VSE O BOÈNIH OGLEDALIH!

Začel/a BT-C5, Oktober 14, 2010, 11:06:17 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

BT-C5

Pozdravljeni!

Ali se lahko elekrično nastavljiva ogledala ročno zaprejo(avtopralnica)in potem avtomatsko odprejo z daljincem??
Sprašujem zato,ker mi je v pralnici "mojster" kar ročno zaprl ogledalo jaz pa sem potem z daljincem vozilo zaklenil in spet odklenil.Trenutno še vse deluje:BigThumbs::BigThumbs:

Lp.

Hdi na čakanju nove sklopke..

atom

BT-C5

nest

Pozdravljeni!

V času krajšanja dnevov in daljšanja noči sem opazil, da se mi, ko je za mano vozilo s prižganimi lučmi, zatemnita desno zunanje (sovoznikovo) in notranje ogledalo, levo zunanje (voznikovo) pa ne. Vprašanje je preprosto:

Ali bi se moralo zatemniti tudi levo zunanje (voznikovo) ogledalo?

Za odgovore se že v naprej najlepše zahvaljujem.

p.s.
Imam C5 Tourer, dec. 2009, exclusive oprema.

p.p.s.
In ja, vsa elektrika levega zunanjega ogledala (ogrevanje, električne nastavitve, zlaganje...) delujejo normalno.

Xandrej

Ja moralo bi se... Nekaj tukaj ni štimalo saj so majstri to zatemnitev odstranli iz proizvodnje... Idi na servis zaguši, da mora to delat... Po novem so odstranili tudi zelo uporabno stvar ko daš v rikverc se ti zunanjo desno ogledalo več ne zapelje dol, da vidiš morebitni robnik... kaki butli so!

nest

Xandrej, hvala za odgovor. Nisem bil prepričan, ker ima kolega mercedesa in tam temu ni tako (voznikovo ogledalo se zaradi varnosti ne zatemni). Sam pa se zaradi ogledala niti (še) ne sekiram preveč, garancijo imam do decembra 2011.

Ima pa C5 III exclusive lepo funkcijo; ko daš v vzratno prestavo, se vsa ogledala takoj posvetlijo. Spet zaradi varnosti.

Aja, vzratna prestava in avtomatski pomik zunanjih ogledal navzdol še vedno obstaja. Potrebno je imeti stikalo ogledal pomaknjeno na tisto stran, za katero želiš, da se ti premakne navzdol. Ne premikata se obe ogledali, ampak samo eno, izbrano.

Xandrej

Pri novih C5 niti tega ni več noter... Vrjemi ker sem preveril... Kolega bi to mogoče imel pri mercedesu če bi doplačal ene 2000€ za to...

BoSKeC

Zdravo, jaz sem kupil avto aprila letos pa se zatemnjujejo vsa tri ogledala...nevem točno kateri mesec izdelave je ampak zadeva deluje edino spuščanje ogledal v vzvratni prestavi pa res ne deluje....škoda:argue1:

Xandrej

Včeraj sem se s prodajalcem pogovarjal... In mi je povedal kar sem napisal... Pri novih C5 ki prihajajo tega ni več vgrajeno...

Mops

Citat od: BoSKeC;86547Zdravo, jaz sem kupil avto aprila letos pa se zatemnjujejo vsa tri ogledala...nevem točno kateri mesec izdelave je ampak zadeva deluje edino spuščanje ogledal v vzvratni prestavi pa res ne deluje....škoda:argue1:

Na mojem je enako. Zatemnitev deluje na vseh, spuscanje v vzvratni prestavi pa ne.  Mesec izdelave je maj 2010.

nest

Torej bo treba do servisa pogledat in jim "zatežit" za zamenjavo levega zunanjega ogledala. Lahko pa da je kljub vsemu nekje samo kakšen slab stik...

Kar se tiče vzvratne prestave prestave in pomika zunanjih ogledal navzdol, to pri meni deluje. Samo na izbirnem stikalu si moram izbrati levo ali desno ogledalo. Kot kaže, je decembra 2009 ta funkcija še bila.

BT-C5

Meni pa pomik navzdol ne deluje, imam december 2008,vendar Dynamique oprema!
Ali imajo to funkcijo samo exclusivi?
V knjižici je namreč vse opisano,ampak ne deluje!

LP.

MSrougeZX

moj je dynamique 11/2009 in tudi ne dela pomik navzdol.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

nest

BT-C5 in MSrougeZX verjemita, da rajši ne bi imel pomika ogledal navzdol, kot pa da se moram zdaj iti na servis prepričevat, da mi samodejna zatemnitev ogledala ne deluje.

Sem pa opazil, da imata obe zunanji ogledali (stekli) nekakšen 3 mm rob na zunanji strani. In znotraj tega roba mi desno ogledalo potemni. Tako da res mora delovati zatemnitev tudi na levem ogledalu (če je že fizično identičen desnemu).

kristjanr

A si šel kaj na servis potem zaradi nezatemnitve levega ogledala?
Meni tudi zadnje čase namreč ne deluje :/
Pa sigurno to je delalo še kak mesec nazaj.