Ozvočenje v Xsari Picasso

Začel/a muzik, April 18, 2007, 10:20:09 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

boga

deyo 1000 hvala, grem poslušat en dan v ?tacuno, ?e imajo zmontirane

andrej, kje pa se rainbow kupijo?
Tistega lepega dne bo C4 picasso parkiran pred našo teraso.

Xandrej

Rainbow dobiš na bolhi tudi v kopru pri uvozniku drugače pa poslušat zvo?nik v deski v big bangu je eno drugo pa je v avtu. Zmontiral sem 4 sisteme slx-ov na original radio od citroena pa ti bom rekel da to špila kot mora.

Glej vprašal si za mnenje jaz sem ti povedal. Lahko se malo pozanimaš glede na to kaj pomeni v akustiki infinity kaj pa rainbow... odločitev pa je tvoja.

deyo

Andrej povej mi zakaj raje rainbow slx265 kot pa recimo Infinity ref6510.
V ?em so rainbow boljši od infinityja. So pa v enakem cenovnem rangu.
Me zanima tudi mene.

Xandrej

Rainbow serija slx 265 so bili v tem rangu best buy na vseh testih in za ta denar dobiš zvočnike kateri zelo lepo mehko igrajo kot na radijo vezani ali pa pognani z oja?evalcem. Na vseh testih ko so:

Car&HiFi, Auto Hifi... So se odrezali odlično sam sem jihimel tako reference v xsari od infinity kot rainbow slx 265... Sicer v različnih avtih ampak vseeno je rainbow roba. V C5 sem jih imel direktno na radio pa potem z oja?evlcem...odlično.

deyo

Po tvojem rajši rainbow kot reference 6510. Se mi pa ref6510 ne zdijo slabi, rainbowa 265 nisem ?e imel priložnosti sli?at.

Sta pa v istem cenovnem rangu ?

Xandrej

Ja okoli 100? poglej po bolhi...

hadei

Solidna cena. V tem rangu dobiš zelo solidne zvočnike. Vse kar je ceneje pa je ?e vpračljivo. Razen rabljeno, seveda.
[SIGPIC][/SIGPIC]

boga

Sory ane, ampak pravite, da je v trgovini na panelu drugačen zvok itd, kako naj poslušam na bolhi?

Ne morem kupit ma?ka v čaklju. Potem mi bo poslal nekaj kar sploh ne dela? Ra?un, garancija? Nisem neki avdiofil, zato se bom verjetno odločil za Deyovo varianto, se mi zdi bolj ziher.

To se mi zdi, kot da bi eno očenil, brez da bi jo prej probal. mogoče res dobro zgleda, ampak ne ravno dobro kuha? ?e vsi govorijo o njej, da je dobra, potem moraš probat, ne pa verjet tipom ki se hvalijo u njo.

hadei

Citat od: boga;13058Sory ane, ampak pravite, da je v trgovini na panelu drugačen zvok itd, kako naj poslušam na bolhi?

Ne morem kupit ma?ka v čaklju. Potem mi bo poslal nekaj kar sploh ne dela? Ra?un, garancija? Nisem neki avdiofil, zato se bom verjetno odločil za Deyovo varianto, se mi zdi bolj ziher.

To se mi zdi, kot da bi eno očenil, brez da bi jo prej probal. mogoče res dobro zgleda, ampak ne ravno dobro kuha? ?e vsi govorijo o njej, da je dobra, potem moraš probat, ne pa verjet tipom ki se hvalijo u njo.

Hmmm, mogoče pa bi se gospod moral malo sprehodit do kakšne trgovine, tam sprobat zvočnike in se nato odločit kaj boš kupil, a ne? No, in potem je vse kaj ?e rabiš je to, da na bolhi poišče? zvočnike za katere si se odločil in jih kupiš.
Samo, ?e se boš tako dolgo odložal kot se obi?ajno, bodi pozoren, da ne menjajo modela.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Xandrej

Citat od: boga;13058Sory ane, ampak pravite, da je v trgovini na panelu drugačen zvok itd, kako naj poslušam na bolhi?

Od kod si sploh ti? ?e ti govorimo, da je v praksi boljši zvo?nik na bolhi prodajajo firme za ta denar original zapakirane. Lahko ti jih jaz nabavim in tudi vgradim in to profi zraven boš 2 piva spil pa kako boma rekla pa bo. nič se nebo rezalo pa nevemkaj. Malo premisli tudi kam boš kretnike od infinitiya dal... Povem ti da te gredo v odprtine zraven visokotonca simpl ko pajek...

boga

Z gorenjske sem. Ali je s tem kaj narobež Sem gledal in spraševal po trgovinah, ampak teh rainbow nimajo. V Kranju je trgovina BB zato mi je najlažje vzeti infiniti.

deyo

Andrej pravi? da v praksi je rainbow boljši od infinitiya.
Verjetno rainbow ne obstaja od danes. In ti kot poznavalec zakaj pa si v xari imel infinity? Zakaj ?e takrat ne rainbowa? Cene so enake!

?e ti pa ?e JBL omenim, boš pa tudi njega opljuval, a ne?

Pa upam da se 8.septembra srežava (mislim da sem datum zadel!)

Xandrej

V xsari sem imel Infinity ker nisem imel prilike sli?at oz. dobit rainbowa sedaj vem, da so to hand made izdeani vrhunski zvo?niki izdelani v Nem?iji. Vrjemi ?e bi prej vedel oz. sližal za njih bi jih nabavil. Ne re?em da infinity slabo igra. Te?ko boš kam stla?il tisto veliko kretnico. Tudi tukaj je prednost rainbowa ker ima model slx malo kretnico katero dobiš v odprtino pri visokotoncih.

Glede JBL kateri so združeni sedaj z Harman kardon bom rekel tako, da je v C5 bilo dopla?ljivo ozvočenje JBL ki sem ga imel serijsko v avtomobilu z oja?evalcem serijsko en gromozanski poden. Jaz svetujem za ta denar Rainbow. Da nebom spet pameten. Samo svetujem iz lastnih izku?enj ker sem imel Infinity reference v Alfi 166 ter v Xsari sedaj imam rainbow pa moram iz lastnih izku?enj povedat, da lepše in bolj mehko prijetno za ušesa igrajo rainbow.

Rainbow ima navedeno pri 150W načeloma 100W RMS-a pri infinity reference navajajo 270W in 90W RMS-a.

@BOGA
mogoče se lahko malo umiri? hotel sem vedeti od kod si, da bi ti svetoval kje dobit rainbow najbli?je.

mogoče zanimivo vprašanje kam bote dali velike kretnice v picassotu? Cele vrata narazen, ali pod armaturko ali kakorkoli. vlečenje kablov do kretnice od vsakega zvo?nika itd. odločitev pa je va?a.

deyo

Koliko pa je velika kretnica od slx?

JBL pa se je res "zvezal" z Harman Group.

Xandrej

Poglej na googlu kako zgledajo kretnice od SLX 265 ene 3x2 cm...