Plin v Xantio 1.8 16v?

Začel/a lugr78, November 24, 2010, 07:03:23 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

garac

Fantje mogoče se zmenite za kak dodaten skupinski popust.
@dexter, danes sem govoril z admiralom, ti si govoril s šefom-Grego.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

dexterboy

Klicali so me iz PRINSA danes dopoldan, termin imam naslednjo sredo, v petek prevzamem. Cena? Takole gre;
- cena je 1850, ampak oni daj 200 evrov popusta, torej 1650 €
- homologacijo naredijo oni brez provizije, torej sama homologacija je strošek 60 €
- dali mi bodo mehanski sistem mazanja ventilov, čeprav je moj motor tega ne bi rabil, torej preventiva 50 €
- gratis letna vinjeta, ki jo oni podarjajo do konca januarja 2011

Suma sumarum 1760. Èe upoštevamo, da je sistem kadarkoli prenosljiv na drug avto, da ima garancijo 150.000 km, da ni potrebna menjava nobenih delov v tem času, le kontrola na 30.000 km, da se manj obremenjujeta katalizator in izpušni sistem, zaradi plina je manjša obremenitev na motorno olje, da je cena plina 0,7 € za liter, da mi avto v mestu sedaj pri minus temperaturah kuri več kot 10 L na sto km... adijo pamet.
Vsakič, ko grem tankat, pustim skoraj 80 evrov; tankam eurosuper 100, ampak je minimalna razlika glede na 95 oktanov...

Še kakšen argument mogoče, da NE GREM na plin?
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

Lovro

Ma sej je kul, samo ali ni pri kxantii problem, da lahko montiraš rezervoar le v prtljažnik? Ali pa vseeno montirajo tudi namesto rezervnega kolesa?

Ko sem jaz videl tisto cisterno v prtljažniku Pubijeve xantie, ki je v bistvu močno zmanjšala kapaciteto in uporabnost le-tega, me je vse minilo.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

dexterboy

@Lovro; če bi se odločil za bombo v prtljažniku, bi še v Doro v Novi Sad in ne bi dajal skoraj 1,8 čuka evrov. Ali bo šlo namesto rezervnega kolesa ali pa ne bo plina v xantiji. Sicer pa g. Gregor, s katerim sem bil stalno na telefonu iz Prinsa, mi ni ničesar omenil, da ne bi šlo namesto rezervnega kolesa. Saj je rezervoar toroiden pa imajo sigurno pravo velikost še za moj avto.
Pa če pomisliš, da imajo oni tehnologijo nizozemskega proizvajalca in koliko je Citroen tam zastopan, močno dvomim, da ne bi imeli rešitve za xantijo :)

Lovro

A kul. V dvomih sem bil, saj je rezervoar na poziciji rezervnega kolesa precej izpostavljen naravnim elementom. Ker tista cisterna mi je res totalno nepraktična in v napoto.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

dvorjan

1760 evrov za plinsko instalacijo?! Pha, ce bi imel V8 masino, se ne recem, tako se mi zdi pa presneto draga. Si kaj racunal, kdaj se povrne investicija?
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

psihopat100posto

Dexterboy še lani je stala montaža za Xantio pri Markoviču 1200EUR komplet, a pri njih nisi preverjal nič, pa še v okolici Postojne delajo?
lp

P.S.sistema za mazanje ventilov ne rabiš, vstran vržen denar 100 posto.

gregor

Citat od: Lovro;87615A kul. V dvomih sem bil, saj je rezervoar na poziciji rezervnega kolesa precej izpostavljen naravnim elementom. Ker tista cisterna mi je res totalno nepraktična in v napoto.

V srbiji in nemčiji je ogromno lad niv, ki imajo rezervoar spodaj pod prtljažnikom, pa se tudi po terenu vozijo.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

firbec

dexterboy: Èe te razummem boš imel toroidni rezevoar namesto kolesa. Koliko pa pride velik, 55l? Kaj pa dva manjša valjasta?
Meni se zdi teh 55l, dejansko imaš samo dobrih 40 l plina na voljo, precej malo, ni prave avtonomije. Èe se veliko voziš samo tankaš :)

Ja kompromis je treba sklenit, kaj ti več pomeni, avtonomija ali prostor v prtljažniku.

Kaj pa dizl xantija, zadnji letnik HDI, 110 konjičkov? Mogoče jo je loterija solidno kupit.
Razmišljam v tej smeri: Za novo dizl, daš 1500e, bencinarko prodaš za 1000e, razliko pa imaš na rezervi za popravila.
Porabo imaš okoli 6.5, pozimi malo več, lahko tankaš jedilno olje.

Lp,
firbec

psihopat100posto

ja pa ko ti na dizlu začne puščati bosch pumpa pripravi jurja za obnovo, pa ogrevalne svečke pa ........., pa še povej kje dobiš solidno Xantijo HDi za 1500EUR, ma ni šans!hehe
lp

P.S.jaz imam 90 litrski plinski rezervar, pa v njega spravim povprečno 70-75l.

tomaz555

Boš poročal po 2 letih koliko si prihranil. Plin ni slaba zadeva, samo 1700 evrov pa boš presneto težko prihranil z Xantio. Realni prihranji so malo drugačni, kot tisti, katere ti predstavljajo prodajalci in navdušeni uporabniki. Poraba plina je višja kot bencina, plus tega porabiš še nekaj bencina za zagon motorja, katerega itak težko izmeriš. Nikoli tudi ne veš, kdaj se bo komu na Petrolu, ki je skoraj monopolist dvignil k... in bo nažgal plin v višave. To ne bi bilo prvič...

grozny

največji problem je v tem, ker je instalacija vredna kot sam avto. je pa res, da lahko sistem preneseš na naov avto...
Na svetu si, da greš za soncem
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence

dani77si

to se ti splača če misliš avto met dlje časa..in če je osnova (se pravi avto) res dober..
sam "prenos" v drug avto pa tut ni zastonj..
jest sm ga dal v jeepa ker vem da bo avto ostal pri hiši..dolgoooo

lugr78

Sem se odločil da zaenkrat ne bom montiral plina.Ko bom menjal avto za kaj novejšega pa skoraj sigurno.
Odločilen argument proti je cena, bom ta denar porabil raje za fasado pa bom z njo šparal :)
R4;R4;Plymouth Sundance 2.3;C BX 1.5;Alfa 33;C BX 1.6;F punto 1.2;F punto 1.2 16v;O Omega 2.0;C BX 1.6,Toyota Camry 3.0;C ZX 1.8;Kia Clarus 1.8;C 2CV;P 307 break 1.6;P Partner 1.8;C XM 3.0;C Xantia break 2.0;C C5 I break; C Xantia 1.8 16v;P 607 2.0 ; C6 2.7 ;O Insignia; C 5 III T; DS5 2.0, P508 RXH

dexterboy

hojla!

ja, se moram zgleda braniti, he he ma ni panike. Tkole je, kot sem že pisal parkrat je ta sistem prenosljiv na drug avto. Garancija je 150k kilometrov in vmes ni potrebno ničesar menjavati. Tistih 50 ojrov za mehansko mazanje ventilov je še najmanjši strošek, čeprav naj ga ta motor ne bi poteboval, mi ga bodo pri Prinsu vseeno notri dali preventivno, pa še to računajo samo materijal in nič dela. Res je, dražjega sistema ni, vendar če že po telefonu dobiš skozi pogovor občutek, da je na drugi strani nekdo, ki se spozna na posel, potlej hvala lepa na raznih mojstrih (pa ne mislim tistega v PO o katerem je nekdo pisal), ki na svojih spletnih straneh oglašujejo svojo kvaliteto kot "dolgoletne izkušnje na tem podočju"??? firma pa usanovljena 2009. My ass...
Res je tudi, da sem gledal tudi dizle. Ampak 2.1 motor odpade že v štartu, tu na forumu se je že pisalo. To je isti motor kot v XM in pumpa ni bosch ampak lucas, katere ponovno naštimavanje ne pride manj kot 500 ojrov... če koga zanima, naj si prebere "Bela karavnaka naprodaj" v Xantia mapi. Dalje, fse HDI mašine imajo čez 200k km in lahko se samo postavim v vrsto za servis in začnem šteti cekine. Tako pa imam bencinarja z 177k km, ki v celotnem servisnem intervalu ne potrebuje dolivanja olja... bil je kupljen od prvega lastnika in servisiran pri Jerovšku. Ko sem ga pripeljal, se je mojster Toni spomnil lastnika, saj je omenil, da so kupili C4 Picasso. Pa nej grem prodajat tak avto? Ne, hvala lepa, vem, kaj imam. Hotel sem nabaviti karavanko, ker nas bo maja 4 v družini in je izlet ena velika travma in stres z obvezno trugo na strehi, ampak je ne dobim. Bila je vmes samo ena, ampak je šla še preden sem stopil v akcijo. Hotel sem tako z 1.9 TD mašino, ki naj bi brez težav prebavila celo olje od cvrtja, vsaj tako sem gledal in bral na netu, vendar je tudi to utopija. Èe se je pa vmes kaj prikazalo, so pa hoteli veeeeliko denarja za avto, ki je bil vzdrževan še slabše kot moje spodnje gate, če razumete, kaj hočem povedati.

Pač vem, da je to veeeeliko denarja. Vendar bom tankal na plinarni in ne petrolu, ker je punca v bližini doma. Razlika med 1,28 in 0,7 evra je skoraj 60 centov po litru. Èe rečem, da na sto popije 8 litrov bencina oz 9 litrov plina, je razlika 10,24 proti 6,29, kar znese v grobem skoraj 4 evre na sto kilometrov. Pa če računamo še to, da se kasneje na plin več pelješ, ker je cenejša vožnja in narediš več kilometrov, doma sem iz PO, služba in punca pa je v LJ...
Je veliko cekinov, ampak na ta avto sem dal že fse nove letne in zimske gume, novi izpuh, jutri imam servis, po novem letu mi v Grosuplju menjavajo zadnji višinomer in preverijo še ostale dele, za avtoradio in vmesnik, da mi delujejo obvolanske komande sem letos že frutal 220 evrov... vložil sem že toliko cekinov, časa in energije, da sem se odločil, da ga bom imel "do konca". Kar potrebujemo, je nadomestilo puncine škode, ker nima niti klime nit ABS-a, rabim pa manjši avto za po mestu. Ker pri dveh frocih ter dedkih/babicah še prehitro pride do tega, da gre en na levo, drug pa na desno in si skorajda obsojen na dve vozili. Tako da moram itak potlej najt še enga berlingota ali pa xsaro, za C3 pa dvomim, da bi dal toliko denarja, kot želijo trenutno na tržišču, ker ga preprosto nimam.
Aja, kar se tiče financ; moram prodati DSLR pa ene dva računalnika, tako, da se bo kakšen stotak še našel za zmanjšanje investicije....

Toliko na kratko, če koga še kaj zanima, lahka komot vpraša, drugače poročam o vgradnji, upam, da ne pozabim tudi fotkiča :take_picture: