Cukanje

Začel/a Jerry69, November 25, 2010, 07:47:58 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Jerry69

Avto je MKIII.
Peljal sem pač na servis, kjer so menjali z originalnimi deli. Ne vem zakaj bi bilo to neumno.

Kakšna pa je razlika z dvomasnim in klasičnim vztrajnikom? Zakaj je klasičen vztrajnik boljši - strokovno?

LP Jerry

BT-C5

..ja dvomasni ima nekakšne vzmeti(blažilce) vmes,kateri naj bi blažili prenos vibracij in ravno ti naj nebi vzdržali navora!
Tako nekako so meni razložili,ampak pri mojem je bila menjana samo sklopka 28tkm(garancija),popustilo pa je oljno tesnilo na glavni gredi motorja..

Lp.

carot

Citat od: kristjanr;86815Oprosti, ne :/
Meni se je sicer okrog 2000 obratov pri 110km/h (se mi zdi) zgodilo, da ko sem stopil na plin, avto ni takoj potegnil, oziroma je kot malo zajel sapo, potem pa potegnil. Samo sem to pripisal mojemu nepoznavanju dizla (prvič sem postal lastnik kakšneg) in turbine.

To tudi sam opažam, da pri cca 1900 rpm, če za hip spustim gas in ga potem spet dodam, avto nekaj časa čaka in šele potem potegne. Èe pa avto zvezno pospešuje od 1800, pa tega ni opaziti.

Jerry69

Citat od: Jerry69;88116Jerovšek :BigThumbs::BigThumbs:

Preden grem na pojedino še to:
avto so popravili. Kot sem že povedal: vztrajnik je 170 Euro+DDV, sklopka pa cca 320 Euro+DDV - originalni deli!
Avto ima slabih 80kkm. To, da sta šla sklopka in vztrajnik po gobe pri teh kilometrih me je zelo čudilo. Nakar sem izvedel, da se je nekemu znancu zgodilo isto že pri 30kkm, pa je kupil popolnoma nov avto. Nimaš kaj. Zadeva je sedaj sanirana. Se mi pa zdi da avto ne cuka več. Cukanje bi lahko povzročil uničen vztrajnik. Moram narediti več kilometrov in bom videl, če je res v redu.

Želim vam lepe praznike.

P.S.: Vztrajnik pa mi je prinesel Božiček! :emot66:

LP Jerry

FYI

Evo, avto ima 135kkm - sklopka spet vleče
Pomeni da sem naredil slabih 60kkm pa je šla spet sklopka - avto je dnevno vožen relacijsko, brez kakršnihkoli naglih pospeševanj. To pa res ne moreš verjet točno po dveh letih spet
Pa še klima, ki smo jo lani zrihtal spet je... in to samo, ko je pod cca 6°C :Hammer3:, drugače pa dela.

LPJ

Sine64

Katastrofa no....tole res ni normalno več. Glede na to da si to menjal leta 2010, a je možno da so ti dali kakšno sklopko še prve serije,ki se še vedno kvari? Pravijo nekateri naj bi bile od določenega leta naprej izboljšane sklopke....sej vem da slaba tolažba, ampak vendar...

Jerry69

Ja, to je spet rekla kazala. Sej nimam kej - bom poklical Jerovška, pa bom povedu kaj se je zgodil in naj pove kakšen bo strošek popravila. Pol bom pa avto vozu še 50kkm pa ga prodal, ker vsake dve let pa ne mislem sklopke menat!

LPJ

BT-C5

pa še kar mene zraven naroči..:)
so mi pri 23Tkm menjali sklopko,pri 37Tkm pa vztrajnik(l2010),sedal pri 70Tkm pa spet cuka pri 1800 Obr.,če nežno spuščam in dodajam plin..
..sklopka je pri cca.60 Tkm,nekajkrat podrsnila,sedaj je spet vse ok.
me pa  to cukanje zelo moti,vsak kateri se z mano pelje me vpraša"kaj pa ti to tak cuka?"
samo na servisu nič ne vedo oziroma jim je to normalno..,tudi včasih ko je v prostem teku se občasno pojavijo sunki,sem skoraj prepričan da je spet vztrajnik!!

Lp.

Citroenovc

Citat od: Jerry69;151128Pa še klima, ki smo jo lani zrihtal spet je... in to samo, ko je pod cca 6°C :Hammer3:, drugače pa dela.

LPJ

Kaj pa je.. pod 6st C?
OK

LP
Primož

Jerry69

Ko je zunanja temperatura pod 6°C. Èe je avto čez noč v garaži, ga zjutraj zaženem in vklopim klimo se sliši kako vklopi kompresor - klima deluje. Èe pustim avto zunaj se kompresor klime ne vklopi. Opazil sem, da klima ne deluje, ko mi na armaturni plošči kaže zunanjo tem pod cca 6°C.
Vem, res čudno obnašanje, vendar tako je. In nimam pojma zakaj.

LPJ

Lenko

Verjetno je zaščita kompresorja nastavljena na 6 stopinj. Pod to temperatura klima ne deluje več.

MSrougeZX

Mislim da je pri vseh enako.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

bikec1

Kar se tiče cukanja med 1900 in 2000 obrati je bilo res že veliko napisanega.... Meni so menjali sklopko, vztrajnik... in je še kar cukalo. Potem pa sem čisto po naklučju v računalniku zasledil da imam pri tipu motorja izbran EURO 4. Na izbiru v meniju imamo EURO 4 in EURO 5.

Preklopil sem na EURO 5 in cukanja ni več. To sem naredil čisto iz jeze ker nič ostalega ni več pomagalo in očitno sem uredil zadevo. Meni je že od novega cukalo in sumim, da je bilo v računalniku narobe nastavljeno.  Upam da je še kdo, ki bi lahko to potrdil, kar bi v tem primeru pomenilo, da gre pri vsem skupaj za eno veliko šlamparijo s strani citroena, da nam prodaja slabo programsko nastavljene avtomobile...

update:  

Žal to ni bil razlog... Še vedno cuka
------------------------------
2.0HDI, 103kwTourer exclusive

Jerry69

Citat od: Lenko;151301Verjetno je zaščita kompresorja nastavljena na 6 stopinj. Pod to temperatura klima ne deluje več.

V čem je pa to fora? Zunaj je cca 5°C in dežuje. V avtu se rosi kot pri norcih, klima pa ne dela :Hammer3: To ni nobene logike. Èe je varovanje, bi to moralo biti nastavljeno pri cca 1°C, Torej tudi drugim uporabnikom kompresor klime ne vklopi ko je pod 6°C?

@bikec1: kje preklopiš iz EURO4 na EURO5?

LPJ

bikec1

najbolje da ti na servisu preverijo kaj imaš nastavljeno v računalniku. Èe pa imaš Diagbox in znaš sam pogledati pa sam nastavi. Èe se dobro spomnim je to v meniju BSI enote.

Je pa odvisno tudi od tega kateri letnik je tvoj avto. Kolikor je meni znano je do letnika 2011 EURO4, od 2011 naprej pa EURO5.  Moj je 2011 in je imel nastavljeno na EURO4, kar je bila napaka...
2.0HDI, 103kwTourer exclusive

Lenko

Citat od: Jerry69;151364V čem je pa to fora? Zunaj je cca 5°C in dežuje. V avtu se rosi kot pri norcih, klima pa ne dela :Hammer3: To ni nobene logike. Èe je varovanje, bi to moralo biti nastavljeno pri cca 1°C, Torej tudi drugim uporabnikom kompresor klime ne vklopi ko je pod 6°C?

@bikec1: kje preklopiš iz EURO4 na EURO5?

LPJ

Èisto točno ne poznam kako deluje je pa nekaj v tej smeri. V osnovi nastane problem ker kompresor nekam oddaja "hlad" da lahko na drugi strani greje in suši. Èe je temperaturna razlika premajhna potem bi kompresol zmrznil.
Posledica je zaščita, ki je omenjena.
Podobne težave sem imel pri Meganu, ko mi je odpovedala tlačna sonda, na servisu pa so trdili, da klima ne deluje zaradi zaščite protizmrzovanaja. V maju pri 15 stopinjah zunaj sem jim končno en mesec pred potekom garancije dokazal da klima ne deluje.
Sorry za O.T.