VSE O BOÈNIH OGLEDALIH!

Začel/a BT-C5, Oktober 14, 2010, 11:06:17 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Gox

Citat od: Lovro;152041Po mojem ni panike, pri mojem se tudi pri poledenelem avtu lepo zapirajo in odpirajo, brez kakih težav. Očitno so poštimali zadevo.

Enako pri meni ... sedaj mi je že 2x v kratkem času po deževnem dnevu, čez noč moker avto zmrznu ... pri odklepanju je bilo samo slišat, kako je led popokal, ogledala pa so se normalno odprla ...

tom62

Hvala za odgovore. Od sedaj naprej se z tem ne bom več obremenjeval in molim, da je res tako, kot ste zapisali, da torej s tem ni težav.

lp

SeBcHy

Ja, tako je kot so že ostali napisali. Tudi sam imam električno zapiranje ogledal na mojem C4 GP pa so bila ogledala že parkrat zmrznjena in so se vseeno lepo odprla ter zaprla. Skratka s tem ni nobenih težav :)

visar

Pri meni se je že dvakrat zgodilo da so bila ogledala tolk primrznjena da se niso hotela odpreti. Noter v ogledalu nekaj poči in ogledalo ostane na mestu.

Nato avto očistiš in znotraj ogledala na tipki zapreš in ponovno odpreš in ogledala se odprejo brez problemov.
______/\\______
______/\\______

trygy

Jaz sem pa to zadevo iz varnostnih razlogov izključil, pa še sam se bolje počutim :)       Èe je pa potreba da ogledala zaprem jih pa na tipko. Imam pa C4P.
Lp

Prosurfer

Varnostnih razlogov (kot večkrat rečeno) ni, če pa se bolje počutiš, pa je to edini dober razlog... ;)

tom62

Ja tudi jaz sem se boljše počutil, zato sem želel izključiti to fukcijo, vendar če je tako kot pravite sem pomirjen.

Pa še nekaj v zvezi s tem. Na C5III se ogledala odprejo takoj, ko avto odkleneš, torej tudi če samo nekaj vzameš iz avta ipd. To je na C5I bilo bolje rešeno, saj so se ogledala odpirala šele, ko si dal kontakt in torej nisi nepotrebno obremenjeval akumolatorja in povzročal obrabe odpiralnega mehanizma... Ne vem, zakaj so to vrli citroenovci spremenili ?? :Hammer3:

lp

Lovro

Joj, kok mate eni dela... sam žnarate!

Sori, lahk me pošljete nekam, ampak res nisem mogel biti tiho.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Gox

Samo res ... brezveze se obremenjevat s tem ... ogledala se odpirajo in zapirajo ... čez nekaj let se bo to verjetno tudi kaj pokvarilo (po tisoč in tisoč gibih, zna bit da tudi kaj odpove) ... takrat pa ali ne bomo več uporabljali te funkcije in bodo ogledala vedno odprta, ali pa bomo plačali kakih 200€ za nov motorček pa je ...

bikec1

ne razumem zakaj se toliko komplicira in debatira o tej stvari... Ce vas skrbi avtomaticno zapiranje si ga ugasnite. še vedno lahko odpirate in zapirate ogledala z gumbom v kabini, ce boste to kdaj potrebovali.
------------------------------
2.0HDI, 103kwTourer exclusive
------------------------------

trygy

Bravo eden je nekaj novega napisal. :Hammer3:

DaKirba

Ali se pri C5 letnik 2010 da naštimati, da ko daš v ''rikverc'', da se ti stranski ogledali premakneta navzdol, da vidiš pločnik ipd.?
S kolegom forumašom sva avto priklopila na računalnik in je bila neka funkcija, ki bi po opisu sodeč znala biti prava, vendar se ni zgodilo nič.

Drugo vprašanje pa je - ali se da naštimati, da se prižgejo luči, ko odkleneš avto? Tako kot imajo to passati, pa ford mondeo itd.?

Hvala za odgovore.

Xandrej

Ogledalo se pomakne navzdol ko imaš pozicijo za nastavitev ogledal postavljeno v desno smer. Se pravi ko da bi hotel nastavit desno stran samo gumbek pomakneš na desn potem bo avtomatsko dal ogledalo dol ko boš dal v rikverc.

Druga zadeva če imaš na kjuču gumb da lahko luči prižgeš? Ne ne da se kolko je meni znano?

DaKirba

Na ključu nimam gumba za luč, ker imam gumb za električno odpiranje prtljažnega prostora.

Luči imam tako nastavljene, da mi ko ugasnem avto še gorijo 30 sekund.
Zanima me pa, če lahko naštimaš, da ko ga odkleneš, da se luči prižgejo...

sypahh

Mene pa zanima glih neki v zvezi s tem gumbkom na kljucu. Ce ta knof stisneš, po kolkem casu se potem luci ugasnejo?