Cukanje

Začel/a Jerry69, November 25, 2010, 07:47:58 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dvorjan

Ce mene vprasas, nalasc naredijo tako sibke komponente, da si zajamcijo vec dela v pogarancijskem obdobju. Na zalost niso le Francozi to pogruntali, velja prakticno za vse znamke ...

Vztrajniki so rak rana skoraj vseh sodobnih turbo dizlov z letnico po 2001 ... mene noben ne bo preprical, da v desetih letih ne bi znala podjetja razviti vztrajnika, ki bi prezivel zivljenjsko dobo avtomobila ... No, saj prezivi, ampak le pri tistih, ki dnevno klepljejo umirjene avtocestne kilometre ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

garac

@dvorjan, podjteja imajo zaposlene strokovnjake, ki razvijajo materiale oz. določene komponente tako, da zdržijo določen čas. Sem poslišal enkrat g. Pečjaka, ki je dejal, da njegov kolega s faksa dela točno to za znano evropsko znamko. Menda, bi lahko z današnjimi materiali lahko naredili skoraj večen avto, a kdo bi pluval v lastno skledo?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

MSrougeZX

V petek sem obiskal enega serviserja, ki je mnogo let dela na uradnem zdaj pa že nekaj časa ima s.p., mi je ravno bil na poti v službo in sem mu razložil moj problem tresenja in pravi da je to normalno. Hrib, obrati okoli 1800 in če pohodiš do konca je to to...prevelika obremenitev ravno tam, ko začne vlečt turbina. Saj noben ne vozi tak, da bo pred hribom šaltal v višjo pri prenizkih obratih in pol v višji dal gas do konca...zdaj pa ne vem...najraje bi peljal eno drugo C5 da vidim če je tudi tam isto, le takrat bom pomirjen.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Gox

Možno je tudi da ima mehanik prav ... jaz bi enako sklepal ... saj tudi če na mojem avtu, dam v višjo prestavo pri nizkih obratih, sicer gre nekako ... sam bo pa tresu.

Prevelika obremenitev za motor, pri slabih (nizkih) vrtljajih?

Lp
Goran

MSrougeZX

Danes sem peljal drugo c5-ko in ni blo nič vibracij, zanimivo je pa tudi to, da zadnja dva dni niti moj več ne vibrira...res da so temperaure dosti višje kot prejšnji teden in tank mi je skoraj prazen-nazadnje polnjen na petrolu. Zato sem ga danes napolnil na molu in jutri še naredim nekaj testov ko grem v službo...ali je možno da je bilo gorivo za en drek? ker če ne bo več pojavljalo je verjetno kriv posran dizel in ne bom več tankal pozimi na petrolu.
R5 e-tech 2025

Jerry69

Žalostne novice:

Poleg sklopke je šel tudi vztrajnik :Hammer3:
Sem ostal brez avta, ker morajo še vztrajnik naročit. Pravijo, da bo jutri končano.
Sem bil pa presenečen ko mi je rekel, da je nov vztrajnik 170 Euro+DDV. :emot7: Èe je to res bom pa že preživel.

Sporočim jutri ali pa čez vikend, kaj je bilo točno in koliko me je vse skupaj stalo.

LP Jerry

garac

@jerrry , Èakaj, koliko km si rekel, da imaš prevoženih 300.000?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

MSrougeZX

Jaz pa sem spet vesel, ker mi avto dela tak kot mora, vglavnem izogibam se prihodnje petrolovega dizla.
Jerry kolko imaš prevoženih? Vztrajnik je pa sumljivo poceni.
R5 e-tech 2025

dvorjan

@jerry69:
No, sporoci, kake cifre so.

Meni je bolj logicno, da je sklopka 170€+ddv, vztrajnik pa je ranga 400-500€ ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

zlikovski

@MSrougeZX jaz tankam v Austriji, in moram povedat de je gorivo neprimerno boljše kvalitete. In vrjel ali ne tudi vonj izpuha je drugačen, če se bom dobro izrazo naša goriva ''smrdijo'' to je tudi potrdila moja mama.

Jerry69

Jerovšek :BigThumbs::BigThumbs:

Preden grem na pojedino še to:
avto so popravili. Kot sem že povedal: vztrajnik je 170 Euro+DDV, sklopka pa cca 320 Euro+DDV - originalni deli!
Avto ima slabih 80kkm. To, da sta šla sklopka in vztrajnik po gobe pri teh kilometrih me je zelo čudilo. Nakar sem izvedel, da se je nekemu znancu zgodilo isto že pri 30kkm, pa je kupil popolnoma nov avto. Nimaš kaj. Zadeva je sedaj sanirana. Se mi pa zdi da avto ne cuka več. Cukanje bi lahko povzročil uničen vztrajnik. Moram narediti več kilometrov in bom videl, če je res v redu.

Želim vam lepe praznike.

P.S.: Vztrajnik pa mi je prinesel Božiček! :emot66:

LP Jerry

ModelJT

Citat od: MSrougeZX;88058Jaz pa sem spet vesel, ker mi avto dela tak kot mora, vglavnem izogibam se prihodnje petrolovega dizla.
Jerry kolko imaš prevoženih? Vztrajnik je pa sumljivo poceni.

Ja petrolov dizel je res za en drek. Kaj js vem kaj notr dajejo, ker ko je moja mat tankala na petrolu xantio 2.0 HDi so bli skoz problemi. Al je avto crkavu sred vožnje, cuku pa to, še posebej če si ga pustil nekej dni stat da ga nisi vžgal. Je serviser pogledu, so ble cevi čist zabasane. Od zdej, ko pa tanka na OMV pe tega ni več.
[SIGPIC][/SIGPIC]

BT-C5

Sorry Jerry69,ali imaš ti MKII ali MKIII?

LP. in lepe praznike!

MSrougeZX

Jaz mislim da ima mk3.
R5 e-tech 2025

tct

Neumno, da ni menjal na klasičen vztrajnik.