, ki tudi deluje podobno kot memory, le da si nastavitev ogledala, ki ga imaš trenutno izbranega na stikalu zapomni, ko prestaviš v rikverc.

Ko sem stvar preizkusil na mojem vozilu, ker je delovala uporabno, ni šlo - niti memory niti rikverc metoda.
Sem že mislil, da je kaj narobe vendar sem potem, tu, na forumu našel pot do knjižic in v tisti, veljavni za moj avto, preveril kako je s temi ogledali. Presenečen sem ugotovil, da od letnika 11/2008  (po veljavnosti knjižice sodeč) Citroen kakršnegakoli avtomatskega nastavljanja vzvratnih ogledal uradno ne podpira več.

Kdo ve zakaj? Ne zdi se mi smiselno.
In še, ali je kdo že poizkušal stvar nastaviti nazaj preko računalnika?

En thread na to temo je že bil odprt, ampak do zaključka niste prišli pa zopet sprašujem, če se je vmes kaj spremenilo.

garac

kot si nabrž že ugotovil-ni smisleno, morda za kak € poceni proizvodnjo
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

StefZ

Evo ko pravite, da Citroeni niso zanimivi...

Ljubljana, parkirišče pred blokom, sredi belega dne. Pridem do avta in voznikovo ogledalo ni zloženo ampak štrli naprej. Si mislim OK, nek hlod se je mimo rinil in ga je obrnil. Pridem okrog in vidim, da mi manjka steklo na ogledalu.

Da jim je..em vse po spisku... :argue1: Nekdo mi je čisto lepo snel steklo. Vsi trije konektorji so lepo odklopljeni in visijo iz ogledala, ohišje brez ene same praske... Očitno si ga je nekdo zaželel, ker je svojega razbil. :argue1: Za znort !

Mi pa ne gre skupaj kako se ta zadeva lahko tako lepo in nahitro sname, ker res ni nič poškodovano... Zdej al je to kakšen mehanik delal ki je točno vedel kako se zadevi streže.

Èe se kdo od vas slučajno vozi z mojim ogledalom bi vas prosil, če mi ga vrnete. :BigThumbs: :)

V ponedeljek na zavarovalnico, potem pa na servis po novo ogledalo... Se pa pri vožnji zadevo kar pogreša. :Hammer3:

xpuser

Žal takšni časi ...

Steklo stakneš prej kot si ti napisal ta spis. Glej majstra na servisu koliko časa bo rabil da ga inštalira.

http://www.youtube.com/watch?v=d8ASeN4rgek

Čojko

Poisci pri konkurenci. Adel recimo. Za Vivarota original 64e, Reno 50e, konkurenca 15e. Ne se sekirat prevec.