Cukanje

Začel/a Jerry69, November 25, 2010, 07:47:58 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Jerry69

Zadnje dni sem bol pozoren, ker se mi je zazdelo, da avto kdaj pa kdaj malo cukne. Danes sem opazil, ko sem ga peljal 50 km/h pri cca 1900 rpm, da avto rahlo cukne vsake toliko časa, ko dodajam plin pri npr. 45km/h da pospešim na 50km/h. Se pravi, da so obrati nekje od 1800 do 1900 rpm. A je to normalno? Se mogoče pri tem območju vklopi turbina in se zato pojavi takšno "cukanje"?
Aja, gre za motor 2.0HDI, 100 kw.

LP
Jerry

Jerry69

Bom kar sam sebi odgovoril: http://www.citroenar.com/showthread.php?t=426

Me pa vseeno zanima, če je še kdo imel podobno izkušnjo, oziroma kako je zadevo saniral?

LP
Jerry

Jerry69

A res nima (ni imel) noben težave s cukanjem?
Bom obiskal servis, sam se bojim, da ne bodo nič pametnega našli.

LP
Jerry

garac

jerry morda si edini, ki to cukanje opazi, kot si rekel, obisk servisa bo najbrž dal kak odgovor ali izgovor
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

kristjanr

Oprosti, ne :/
Meni se je sicer okrog 2000 obratov pri 110km/h (se mi zdi) zgodilo, da ko sem stopil na plin, avto ni takoj potegnil, oziroma je kot malo zajel sapo, potem pa potegnil. Samo sem to pripisal mojemu nepoznavanju dizla (prvič sem postal lastnik kakšneg) in turbine.

Jerry69

No, sam sem z avtom naredil cca 5k km od kar sem ga kupil. To cukanje sem opazil pri zadnjih 1000 kilometrih. Zanimivo pa je to, ko je avto hladen ne cuka vedno.:Hammer3:

LP
Jerry

Prosurfer

To ne more in ne sme biti od vklopa turbine.
Pri mojem C5 II s podobnim motorjem takega cukanja sicer ni bilo opaziti, je pa bilo od nakupa pa do zdaj občasno opazno drhtenje in stresanje notranjosti v prostem teku (pa ne vedno). Pa seveda ne zaradi hladnega diesla (ker to ni moj prvi).

Jerry69

Sem zadnjič vlil tisto tekočino za čiščenje šob. Ni nobene razlike. Naredil cca 1000 km, pa je še vedno isto.
Zdi se mi, da avto čedalje bolj opazno cuka. Cukanje je opazila tudi moja, ko ga je vozila. Torej se mi ne zdi, ampak je res nekaj na tem.
Bom po novem letu se naročil na servis, pa bodo povedal kako in kaj, če bodo sploh kaj našli.
Bomo videli.

LP
Jerry

MSrougeZX

Jaz sem danes opazil, da mi točno pri 2000obratih in samo v 4. brzini in če je rahlo klanec navzgor ko stisnem gas do daske nekaj zaropota, ampak tak čuden zvok...cukne ne, strese tudi ne, sem pa najprej mislil da strese ker je tak podoben zvok...ima kdo kako idejo, avto ima 20.000km prevoženiih...v nobeni drugi brzini to ne dela...traja pa kako sekundo ali dve...sem se plejal po nadvozu gor iz enega krožnega pa nazaj do drugega in testiral, če sem stisnil bolj v 3. da je pol v 4. bil malo nad 2000 se to ni pojavilo, tudi če sem bolj rahlo oz. tak do polovice stisnil gas, če pa sem stisnil do konca pol pa. Do zdaj to nisem opazil. Imam tudi en daljši hrib do doma, in ko pospešujem gor 2.,3, puni gas pa recimo do 2300-2500 pol pa šaltam v 4. 1800-1900 je vse OK, ko pa pride na 2000 pa nek čuden zvok, tak kot kdaj ko prideš v tunel, traje 1-2sekundi pol pa izgine...ne vem no....težko je to razložit, še težje pa pokazat kakemu serviserju, ker moraš met hribček, pa avto v 4. pri 2000obratih.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Jerry69

Men je pa zdej še sklopka začela vlečt.:Hammer3: In sicer se mi to dogaja pri višji brzini pri višjih obratih od 2k naprej. Sem najprej mislil, da se je ESP vklopil, pa sem potem hitro ugotovil, da vleče. Sem se že naročil na servis drugi teden.
Poročam kakšne bodo ugotovitve.
Upam, da ne bo predrago.

LP Jerry

tct

Èe je to dvomasni vztrajnik, je do 2000€ škode, tudi novi avti niso imuni na ta superjajca. K sreči pomaga vgradnja klasičnega vztrajnika in sklopke. Imam že vse dele na mizi za svojega.

MSrougeZX

Citat od: tct;87465Èe je to dvomasni vztrajnik, je do 2000€ škode, tudi novi avti niso imuni na ta superjajca. K sreči pomaga vgradnja klasičnega vztrajnika in sklopke. Imam že vse dele na mizi za svojega.

To si napisal meni ali Jerryju?

Èe je letelo na moj post se ne sekiram preveč, saj je avto do novembra 2011 še v garanciji...
R5 e-tech 2025

Jerry69

Sem klical na servis, kaj bi to lahko bilo. Sem dobil odgovor, da je verjetno olje prišlo na sklopko.
Kaj pa z vztrajnikom, pa ne vem. Lahko je tudi to cukanje povezano s tem.
Upam, da bodo stroški čim nižji.

LP Jerry

MSrougeZX

Jaz sem danes spet malo testiral...v hrib v 3. ali 4. med 1900-2000 obrati pri pospeševanju na polno se pojavi vibracija oz. nek tak zvok...zananimivo je to, da če prestavim v višjo in ko padejo obrati recimo na 1800 in stisnem do konca gas lepo pospešuje le med 1900-2000 se pojavi za tisto 1-2sekundi vibracija pol pa od 2000 naprej spet vse ok. Èe pa ne stiskam na polno ampak enakomerno ali pa recimo stisnem do polovice gasa pa deluje vse OK. A so to simptomi zjebanega vztrajnika ali bilo kaj drugo? Morda kak nosilec motorja? Sicer sem rezerviral termin na servisu naslednji petek pa bomo pol vidli kaj se bo ugotovilo.
R5 e-tech 2025

Xandrej

Jebeš take avto ko po 1 letu vse pocrka pa mi morajo motor narazen vzet ker je vztrjnik v qurcu! Jesusmarija... Nikoli ni več tak kot mora bit. Pol pa maš avto 6 let pa eto ga denarnico ven pa stvari porihtat na lastne stroške!!! Svašta!