Nakup Berlinga

Začel/a lerin, Avgust 10, 2010, 04:44:18 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Xandrej

Citat od: dvorjan;79991Jaz mislim, da je 120 bencinskih konj premalo za spodobno premikanje 1500 kg vozila, ki ima za povrhu se veliko celno povrsino.

A 90 dizlskih pa je dovolj? Ne vem no res če bi meli noter enega spodobnega 140 konjskega dizlaka seveda ne pa 90 konjsko nepremičnino... Ne vprašaj ko to naložiš... katastrofa!

puginho

Citat od: dvorjan;79991Jaz mislim, da je 120 bencinskih konj premalo za spodobno premikanje 1500 kg vozila, ki ima za povrhu se veliko celno povrsino. Alternativa je vztrajno priganjanje v visje vrtljaje, kar tudi pridela visoko porabo. Ce hoces aktino slediti toku prometa in se koga prehiteti na cesti, potem je 9-10l/100km kar realen podatek za bencinarja. Tisti, ki sanjajo porabo pod 7 litrov pa so nepremicnine na cesti in ovirajo promet.

Tako da sam vidim samo en primeren motor za Berlinga ta hip in to je HDI 110 konjev. Vse ostalo je slab kompromis.

Pravzaprav sploh ne razumem Citroena, zakaj mu ne namenijo zmogljivejse motorizacije ...

Tak Berlingo, kot si ga sam sestavim v spletnem konfiguratorju stane 20.210 evrov minus morebitni popusti (realno je pricakovati kaka 2 jurja manj). To pa ni neka ekstra ugodna cena, vsaj meni se ne zdi. Ko bo popust 5 jurjev, bo pa druga zgodba ...

Popust je 3.400 EUR na vse modele + 500 EUR če vzameš preko njihovega lizinga.

alan30

Citat od: Xandrej;79996A 90 dizlskih pa je dovolj? Ne vem no res če bi meli noter enega spodobnega 140 konjskega dizlaka seveda ne pa 90 konjsko nepremičnino... Ne vprašaj ko to naložiš... katastrofa!

Xandrej tko hudo nepremičen pa spet ni no sam ga imam vedno naloženega okoli 150kg pa letiva tam okoli 150km/h brez kakšnih večjih problemov, mogoče kak hujši klanec se mu malo pozna drugače pa ni nekega hudega pomankanja lipicancev.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

Xandrej

Narobe razumeš. Pospeški... Kaj je 150, 150 je še katrca letela kaj nebi avto iz leta 2010... Meni osebno zelo zelo premalo. Nič narobe pa brez zamere... To je le moje osebno mnenje...:BigThumbs:

lerin

hja, eni pač radi letite, enim pa je do 150 dovolj ob nekih normalnih pospeških. Pač stvar okusa in potreb. Meni se zdi 90KM dovolj, bi bilo fajn med 110 KM, a je tu že faktor cene pomemben. Tudi 120km VTI je zanimiv, ker nekaj podobnega vozim v corolli in moram reč, da je motor vrhunski (veriga in ostalo) - praktično nepokvarljiv, poceni vzdrževanje (ker se ne kvari). A žal rabim več prostora za premikanje povečane familije.

Xandrej

Glej spet narobe razumet. 150 kilometrov na uro zmore danes čisto vsak avto. Pravim pač, da avto ima 1500 kil in 90 konjev kar je meni osebno premalo. Gre se za to, da če tovornjak po lokalni cesti serje 60 km/h omejitev pa je 90 pa rabiš ogromen prostor da to prehitiš sploh pa še to, da moraš vmes 1x menjat... Ko ga prehitiš mogoče še 1x...

90 konjski dizel ima od 0-100 15 sekund kar je meni že celo nevarno! Govorim za prazno vozilo se pravi voznik ter polovico napolnjen kesl... Kaj šele če imaš malo naložen avto... Seveda je to spet stvar posameznika govorim za mene osebno. Da glih ne spadaš v to kategorijo:

http://izklop.com/link_enc.php?id=64322

Konc koncev pa je razlika v ceni in porabi v vsaj 110 konjskim 1500€ pri polnih cenah... Ne vem no res, pa je da je to družinski avto pa take scene vseeno pa nebi rad dal avta v 3 prestavo iz kopra gor po avtocesti po črnem kalu ker nebi vlekel madona rec... Èisto butasta primerjava. Nekomu je dovolj meni osebno niti pribljižno.

Gox

Vse je stvar potreb in okusa ... če se Berlingo 90KM ne bi prodajal, dvomim da bi ga sploh delali ...

To da tebi ni dovolj in je nepremičnina smo razumeli, enim pa mogoče ustreza in če bo pač dohitel kamion, bo počakal da bo dovolj dolga ravnina in ga bo prehitel ko bo dovolj varno. Medtem pa bo pač počakal da ga vsi "ta hitri" prehitijo ...

Moj oče je bil povsem zadovoljen z ZX-om Break 75KM, skoraj 15sek/ 100km/h, pa je s štirimi osebami šel 90km/h po AC v klanec ... jaz sem sicer govoril, da bi rabu kak konj več, njemu pa je povsem zadostovalo ...

Pred leti smo šli tudi 4 osebe + prtljaga + rezervar za plin v prtljažniku v Stoenki (Z101) s 55konji na dopust v Nemčjio 850km v eno smer ... pa so nas šleperji prehitevali pa vseeno smo prišli ...

Hmm, postajamo razvajeni pomojem, nikoli nam ni dovolj ...

Aja, smo zašli s teme pomojem ...

Jaz bi reku tako ... prvo avto preizkusit, mogoče izprosit testno vožnjo za kakšno uro in šele potem videt, ali bo 90km dovolj ali ne.

Berlinga še nisem vozil, tako da ne morem sodit o njem. Sem pa peljal 110Hdi-ja v C3 in C4 Picasso, pa se mi je zdel kar primeren motor za obe različice.

dvorjan

V Berlingo bi lepo sodil 2.0 HDI pa nic manj. Ne pa da te vsak Clio in Twingo prehitita, ker tvoja gajba nikamor ne gre. Pa da prides pri 90KM v 15 sekundah do 100 moras biti F1 pilot, obicajni voznik, ki ne puli menjalnika iz lezisca in poslusa stokanje motorja potrebuje 30 sekund, ce je hiter ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

zlikovski

Fantje, spet vas je malo zaneslo glede teme :)

lerin

he he, pa kake mate no :) sem testiral 90KM, pa je kar lepo šla. sem bil sicer sam v vozu, a vseeno. ÈE bo dnar, pade 110KM, če ne, bo tudi 90KM dovolj.

Xandrej

Citat od: dvorjan;80029V Berlingo bi lepo sodil 2.0 HDI pa nic manj. Ne pa da te vsak Clio in Twingo prehitita, ker tvoja gajba nikamor ne gre. Pa da prides pri 90KM v 15 sekundah do 100 moras biti F1 pilot, obicajni voznik, ki ne puli menjalnika iz lezisca in poslusa stokanje motorja potrebuje 30 sekund, ce je hiter ...

Saj to sem hotel povedat pa me vsaj nekdo razume. 90 konjev je nekomu dovolj v realnem svetu pa dosti premalo pri 1500 tonskem avtu z velikim količnikom zračnega upora! Kot je povedal 15 sekund pelje tovarniški voznik kaj šele ko moraš to prestavit ko se že enkrat pelješ 60 km/h pa nekoga prehitevaš pa skoraj dosežeš top speed... Seveda pa je nekomu to dovolj in prav je tako. Tudi avti kot so spaček in katrca so imeli po 25 konjev pa je glihtak šlo... Kakorkoli. Jaz bi se 100% odločil vsaj za 110 konjskega. Seveda vi plačate vi služite in vi bote imeli pa je odločitev na vaši strani!

Kot pa si rekel dvorjan avtu pa bi lepo prisedel en 2.0 HDI z enimi 140 konji to pa bi bilo pol to...

dvorjan

Hehe, pa saj spacek ima 29 konjev na 560-580 kilogramov. Relativno gledano je se celo na boljsem od Berlinga. Pa se ozje gume upostevas ... Do 80 km/h ga verjetno kar pihne. =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

zlikovski

No moje mnenje glede avta, če kupuješ recimo ''dostavnika'' res nemoreš gledat na teh 500€ pri tej vsoti, zraven tega pa nikilo neveš kaj boš natlačil v tak avto, in ti bi prav prišlo kaj več moči, tak da z moje strani bi jaz izbral najmočnejšo varianto.
V končni fazi ne kupuješ avta vsak dan in tisti denar se ti pa itak večkrat poplača.
No to je moje mišlenje.

puginho

Razlika v pospešku do 100kmh med 110 km hdi in 90 hdi je 1,8 sekunde. 90 hdi ima do sto 14,3 sekunde in ne 15 sekund (če smo natančni). Vozil sem oba, 110km je super, 90km pa vredu. Meni se je zdelo da do 100kmh pride prej ko v 14,3 sekunde. Èe bi bil ta motor tak podhranjen, zakaj pol vgrajujejo še 75km hdi?

Zlikowski - brez zamere ampak res me zanima ali ti voziš kateri avto od zgoraj omenjenih, ker ne vem ali govoriš iz prve roke ali nekaj na pamet?

Citroenovc

Zanimivo, kako ste se zdaj obesili na precej nepomemben podatek - pospešek od 0-100. Mene vedno zanima predvsem prožnost v posamezni prestavi od npr 40 navzgor pa 60 navzgor, ipd ... Ker to dejansko rabiš v realnih situacijah.
0-100 pa kje? Redkokje.

Pri prožnosti pa (ugibam) zna 90KM HDi že nascat 120KM bencinarja (? - ne vem, bencinarja še nisem vozil)
Ali pa vsaj precej konkurenčen bit.

Ne navijam ne za enega ne za drugega. Tisti ki kupuje, bo moral peljati oba (oz. vse tri).
OK

LP
Primož