Nakup Berlinga

Začel/a lerin, Avgust 10, 2010, 04:44:18 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

michoBX

V službi furam kedija life - 105KM tdi, pa sem s performansi čisto zadovoljen. Vozil tudi 4 osebe + prikolica za 2 konja + 1 konj v njej je šlo brez problema. Sicer se je poznalo da je pač obremenjen, ampak je tja do 90 kmh kar hitro prilezel. Za takšne obremenitve je smiselen HDi, za družinsko vožnjo pa je tudi bencinar ok.

Se mi zdi nesmiselno prepirat tukaj, kaj je bolje, meni osebno je všeč tisti turbo sunek pri dizlu, ko potegne, sploh ko je avto zelo zelo obremenjen, ko čutiš kako švica. Tudi ovinkaste ozke ceste so prava poslastica za dizla. Za dolge odprte ceste, pa se je lepše peljat z bencinarjem.

Tisti ki nabavljate, pač morate naredit kompromis in se odločit. Ni vse v ceni servisov in končni ceni avta - zapeljite se, pa bo odločitev lažja.
Hja, dougcajt mi je ja...

garac

@citroenovc se strinjam s teboj, še bolj me zanima zavorna pot od 100 do 0, pa mi pred leti ni znal noben prodajalec odgovorit.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Citroenovc

Seveda - zavorna je pa sploh pomembna.

Tle so bili včas Citroëni pravi biser. Se pa bojim, da so sedaj popolnoma povprečni. Vsaj občutek na samem pedalu je pri novodobnem hidravličarju za en K...c pri klasičnem hidravličarju si pa zelo natančno lahko doziral (ampak to spet nima več veze z Berlingi, zato bom nehal).
OK

LP
Primož

Renark

Citat od: puginho;79975Upam it stavit, da bencinar 120 vti ob vklopljeni klimi na avtocesti pri 140 km/h ne žere manj kot 9,5l. Govorim pa iz lastnih izkušenj ker imam sedaj tudi psa motor 1.6 bencinar 110 km, sicer na peugeotu 307 in ni šans da žere manj ko 8,8 ob klimi tak da Berlingo z večjo težo in slabšo aerodinamiko ne more doseči ugodne porabe. Pa razlika v porabi med bencinarjem in dizlom je sigurno večja ko 1,5l tak da tvoj izračun ne drži.

Vozil sem oba dizla za Berlingota in morm rečt da mi je bil 90 km na avtocesti kr zadovoljiv, pravtako pospeški.

Kar se tiče dražjih popravil in morebitnih okvar. Citroen ima splošno garancijo 2 leti, lahko pa dokupiš leta. Za 3 leta oz. 60k prevoženih je nekje 200 eur in imaš 5 let mir. Ne vem no če to za tebe ni računica.

Ni računica , ker mi naredimo 60 tkm v švoh treh letih, kaj pa naj potem? Trepetam vsak dan ko bo kaka pregrešna draga stvar crknila, pri bencincih ni takiga rizika in pika. Preveč primerov poznam pokvarjenih dizlov od 60000 pa do 120000 prevoženih km , pa ne mislim citroenov, ampak druge znamke .

Ps: to je naš prvi Citroen, ker me je sosed prepričal v njegovo kvaliteto!
Moj osebni avto pa je  BMW 318 i , bencinar- 170tkm zamenjal samo krogle, diske , olje in izpušni lonec.Skratka fantastika od avta . Naslednji bo spet bencinar in  to 325-330 i- poraba nima veze.:BigThumbs:

Renark

Citat od: Xandrej;79977Psa motor z 110 konji je katastrofa nikamor ne gre, je požrešen pa vse. Tile motorji so NOVI motorji ki jih je za PSA izdelal BMW... Motorji so odlični nič požrešni pa še letijo kot je treba... C4 GP z 150 THP konjskim bencincem je kolegu zadnjič pihnil 6.8 litra na svoji prvi vožnji saj je NOV iz mb do ljubljane pa nazaj in to z robotiziranim menjalnikom. Ne vprašaj kako to leti ko se bo vseskup vleglo... Ketna na motorju... Nimaš kaj delat... Kaj šele razmišljat pa kaka simfonija ko pride do tebe pa motorja sploh ne slišiš da laufa... bravo BMW in bravo PSA da so jih spustili zraven...

Se poplnoma strinjam s tabo Andrej, ker ko ima prste poleg B M W, to ni kar tako.
Moj kolega pravi da je dizel  navadna peč na kurilno olje:funny34d:

Xandrej

Opažam da je kar nekaj ljudi ki še vedno vrjamejo v bencinarje. oz jih je vedno več...

Renark

Citat od: Xandrej;80129Opažam da je kar nekaj ljudi ki še vedno vrjamejo v bencinarje. oz jih je vedno več...

Ja tako je , ker trgovec forsira prodajati tisto kar mu bo kasneje prinašalo denarce in to so dizli , z to zakomlpicirano pregrešno drago tehniko.  Pri bencinaru  pa ponavadi ni takih komponent in posledično je tudi manj obrabnih delov in vzdrževanja .
Jaz sn Vw ja tdija malo starejšega prešraufal toliko da ti mine, crknilo je vse živo edino turbina mi je prizanesla saj sem jo pravi cajt rezdrl in poæistil. Zato me dizli ne veselijo več in tudi tega ki ga mamo me je strah čeprav je še novi.

Edini dober dizl je bil golf II .III D, ter Mercedes 200,300 D Pa mogoče Tojota Carina 2,0 D , pol pa se neha :BigThumbs:

lerin

@pughino - nabavil berlinga, starega eno leto, 1,6 hdi 90KM, je lep k slika :;)) Prvi vtisi so odlični.

batzajla

EVO moj dopolnjuje eno leto. vesel kot mona lisa, v vseh pogledih, lepši, uporabnejši kot žena, ha ha. sam en problem pa obstaja, ko bo tole prebrala, zna bit da ne bo več zadovolna. pa ne z avtom, ampak z mano. Edini stroški, bodo uni piškoti, love jou. jebenti berlingo.Sam stroške dela. Moj nasvet, ne kupujte, al se pa ne hvalite. moje mnenje.

pa rad se imejte

garac

ja pol bo pa zdaj servis, če je eno leto, se mu boš moral oddolžit za veselje, vsaj merlaku, če ne berlingu
[SIGPIC][/SIGPIC]  

batzajla

A ne vem kaj nardit? naša je rekla da sem perverzen. dej pa ? a kupim kondom? al naj pelem mojga pobritga na servis. prav naša da moram najprej njo servisirat, pol se pa pejt? me zanima vašo mnenje. al babo? al avto? ma vse je dragu

garac

avto ti bo itak mehanik, se pravi nekdo drug, za babo pa tud ankul ne veš, če ne boš sam, bo kdo drug...
[SIGPIC][/SIGPIC]  

Black_Racer

Pozdravljeni :)

Ker kupujem citroen berlingota sem se odločil da tukaj vprašam..
Imel sem peugeot partnerja l.2003 1.4 bencinar in kar se tiče karoserije in motorja bil zelo zadovoljen z avtom edina stvar ki je slabost je zadnji most čeprav sm porihtal,  ampak najbolj me je motla gromozanska poraba.
Avto kupujem ker ogromno hodim v planine po sloveniji, izleti,... ter rabim da ima konkreten prtljažnik ker rabim za opremo za jadralno padalstvo za več oseb.
Z avtom delam 20-25k km letno, delam pa tudi kr nekaj kratkih relacij mesto in služba ki jo imam 4 km stran tako da gledam berlingote od letnika 2008 naprej in obvezno dizel ter z tempomatom.
Poznam dva ki imata prejšnji model partner letnik 2003 in berlingo l.2004 1.6 dizel motor že cca 10 let pa ni šans da ga data od hiše tako zadovoljna in sem imel na izposojo tega berlingota 1.6 dizel 90 HP letnik 2004 par dni in z avtom sem bil zelo navdušen.
Zato se jas odločam za ta motor ampak letnik od 2008 naprej in da nima prevoženih več kot 200k km tako da kaj mi priporočate 1.6 ali 2.0 in slabe ter dobre lastnosti tega vozila oz kaj rado crkuje ali nagaja? :)

Gledam pa naprimer tega za nakup:

http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID=10469992&show=1&avto=Citroen%20Berlingo%20Multispace%201.6%20HDI%20FAP

Romzi

Èemenvprašašiščistariberlingozdvanula starimmotrjembošimelšenajmanjprobelmov

alan30

Ta konkreten , ki si ga pokazal je brez tempomata. Drugače pa ti jaz iz lastnih izkušen priporočam bolj ko ne da gledaš od letnika 2010 naprej, saj so bili prej precej bolj podobni polizdelkom kot pravim avtomobilom.če nisi nek strašen dirkač potem vzami švohnejšo varjanto saj nima fap filtra zato strošek dolivanja aditiva in pa eventuelno čiščenje ali bog nedaj menjava filtra odpade.Načeloma pa imaš na forumu precej tem o težavah berlingov in jihovem odpravljanju tako da ti materiala za branje lep čas ne bo zmanjkalo.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]