Plin v Xantio 1.8 16v?

Začel/a lugr78, November 24, 2010, 07:03:23 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

psihopat100posto

Dexterboy dobro zrihtaj, pa ne pozabi vse poslikati in prilepiti na forum.
lp

dvorjan

Jah, naprej se utopicno prepricujes, da bo pil le 9 litrov plina na 100 km. Ce se vozis PO-LJ-PO, to pomeni, da sibas po AC. Tam pa se plin se kako "izkaze" z manjso kaloricno vrednostjo od bencina in posledicno manjso mocjo (ce se vozis 110+ km/h na AC). Realno gledano lahko tudi s "super duper Prinsom" pricakujes porabo med 10 in 11 litri plina, se posebej sedaj v zimskem casu. To, da je pri nas katastrofalna kakovost plina glede na vse sosednje drzave, pa ti verjetno nihce ni razlagal (kar spet prinese 10-20% visjo porabo).

Ze s porabo 8l/100km si pri tej Xantiji ze res na spodnji meji glede porabe, torej dosti varcno vozis. S plinom pa bo poraba le visja.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

pubi2cv

Glede porabe: Ravnokar sem se vrnil s smučanja v Dolomitih. Na strehi ta širok kovček, noter trije krepki dedci in poln avto futra in prtljage. Po AC med 120 in 140. Pa seveda čez ene par prelazov do Arabbe itd. No, požrla je točno 10 l/100. Ko se pa vozim v službo (AC okol 110 km/h, brez križišč in vukojebin), pa je pod 8l/100. Minimalac na plin sem dosegel 7,3, na benz pa 6,2. Maximum pa 11l na plin (folgas po AC do Splita). Avto ima 325.000.

dexterboy

Hvala na informaciji glede porabe iz prve roke. Danes ga peljem, v petek dvignem. Poslikam motorni prostor in rezervno kolo pred vgradnjo in potlej v petek ko bo končan poseg. Bolj me skrbi, ko smo se včeraj pogovarjali na pijači, da mi je prijatelj, ki dela na avto magazinu, dejal, da je imel dva gumi defekta, ki ju je reševal s peno in je v obeh primerih to bilo bolj sizifovo delo kot pa kakšna rešitev. Lahko le upam, da ne bom luknjal gume vsako leto, he he
Aja, zakaj sem to napisal; odoločil sem se za vgradnjo toroidnega rezervoarja, ki bo nameščen tam, kjer je sedaj rezervno kolo, oni pa dajo komplet za krpanje gume, če ti le-ta slučajno kje poči. Drugače pa; mar niso že pri žabi reklamirali, da so se po gumi defektu odpeljali naprej na treh kolesih? :emot100:

Aha, še tole; cena je 1760 evrov, vinjeta, ki jo dobim, je sto evrov, torej 1660. Nato dobim še 150 evrov za en PC, ki sem ga sestavljal za videonadzor, kar zniža ceno predelave na 1510 evrov... napredujemo :emot15:
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

dani77si

mislim da xantia ne gre naprej po treh..
tako da najbolje da ob zavarovanju plačaš še tisto osnovno asistenco ;)
tista pena je res bolj en šit

dexterboy

Danes oddal avto v bližini Lukovice pri Domžalah, jasno tipično gorenjsko, šparajo s tablami pa sem pol ure po vasi prevozil vse uličice in hribčke, da sem našel delavnico :-) Dali so mi nadomestni avto (čeprav bi lahko dobil prevoz), neko Toyoto Picnic, ki je že preurejena na plin. Vožnja je popolnoma enaka kot na bencin, preklopa sploh nisem porajtal, pa ima vagon že blizu 310k kilometrov. Sem pa poslikal Toyoto, se bom potrudil objaviti slike, mogoče bom zaposlil admine, saj sem slikal v RAW formatu.

garac

@dexter malo pobrskaj slike v temi piknik citroenar potoče, mislim, da se morda vidi to toyoto na kakšni fotografiji
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

gregor

Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

tomaz555

Pubi2cv ne vem kako tebi uspe, vendar meni ni nikoli uspelo izmeriti porabe na plinu na tank. Èrpalke se razlikujejo in pritisk je različen, tako gre različna količina v tank,  meni je C5 kuril tudi 5 litrov če hočem lagati vam in sebi. Res sem izračunal! Resnica pa je, da je ob normalni vožnji v povprečju kuril okoli 10 litrov, bencina pa do 2 litra manj. Pa saj je plin cool, samo na k mi gre, ker nekateri tko nabijajo, da glava boli. lp

gregor

Lahko izračunaš na daljše obdobje. Takrat je napaka bistveno manjša.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

pubi2cv

Citat od: tomaz555;87980Pubi2cv ne vem kako tebi uspe, vendar meni ni nikoli uspelo izmeriti porabe na plinu na tank. Èrpalke se razlikujejo in pritisk je različen, tako gre različna količina v tank,  meni je C5 kuril tudi 5 litrov če hočem lagati vam in sebi. Res sem izračunal! Resnica pa je, da je ob normalni vožnji v povprečju kuril okoli 10 litrov, bencina pa do 2 litra manj. Pa saj je plin cool, samo na k mi gre, ker nekateri tko nabijajo, da glava boli. lp

Zabeleženi vsi tanki plina za zadnjih 139.000 km. Povprečna poraba je 7,86 l/100 km. Pri praznem keslu vedno nalijem enako količino plina: med 72 in 73 litri, bodisi na Verovškovi ali (redko) na Petrolu. Pri enakem režimu vožnje se mi poraba/kesl ne razlikuje več kot za 3 dcl. Zraven gre še cca. 7 dcl benza/100.
Na bencin mi je pri istem režimu žrla dober liter manj.
Upam, da s tem nabijanjem nisi mislil mene. Vse, kar sem kdaj napisal na forumu, lahko tudi argumentiram.

P.S. Več plina nafilaš edino na polnilnicah INA na Hrvaškem. Tam sem nabasal že tudi 85 l, pa še nisem bil prazen čisto do podna. In to vedno in na vseh črpalkah INA. Pa temu ustrezno je bilo tudi št. prevoženih kilometrov/kesl (1150). Običajno jih sicer naredim dobrih 900......

dani77si

mogoče se sam men zdi..ampak odkar je na verovškovi plin cenej kot na petrolu se je poraba povišala..
še kdo kej tazga opazu?

pubi2cv

Niti ne....
Sem pa v pogovoru s plinkelnarjem na Verovškovi izvedel, da je Petrol prej nabavljal plin od Butan plina, zdaj pa imajo menda drugega dobavitelja, zato jih tudi več ne pritiskajo zaradi cene in je Verovškova lahko cenejša....tako da je verjetno tudi to možno.....

dexterboy

Hojla!
Malo novic, ko sedaj čakam v službi da folk konča... Skratka, avto je še vedno na Prinsu, dopoldan sem klical Gregorja, ki mi je omenil, da avto še ni fertik in da bo najverjetneje jutri. Ja, vem, da je jutri božič, ampak sem v sredo rekel, ko sem oddajal avto, da mi je fseeno, kdaj ga dvignem, lahka tudi med vikendom. Prvo sem se malo ustrašil, priznam, da se ni kej z avtom zgodilo, ker je hidravličar pa to, samo bi prej temu rekel, da imata strah in nevednost velike oči :)

No, hotel sem napisati izkušnje z nadomestno Toyoto Picnic, ki so mi jo dali v tem času, seveda laufa na plin. Včeraj sem tankal na verovškovi do konca, šlo je notri 58 litrov, kar me je koštalo 41 ojrov. Glede napolnjenosti; v avtu je na tisti ploščici veliki 2x2 cm indikator napolnjenosti prikazan v obliki 4 led diod, zraven je samo še ena led dioda, ki gori rumeno, ko avto laufa na bencin in gumbek, s katerim ročno preklopiš na bencin. No, pred tankanjem je gorela še ena lučka, torej bi šlo lahka še več. Sinoči sem šel po službi iz LJ k fotru v izolsko bolnico, da sem odpeljal obleke in zdravila. Po avtocesti sem vozi med 80 in 110 km/h v obe smeri, ker več nisem mogel zaradi megle v kotlini ter nato močne burje na obali in notranjskem. No, danes, ko sem se vsedel v avto, da bi šel v službo, je gorela ena manj, torej tri diode. Na grobo bi lahko rekel, da sem pokuril dobrih 15 litrov plina, kar znese cca. 10,5 evrov, Èe zaokrožim navzgor in rečem, da so bili potni stroški 12 ojrov, se mi lahko samo še smeji. Xantia na bencin pokuri na relaciji PO-LJ-PO za okoli 10 evrov benza, pa je 120 km v obe smeri, tu je pa 120 km samo v eno smer... Dobro, vem, tisto je Citroen, to je pa Toyota, kar vozili ne morem med seboj ravno primerjati.

Še tole moram dodati, ker vidim, da se buče kotalijo po fseh forumih; sistem VEDNO štarta na bencin in nato po par minutah preklopi na plin. Sam preklop se sploh ne čuti, nič ne cukne, na padejo vrtljali motorju, nič, popolnoma NIÈ. Pa tale toyota kaže po števcu 309.000 km.... Poleg tega naj bi imel tak motor na plin manjšo moč, naj bi manj potegnil... BUÈE. Peljem se popolnoma normalno, ni potrebe, da bi tišal plin, NIÈESAR. Mogoče (najverjetneje) bi občutil razliko na kakšnem avtodromu, v vsakdanjem prometu, ko nam s hitrostnimi omejitvami hočejo dokazati, da smo na razvojni lestvici nižje od ovce... jok brate, odpade. Nobene razlike ni občutiti.

dani77si

dexter..ti mal toplo vodo odkrivaš a ne :)))