Plin v Xantio 1.8 16v?

Začel/a lugr78, November 24, 2010, 07:03:23 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

pubi2cv

Težave s prostim tekom na plinu so pri Xantijah 1.816v običajna stvar, žal. Tudi pri moji.
Plin v Sloveniji ni po mojem nič slabši kot kje drugje. Tankal sem ga že marsikje in nisem opazil nobene razlike - ne kar se tiče lastnosti, ne porabe. Res je, da lahko na Hrvaškem filaš več - pa še to samo na INI. Sicer ga tudi jaz v svojo 90l brutto bombo redkokdaj stlačim več kot 72 litrčkov.
Kar se tiče računice....uf, pri mojih 150.000 km na plin.....ni kej študirat, je sistem že amortiziran in avto odplačan, če se lahko tako izrazim. Upam, da bo še dolgo služil kot do sedaj. Dokler se ne razpade, Xantije ne menjam:Hammer3:

dexterboy

Tole za G-1 sem prvič zasledil šele sedaj, ob branju novic. Ko sem brskal po ponudnikih, me ni vrglo na to stran.
Èe je to res proizvod domačega znanja in tehnologije/tehnike, bi se najverjetneje odločil za njih.
Tako pa že imam PRINS. Glede na to, da so from Amsterdam in da je Citroen na Nizozemskem zelo zastopan, bi pričakoval, da imajo že "fse namozgano" kar se tiče motorjev, sploh pa iz sosednjih držav. Mislil sem celo, da ima
Skratka, moram prvo zapeljati nazaj, da mi porihtajo... sporočim.
Se pa drugače strinjam z do sedaj napisanim; vsakdo si izbere, kam bo denal denar. Jaz sem se odločil za plin, ker nimam namena prodati avto (saj ne dobim karavanke), ker bomo maja že štirje v družini in ker je pač... hidravličar :-)

Je pa najbolj pripomoglo k vgradnji plina cenovno dejstvo, da sem vsakič na OMV-ju pustil 80 ojrov za poln tank bencina in ko sem računal, da me pride vgradnja "borih" 20 polnih tankov.
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

garac

@dexter a ni ok?
Jebmetiš pa tak vrhunski sistem
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

dexterboy

@garac; ja,res je, jebemtiš tak sistem :-)))

Res pa ne štekam, kako PRINS in ostali proizvajalci nimajo že narejenih rešitev za "vsakdanja" vozila. Pa sej bi jim vsak proizvajalec prišel nasproti, če bi se kdo temu posvetil. Mogoče pa je to narejeno, pa bom potlej imel mir. Skratka, bom pametoval, ko se ponovno zapeljem v Rafolče.

Pa zdele gledam G-1. Odenkrat je ta spletna stran prva po zadetkih v googlu, dajejo nekih 7 let garancije... če kdo kaj več ve o tem (je dal vgraditi, uporablja), prosim lepo, naj napiše.

dvorjan

@dexterboy:
Pa kje ti zivis? O G-1 smo ze v prakticno vseh temah o plinu govorili, pa ce ne hodis ravno po svetu kapo cez glavo, bi lahko slisal, da so bili start-up ali gazela leta 2009, pac veljajo za inovativno podjetje. Vcasih je ekipa delala v LJ, potem pa so dobili financno injekcijo Mirka Tusa in prostore ter se preselili v Celje, kjer so se danes ...

Njihov najvecji plus v primerjavi s konkurenti je plinski racunalnik, ki se realnocasovno prilagaja razmeram ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

tct

Potrebna je menjava sveč za specialne, ker navadne dodatek zeza. to bi lahko vsak vedel. Kupi si Denso Iridium za LPG.

tomaz555

Èe prav zastopim, ga zeza dodatek, katerega so mu uturili kao zastonj, čeprav ga v resnici ne potrebuje. Bravo mojstri. lp

dexterboy

Hojla!

@dvorjan; ko sem še iskal Prins, ker si takrat še nisem zapomnil imena, mi stric gugl pod iskanimi kriteriji avto+plin, avto na plin, vgradnja plina v avtomobil ter podobni kriteriji nikoli ni ponudil G-1 kot zadetek. Je pa bilo vmes veliko nekih kvazi strokovnih strani z večletnimi izkušnjami... že napisano. Včeraj se je pa G-1 pojavil na prvem mestu med zateki v Sloveniji. Kje so bili takrat, ko sem se odločal za vgradnjo. Ali so komaj sedaj začeli brati naše poste? Sicer sem pa izbiro med firmami napisal že na drugi strani te teme, post 14. Èe bilo bi danes, bi zagotovo razmislil o podjetju. So pa po svoje carji, ali je res tako težko podati cene na internetni strani? Ali si mislijo, da ne bo nikogar, ko vidi ceno predelave? Nimam besed...

@tct; mislim, da sem ti sedaj dolžan že flaškon vina in ne samo pivo :-) Sem pogledal kaj so to za ene svečke. Skratka, to je podjetje Denso, ki ima za Xantio 1.8 16v motor 3 različne vrste sveček. Osnovne, katerih oznaka je K20TXR, so na voljo za 5,74 evra. Zmogljivejše, IK16 oznake, spadajo že v Iridium Power serijo, pa so na voljo za 16,80 evra. Najzmogljivejše, Iridium Tough serija z oznako VK16, pa sploh nisem zasledil na našem ceniku, ki je, po ceneje.si sodeč, na voljo pri Dovžan d.o.o. iz Podljubelja, Tržič. In da ne pozabim, cena je za EN kos, torej...

@tomaz555; klical sem danes za termin, kdaj se lahko oglasim. Iztok, fant ki je montiral, je že kontaktiral z Nizozemsko. In sedaj čaka "švohnejše" injektorje, ker naj bi bili ti "brutalnejši" in posledično krivi za nihanje in ugašanje motorja, pa me potlej pokliče, kdaj naj se oglasim. Ničesar tudi ni omenil, da bi "ventilska mazalica" kaj prispevala k nagajanju štandgasa...

Aja, da ne pozabim: tukaj nisem hotel nikogar žaliti, zgolj podajam odgovore, da ne bi kdo zameril :AngelPray:
Kot pa že napisano; jutri imamo rally pa bom imel fotkič s seboj in poslikam zadeuščno... končno.

tct

Moraš gledati tudi sveče za plin. Denso IK20 za mojega bencinarja Espace s 170 kojni jaz uvozim iz Anglije po 10€. Predpisane imam katerekoli platinaste sveče, elektrode so pri Iridium IK20 0,4mm, gre pa potem občutno mehkeje kot klasične NGK. Za plin so potrebne eno številko bolj vroče sveče, da sežigajo bluefin ali kako se že reče standardnemu dodatku, ki se drugače nalaga na keramiko in cuka. To bi pa moral plinaš od prve vedeti in vgraditi. Za VK serijo Denso (Though) pa lahko povem da je overkill in nepotreben strošek za kakšnega Porscheja, so pa po ene 15-18€ kos. Èe rabiš, ti pošljem link za zares ceneno nabavo sicer relativno dragih sveč.

pubi2cv

Za tale link bi se pa tudi jaz priporočil....hvala že vnaprej:BigThumbs:

tct

No ajde:
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=270510950707&ssPageName=STRK:MEWNX:IT
Previdno si izberi, kaj zares rabiš, preberi vse o ponudbi za plin ali bencin v katalogih Denso ali NGK, če Denso ne razlaga točno kar bi rad, prevedi vrednost iz specialnega katalaoga od NGK ali Beru, tukaj so nemci kupili nekdanji francoski Eyquem, ki ga vozi Loeb.

pubi2cv

Aha, tegale prodajalca sem že tudi sam našel na ebay-u. Pa zdaj vem za ziher, da je pravi:BigThumbs:

miklavz

Ojla!
Moja bivša Xantia 1.9 16V, ki jo sedaj vozi hčerka, je že 5 let predelana na LPG; med tem časom je bilo prevoženih 230 000 km na le-tega, sedaj jih ima 350 kkm.
Ne verjemite tem raznoraznim bučkam okoli posebnih svečk, posebnih nevemkajše, dodatnih lubrikantov ter ostalih jajc. NIÈ OD TEGA NI POTREBNO.
Redni servisi, filter LPG tekoče faze zamenjat na 50-60 kkm, plinske faze pod kompresorjem spihat pa vozi...
Sedaj imam LPG vgrajen v svojega C5; prav tako -nobenih posebnih svečk, nobenih lubrikantov;
je pa res, da v SLO plin v avte vgrajujejo predvsem šalabajzerji - tu mislim na izvajalce del. Dragi so ter nekompetentni. Bolj se splača iti malo na vzhod, plačati dajatve in kljub vsemu je ceneje, pa še boljše in lepše narejeno.
Osnovna stvar, ki mora vse, ki vgrajujeo avto na plin zanimati: če nimaš neke exotične mašine ne potrebuješ nekih dodatnih posegov. Avto na plin se vozi popolnma enako, kot na bencin. Èe vam kdo reče, da mora malo pocukati, malo slabše vleči, ga pošljite nekam.
Res pa je, da je potrebno kar nekaj znanja, da se plinski ECU programira-uskladi z avtom. To pa pač ne znajo vsi.
Pa ugodno vožnjo. In lep dan.

miklavz

Aja, sem še nekaj pozabil napisati - vezano pa na G1; dandanašnji imajo praktično vsi plinski sistemi, ki se vgrajujejo v avte bus za povezavo z avtomobilskim ECUjem ter tako tudi avtomapping portov ter avtodaptivno delovanje - po slovensko - računalnik od LPG se sam uči, kako naj deluje skladno z režimom vožnje, obremenitvijo itd.

pehorunkl

http://www.lpg-kits.com/plugsCitroen.htm

..te sveče jaz furam.....
BX 19RD Break / zimsko spanje
3x Xantia 1.8i 16V lpg
CX 25 GTi lpg
Kawasaki Versys