Ozvočenje v Xsari Picasso

Začel/a muzik, April 18, 2007, 10:20:09 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Picdriver

Vem, da se je o tem pisalo ?e milijonkrat, ampak tema je ?e vedno aktualna. Zanima me, kateri avtoradio mi danes priporočate, da ga vgradim v svojega Pabla?! Tudi sam sem namreč (kon?no) zašel razmi?ljati o zamenjavi originalnega avtoradia. Predvsem bi rad imel radio z močno kon?no stopnjo in morebitnim USB priključkom po močnosti v snemljivi ploščici. Glede na to, da ste dosti debatirali in eksperimentirali me zanima kaj priporočate!? Je mogoče vseeno bolje montirati oja?evalec na originalni radio? V kolikor se odločim za zamenjavo je originalni radio naprodaj, ?e koga mogoče zanima!

hadei

Tjahh, glede tega kaj je najboljše glede na to kaj si napisal, je vprašanje kaj prižakuje?. Definitivno je oja?evalec boljša izbira, ker boš tako lahko izvlekel max. iz avtoradia in zvo?nikov. Vsekakor pa soliden avtoradijo v kombinaciji z solidnimi zvo?niki tudi dobro igra.
To z USB-jem pa je dobra izbira, glede na to kakšne kapacitete USB-jev ?e obstaja. Tako imaš muzike za cel mesec in ?e zraven na enem ključu.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Picdriver

Imaš ?e eno varianto (mislim, da je SONY), ki ima v sprednji plošči integriran 1 GB rama ter USB priključek. Tako ti sprednja snemljiva plošča deluje kot prenosni spominski medij (memory plate).

hadei

Kateri tip, da poiščemo kakšen "review".
[SIGPIC][/SIGPIC]

hadei

Evo našel sem enega. Izgleda super, pa ?e barva je prava.
Cena na je cca. 280?. Podatki v nem??ini....žal (nisem imel časa dalje iskat).

Sony MEX-1 GP                              Haupteigenschaften

Hersteller: Sony
 EAN: 4905524327045
 Anzahl Ausg?nge: 4
 Bluetooth: nein
 CD-Player / -Recorder: CD-Player
 DAB-Empfang: nein
 DVD-Player / -Recorder: nein
 Gr??e in DIN: 1 DIN
 Integriertes Telefon: nein
 iPod Steuerung: ?ber externes Ger?t
 Leistung in Watt: 208 Watt
 Microdrive: nein
 MP3 Wiedergabe: ja
 Touchscreen: nein
 Typ: Autoradio
 USB Anschluss: ja
 Wechslersteuerung: ja
 WMA Wiedergabe: ja

In avtoradio Sony MEX-1 GP:

[SIGPIC][/SIGPIC]

Markolin

Kdo bo pa tako veliko stvar okoli nosil. Sem mnenja, da je le bolje, ?e ima avtoradijo USB priključek, oz ?e bolje Line in, tako da lahko gor priključi? kar ?e?. Sam mam MP4, 4 GB, priključen preko line in in dela odlično.

LP

hadei

Jaz sem tudi nekako bolj za USB, ker imajo danes res ?e tako velike kapacitete sprejemanja podatkov, da si brez problema naloži? ogromno glasbe. Pa ?e dosti manjši je, da.
[SIGPIC][/SIGPIC]

michoBX

Zdaj odvisno kaj išče? - po kvaliteti zvoka je pioner malo boljši od ostalih tam do nekje 300?, naprej pa je menda alpine kralj.

Doma mamo sicer dva JVCja, enega mam v bxu (KD-G612), drugi pa je montiran v opelci (KD-G632). Slednji ma tudi usb. JVCji so mi všeč predvsem zaradi desinga in pa zaradi razmerja cena/kvaliteta, kateri je precej ugoden.

?e nisi ravno sound quality freak, potem tudi jvc, sony niso slaba izbira. Sevede pa na kvaliteto vpliva tudi cena izdelka.
Hja, dougcajt mi je ja...

hadei

Se strijam z MICHOBX. Ne glede koliko avtoradijev sem ?e probal tako od hudo cenenih pa do dražjih. Pa seveda ne tistih najdražjih. PIONEER je kar se zvoka tiče resnično odličen, ker ima dosti nastavitev zvoka, dobesedno. Nima samo tiste osnovne. V cenovnem razredu cca. 250? ima dale? najboljše močnosti nastavitve zvoka. Probal sem tudi ALPINE, pa mu je nekaj malega manjkalo pri tem tako, da sem nato kupil PIONEER. Imam ?e tudi JVC, ki ima tudi soliden zvok, vendar si ne moreš tako "fino" nastavit šeljenega zvoka.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Hydraulic

Citat od: Markolin;15202Kdo bo pa tako veliko stvar okoli nosil. Sem mnenja, da je le bolje, ?e ima avtoradijo USB priključek, oz ?e bolje Line in, tako da lahko gor priključi? kar ?e?. Sam mam MP4, 4 GB, priključen preko line in in dela odlično.

LP

@markolin torej nisem edini ki ima na radiu LIne in? Samo aux kabel in mpe3 ali mpeg4 priključi? pa je dovolj za cel mesec.:BigThumbs:
Zdrava pamet se še vedno smatra kot, najboljši nadzor stabilnosti avtomobila na cesti....

gigo

Evo Vili ima blaupunkte z dobrimi cenami pa ?e kakšen popoust fasate.

http://radiovili.si/si/blaupunkt/avtoradio/

Včasih ko smo imeli kasete smo si šeleli cd-je, da bi slednji nam zavzeli manj prostora. Potem smo si šeleli mp3-je, da ne bi imelin toliko cd-jev in zdaj si šelimo nič cd-jev na mp3 ampak samo USB obesek s čim vi?jo kapaciteto.
:Hammer3:
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

Hydraulic

Citat od: gigo;15241Evo Vili ima blaupunkte z dobrimi cenami pa ?e kakšen popoust fasate.

http://radiovili.si/si/blaupunkt/avtoradio/

Včasih ko smo imeli kasete smo si šeleli cd-je, da bi slednji nam zavzeli manj prostora. Potem smo si šeleli mp3-je, da ne bi imelin toliko cd-jev in zdaj si šelimo nič cd-jev na mp3 ampak samo USB obesek s čim vi?jo kapaciteto.
:Hammer3:

Prav imaš @gigo kam gre ta svet...Imaš pa ?e močnost vgradnje modema in ti sproti z neta nalaga musko po tvojem izboru  Turbo Angels,Lendero,Fantje muzikantje itd...
Zdrava pamet se še vedno smatra kot, najboljši nadzor stabilnosti avtomobila na cesti....

Picdriver

Hadei, tega SONY-ja sem imel v mislih, ja! Mislim, da se dobi tudi pri nas za sorazmerno normalen denar. Tisti "memory plate" pa itaq ne nosi? stalno s sabo, ampak vsake toliko, da naloži? naslednji 1GB mp3-jev.

?e vedno sem v dilemi, ali zamenjati radio, ali vgraditi en mali 4 kanalni oja?evalec. Verjetno bo ?e Xandrej katero rekel.

garac

takoj ko pride z dopusta in deyo tudi
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

hadei

?e ena cenej?a varianta avtoradia z SPOMINSKO kartico. Seveda je kvaliteta vprašljiva.

Splo?ni opis

Avtoradio Evertone CD-3320 ponuja ogromno Našinov poslušanja glasbe v avtomobilu. Z njim boste dosegli nov nivo glasbene svobode. Predvajalnik ni namenjen samo poslušanju CD medijev, ponuja tudi podporo MP3 datotekam. Preko USB vmesnika lahko na avtoradio priključite USB spominski ključek, na katerem imate posneto vam ljubo glasbo.

Seveda lahko u?ivate tudi v glasbi, ki jo posnamete na SD spominsko kartico, kajti Evertone premore tudi vmesnik v obliki ?italca SD in MMC spominskih kartic. Radio se dobro razume tudi s ?tevilnimi drugimi napravami, kot so MP3 predvajalniki, ročne naprave, mobilni telefoni,... ?e pa vam vse to ni dovolj, pa lahko enostavno poslušate radio.

?e nekaj odlik, ki jih Evertone premore: odstranljiva prednja ploščica s škatlico za shranjevanje, 18 prednastavljenih postaj, 4 x 50 W, ID3 podpora, PLL digitalni radijski sprejemnik, 1-bitni D/A pretvornik,...

CENA: 100?

Tehnične podrobnosti
Tehnične podrobnosti Opis:     Podatki:
podprti mediji     CD, CD-R, CD-RW, MP3
maksimalna izhodna moč     4 x 50 W
frekven?ni razpon     20 - 22.000 Hz
valovne dol?ine     FM, AM
prednastavljene postaje     18
RDS EON     da
TA (traffic anouncment)     da
ATT     da
Našini predvajanja     naključno predvajanje, ponavljanje predvajanja