Nakup Berlinga

Začel/a lerin, Avgust 10, 2010, 04:44:18 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Black_Racer

Fap je enako kot dpf filter? To sem ga na grande punteku ven vrgo in se je na rač spreprogramiralo pa je dobil na navoru na moči in blo vse boljše ...
KAj pa je narobe z temi letniki do 2010?

alan30

In ko bodo začeli na tehničnih meriti izpuste trdnih delcev boš pa kaj iskal nov filter.
Z berlingi od 2008/2010 je bilo marikaj narobe sem ti že napisal materiala za branje imaš več kot dovolj.
Uporabi iskalnik.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

Black_Racer

Sem malo gledal in bral temo in nič kaj našel kot 3 strani tem kašn slab pospešek ima 90 konjski 1.6 dizl :D
Jas rabim avto da bo šparovček da bo povprečna poraba maksimum 6-6,5 litrov, da me varno pripelje od točke a-b, da ne crkuje, da je registraija kolk tolk ugodna zato 2.0 hdi ne pride v poštev, ne rabim za dirkat ampak za vožnjo, vozil sem partnerja 1.4 bencinarja l.2003 z 75 konji in je šel za mene osebno čisto dovolj in je bil poskočen razen poraba gromozanska to me je motlo, na preizkušnji sm imel berlingota letnik 2004 1.6 hdi 90 HP gre več kot super, po AC se ne rabim vozit več kot 140 so kazni previsoke poleg tega max 140 km/h in fajn musko si naštimaš in da uživaš ko se pelješ nekam na željeno relacijo, tako da nevem zakaj eni sanjajo da ti od 2008 letnika naprej 90 konjski dizli ne grejo nikamor so tolk težji ali imajo tolk bolj zamorjen motor ali kaj je narobe? Ali pa bi radi da bi dobli v roke dirkalnik z enoprostorcom? :) :)

NBapisali ste da je pri katerih kaj narobe z podvozjem, pri teh od 2003 naprej je bilo narobe samo zadnji most in nič druga, kaj je pa pri teh od 2008 letnika naprej narobe da ste tolk pisali slabega o podvozju ter da je slabe izdelave? In če je motor 1.6 90 HP isti pri teh od 2008 naprej kot pri starejših letnikih potem mora bit to kvalitetna zadevca koliko sem slišal o njih pa še ketno imajo :)
Naj se nekdo mal razpiše ker sem res na trnih in ker ne vem kako pa kaj in nebi rad kupil mačka v žaklju in bil na koncu razočaran tako da dam za six packa samo da mi kdo malo več pove in pomaga o kvaliteti karoserije, motorja, podvozja, notranjosti Berlingota od 2008 letnika naprej motor 1.6 hdi :)

garac

pozabi na berlingo in 6 litrov, če se misliš po avtocesti voziti preko 120, kupi si clio, tvingo, c1 ali kaj podobnega

avto, kot ga ti želiš, po moje ne obstaja
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

antasi

Jaz ti pa za six packa povem da je berlingo super,
 kvaliteta karoserije super , motor je super , podvozja je ful dobr , notranjost super motor 1.6 hdi sploh super

zdaj ko sem(bom) dobil pijačo pa še ostalo,
ne vem, kako je lahk 1.4  poraba gromozanska,
potem tudi dizl ne bo OK..
je pa res da mu fali 6 brzina na AC in zračni upor
karoserija kr vredu
notranjost bolj tak
podvozje glasno-tud bolj tak
mašina ma pa ketno in neke jermene zuni in ful je mastna okoli turbine
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

zlomjo

Jaz sem imel 2 Berlingota 2.0 hdi. Za moje pojme je bil to super avto. Biksnil sem ga, ko sem prešaltal na pikasico z 1.6 hdi motorjem. Po 2 mesecih je šel jurček za dvojmasni vztrajnik in servis. Zdaj sem pa zamenjal pikasico za c3čka, tako da ima žena identičen rezervni avto, saj se vozi vsakodnevno na relaciji obala-Lj. (enkrat sem ji natočil bencin v dizla in je dobila "nadomestnega". Èe bi še enkrat kupoval Berlingota, oz. če bom, bom definitivno vzel 2.0, ki so ga delali do leta 2005. Ta motor hvalijo vsi mehaniki, kar jih poznam. Glede na zadnje komentiranje oglasov xsaric na forumu, bo imel verjetno gor ratkape iz Lidla.

Black_Racer

Citat od: garac;213554pozabi na berlingo in 6 litrov, če se misliš po avtocesti voziti preko 120, kupi si clio, tvingo, c1 ali kaj podobnega

avto, kot ga ti želiš, po moje ne obstaja

RAbim avto z večjim prtljažnikom kot sem napisal v prejšnjih postih zaradi smučarij, bordanja in zaradi opreme jadralno padalstvo...
Kot drugo tisti berlingo letnik 2004 1.6 hdi z 90 konji ki sem ga imel na preizkušnji je imel povprečno porabo ko sem se vozil mestna/izvenmestna 5,6 litra normalne vožnje kar je še kar zadovoljivo :)

Black_Racer

Citat od: antasi;213555Jaz ti pa za six packa povem da je berlingo super,
 kvaliteta karoserije super , motor je super , podvozja je ful dobr , notranjost super motor 1.6 hdi sploh super

zdaj ko sem(bom) dobil pijačo pa še ostalo,
ne vem, kako je lahk 1.4  poraba gromozanska,
potem tudi dizl ne bo OK..
je pa res da mu fali 6 brzina na AC in zračni upor
karoserija kr vredu
notranjost bolj tak
podvozje glasno-tud bolj tak
mašina ma pa ketno in neke jermene zuni in ful je mastna okoli turbine

HValka za odgovore dobiš pivo, še bolj bi pa bil vesel če bi šla na kakšno testno vožnjico ker še nisem poskusil peljat berlingota 3-ke :D

Black_Racer

Citat od: zlomjo;213557Jaz sem imel 2 Berlingota 2.0 hdi. Za moje pojme je bil to super avto. Biksnil sem ga, ko sem prešaltal na pikasico z 1.6 hdi motorjem. Po 2 mesecih je šel jurček za dvojmasni vztrajnik in servis. Zdaj sem pa zamenjal pikasico za c3čka, tako da ima žena identičen rezervni avto, saj se vozi vsakodnevno na relaciji obala-Lj. (enkrat sem ji natočil bencin v dizla in je dobila "nadomestnega". Èe bi še enkrat kupoval Berlingota, oz. če bom, bom definitivno vzel 2.0, ki so ga delali do leta 2005. Ta motor hvalijo vsi mehaniki, kar jih poznam. Glede na zadnje komentiranje oglasov xsaric na forumu, bo imel verjetno gor ratkape iz Lidla.
In kakšna je potem kaj registracija z 2.0 motorjem in cca 2010 letnik, ter povprečna poraba z tem? :)

ModelJT

Ne obstaja 2010 letnik pa 2.0 hdi. Samo 1.6 hdi 90 in 110 km.

Pri 1.6 hdi se šobe losajo, ji je treba zategovat, pa na oljni pumpi rado pušča.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Black_Racer

ModelJT

Pa da ne boš presenečen, če bojo ročaji na vratih zguljeni, pa tam okoli prestavne ročice pa to, je neka zelo smotana barva gor in se takoj znuca.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Black_Racer

No to je najmanjši problem samo da motor gre kot je treba, da ga kakšna rja ne muči kot mi sedaj grande puntoja 2008 letnik in take šlamparije :D
Sem karoserist in delam v avtoklepariji že 20 let tako da to so detajli :)
Drugače pa kašne dnare koštajo WV in audi pa se to isto nuca ampak to nima vpliva nakj na kvaliteto, to je gor podobno kot neki plastidip in se hitro znuca ampak se pobarva kvalitetno ali pa stapicira v črni kvaliteten skaj kjer se pač da pa bi to bilo to...

alan30

Black_Racer ta drugi berlingo iz linka, ki si ga dal gor šeste brzine tudi od blizu ni videl, šesto brzino imajo šele zadnji  modeli letnika 15/16.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

celinko

Moj ima šesto sam ja roboavtomat pa 2011 letnik.