VSE O BOÈNIH OGLEDALIH!

Začel/a BT-C5, Oktober 14, 2010, 11:06:17 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

nest

Pozdravljen!

Ne, nisem še šel. Imam namen iti na servis tam nekje marca. Želim, da mi ob menjavi gum zrihtajo še ogledalo. ki mi je še začelo spuščati tudi čudne zvoke ob odpiranju (pri zapiranju pa ne). Hkrati se bom poskusil dogovoriti še za menjavo vetrobranskega stekla (če si mogoče videl mojo temo za menjavo vetrobranskega stekla).

Pa ravno včeraj sem opazil, da mi luči v prtljažniku ne gorijo. Npr. baterija sama po sebi mi deluje, luč v njej, ki osvetljuje prtljažnik pa ne. Prav tako ne gori luč na desni strani prtljažnika. Èudno, upam da ni še kaj drugega šlo, kar je v povezavi z osvetlitvijo prtljažnika.

Mops

Citat od: kristjanr;89847A si šel kaj na servis potem zaradi nezatemnitve levega ogledala?
Meni tudi zadnje čase namreč ne deluje :/
Pa sigurno to je delalo še kak mesec nazaj.

A si probal spucat (s stekleksom oz nekim podobnim čistilom za šipe)?

kristjanr

Ne še. Sem tudi jaz pomislil, da bi mogoče umazanost ogledala imela kaj s tem, ampak mi to nekako ne gre v račun. Senzor za zatemnitev naj bi bil na notranjem vzvratnem ogledalu, tako da umazanija na zunanjih ne bi smela vplivat na delovanje. Ali se motim?

Mops

Citat od: kristjanr;90003Ne še. Sem tudi jaz pomislil, da bi mogoče umazanost ogledala imela kaj s tem, ampak mi to nekako ne gre v račun. Senzor za zatemnitev naj bi bil na notranjem vzvratnem ogledalu, tako da umazanija na zunanjih ne bi smela vplivat na delovanje. Ali se motim?

Imaš prav, sem sprobal zadevo. Vsa tri ogledala se zatemnijo glede na senzor, ki je na notranjem ogledalu.

kristjanr

Ne boste verjeli, ampak ravno danes, ko sem si zjutraj rekel, da se bom oglasil na servisu glede tega, mi je pa stvar začela delat. Mislim, talk about coincidence :Hammer3:

nest

Evo, pod garancijo mi zamenjali levo zunanje (voznikovo) ogledalo. Je pa samozatemnitveno, tako da nima nobene veze z notranjim, ki ima senzor svetlobe. Pride pa..., 300 €,... Ja, prav sem napisal. Sicer co pri C5 III zunanja ogledala res velikih površin, ampak 300 €... Ne vem.

Hkrati pa sem si dal tudi zamenjati motorčke prednjih brisalcev (vpoklic s strani Citroena).

Še eno vprašanje:
Na servisu so mi rekli, da spada Slovenija med področja večjih zahtevosti oziroma pogojev za avtomobile (temperaturne razlike med zimo in poletjem, kratke relacije)... in da naj bi se servisi izvajali na 20.000 km in ne na 30.000 km? Kako je s tem? In za koliko lahko prekoračiš, ker jaz imam že čez 21.000 km, pa še nisem bil na servisu.

MSrougeZX

Tudi jaz sem dal menjal motorčke, imam trenutno 24.500 prevoženo in mi je rekel se vidimo pri 30.000. (AvtocityMB)
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

BT-C5

A to za vse C5 III velja ,ali samo za določene ORGA(menjava motorčkov)?Sta imela kakšne težave z brisalci?
Lp.

nest

Samo za določene. Sem mal preverjal na servisu, je bilo prodanih kar nekaj C5 III v obdobju mojega (december 2009), pa sem jaz edini, ki je dobil vpoklic.

Verjetno je problem v dobavitelju teh motorčkov oziroma v kakšni njegovi seriji. Po moje sem kakim  3 - 4 avtomobilom niso hoteli vključiti brisalci (ali pa so prenehali delovati, ali po so in niso delovali,...) in zaradi ljube varnosti rajši vpoklic naredijo. Si predstavljaš na kaki avtocesti pri 130 km/h in močan naliv, teb pa brisalci dalujejo v intervalih, ali pa spoh ne.

Mislim pa, da je tudi nekaj C4 dobilo vpoklic.

Pa še malo špekuliranja (tipično slovensko): lahko pa se je kaj večjega skrivalo zadaj, saj je menjava trajala skoraj 4 ure...

MSrougeZX

Jaz nisem imel nobenih težav...pač so me klicali da moram prit da zamenjajo. Moj je 11/2009.

Ma kake 4 ure....meni so rekli da bo 2 uri in je v slabi uri menjal obe strani/motorčka-katera sploh nista mala, kar velka kosa.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

kristjanr

Samo da sporočim, da so meni levo samozatemnitveno ogledalo popravili. Kriv je bil konektor za elektroniko. Popravilo je bilo hitro in reč zdaj deluje brez problemov.

tom62

Zdravo,

pri C5I je bila funkcija izklopa avtomatskega zapiranja zunanjih ogledal relativno enostavno vključljiva in izključljiva. Izključil sem jo predvsem ob zmrzovanju in sneženju, da ne bi prišlo do kakšnih nepredvidenih blokad in s tem povezanih popravil...

Pri C5III pa tega enostavno ne znam narediti, pa tudi v navodilih nič ne najdem.

Ve kdo kaj o tem ?

bikec1

Avtomatično zapirnje ogledal lahko ugasneš samo s testerjem v meniju BSI. Najbolje da greš to uredit na servis.
------------------------------
2.0HDI, 103kwTourer exclusive
------------------------------

Prosurfer

Zaradi potencialnega zamrzovanja je to nesmiselno izključevati, ker je že vgrajeno varovalo, da v takem primeru pogon preskoči.
To je ena od res dobro premišljenih in delujočih zadev na C5 (žal za vse ne velja), nikoli ni bilo težav v 7,5 letih (sicer na C5 II).

Lovro

Po mojem ni panike, pri mojem se tudi pri poledenelem avtu lepo zapirajo in odpirajo, brez kakih težav. Očitno so poštimali zadevo.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)