Dvorjanov 2CV6

Začel/a dvorjan, Julij 21, 2010, 10:52:37 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

2sv

he.he jaz pa sem najprej občudoval  tvojo kolegico naja pa spačka tudi  hi.hi,hi:BigThumbs:

garac

Dvorjan, sedaj pač še bolje spoznavaš vozniško kulturo v naši deželi. Pa, da se ne boš kdaj jezil ko bo kakšna mama rekla vnuku : "O, glej ga fičo!"
Se boš že privadil, da zdaj ne voziš avto.
Tole sem pred dnevi slišal...

Šiba spaček po cesti, ko na ovinku nekoliko neprevidno zapelje na makadam, pok in konča na travniku, kjer so se pasle krave, direktno ob svežem kravjeku.
Kravjek ga pogleda in nezadovoljno vpraša: "Kdo si pa ti?"
Spače, skuša biti prijazen: "Ja jaz sem pa avto."
Kravjek pa v smeh: "P* ti materina, če si ti avto, sem jaz pizza!"
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

vinotoc

Veter v laseh in pesek v zobeh
Sem Prlek in se mi ni treba delati Francoza.

dyfan

Citat od: garac;80053Dvorjan, sedaj pač še bolje spoznavaš vozniško kulturo v naši deželi. Pa, da se ne boš kdaj jezil ko bo kakšna mama rekla vnuku : "O, glej ga fičo!"
Se boš že privadil, da zdaj ne voziš avto.
Se poplnoma strinjam.
Dvorjan, ti samo počasi in uživaj. Najlepše je, če uporabljaš spačka samo takrat, ko se ti nikamor ne mudi. Vzvišen odnos, ki ga nekateri izkazujejo do teh avtov te naj ne moti, saj imaš v zameno za to nekaj, kar njim ni dano - uživanje s spačkom. Saj se niti ne zavedajo, kaj zamujajo.

Pa srečne in lepe kilometre s spačkom!

LP
Lep pozdrav!

dvorjan

Saj ne gre zato, da avtomobil ne bi bil kos sodobnemu prometu. Po lokalnih cestah se pelje prav tako hitro kot ostali stirikolesniki, se celo kakega prehiti. Niti sam nocem biti v napoto drugim voznikom, da bi recimo vozil 60 km/h tam, kjer vsi ostali letijo 90 km/h. No, mogoce jih ovira le kaksen daljsi breg ali klanec, ki ga pac spacek ne zmore vec kot v drugi prestavi ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

andraž

Tudi v klanec Spaček ni počasnela. Gre pač malo počasneje od drugih, hujšega pa ni. Da se klance reševati z zaletom, če pa so predolgi je hitro 2. prestava in 40 km/h, kar pa tudi ni prepočasi... Èe je kdo nervozen zadaj, se nikoli ne sekiram, naj vzame pomirjevalo ali pa naj prehiteva. Spaček ni avto, da bi se med vožnjo obremenjeval z nepomembnim.

dvorjan

No, saj hitrost ni poglavitni problem. Bistveno bolj moteca so prav neverjetna izsiljevanja prednosti - kot bi prav nihce ne zelel peljati za spackom - in siljenje cez polovico vozisca - cez, saj je na drugi strani nekaj majhnega ...

janez

Takole bom rekel... Dvorjan - "Welcome to the club"

Jaz to prenašam že okroglih 20 let, jeziti se nikoli ne nehaš, navadiš se pa. Predvsem pa ti pride vse skupaj v podzavest in si pripravljen na vsakršne situacije. Vožnja s Spačkom je lepa, hitro ali pa počasi. Vendar takoj ko se spraviš na cesto si ogrožena vrsta, ki bi jo slovencljni najraje zatrli na "licu mesta".

Edino kar se je spremenilo v dvajsetih letih je odnos do šoferja in spačka s strani policajev (pod pogojem seveda ,da ne delaš prekrškov) in odnos do spačka na tehničnih pregledih (spet pogoj ,da je brezhiben)... vse ostalo je enako kot leta 1990 ko sem prvič kupil spačka.

Ljudje se delajo norca s tebe, na cesti si majn vreden od zadnjega potepuškega psa (psu se bo slovenceljn umaknil, spačku pa ne) ,...

Samo sprijaznit se moraš in biti pozoren na vse kar se dogaja okoli tebe medtem ko voziš.

Ja, dobrodošel v klub ljubiteljev in voznikov ... SPAÈKA.

andraž

No, jaz imam pa takšnih izkušenj bistveno manj. Prej naletim na odobravanje, prikimavanja, pa dvignjeni palci, dokaj redko se mi je zgodilo, da me je kdo "podil" s ceste. Èe že potem največkrat lastniki nemških znam, katerih avtomobili se štejejo za statusni simbol. Mogoče nas imajo na ljubljanskem koncu bolj radi? Kar se tiče policajev, smo izenačeni z drugimi udeleženci, leta 1986 in naprej, ko sem imel prvo Diano, ki ni bila ravno v zavidljivem stanju, sem vsakič ko so me ustavili bil sumljiv, da sem pijan ali pa da imam kje skrito "travo".

garac

@andraž 14 dni nazaj, ko smo bili na pikniku se pripelajl domačin. Veš, da nismo več stari 20 let, ampak on se je začel dret iz avta na nas, kaj počnemo na OBÈINSKI ZEMLJI, da tam nimamo, kaj iskat in da ne bo on igel za nami pospravljal, ker jih je že našel tam, ko se je z otrokom sprehajal. Tip je bil naših let, vozil pa Laguno dci, videl je, da imamo tudi mi otroke s seboj, pa se je takšne znebil.
Tisti trenutek mi je za hip postalo vroče, imelo me je, da ga potegnem skozi okno in sesujem ko kanto, a sem se zadržal. Mislil sem si kmetuzelj zarukan, ni si vredno mazati rok s teboj.
Poskušal sem mu razložiti, kljub njegovi nesramnosti, naj ne skrbi, a se je preklinjaoč nad spačarsko badno pijansko in zadrogirno odpeljal. Potem je peš prišel kmalu za njim drug sosed in je rekel : "Fantje, lepe avte imate, prav sem vesel, ko vas vidim! Pusti onega idiota u *urac!"

Torej menja so različna, povod se najdejo pozitivni in negativni, tudi med nami. Moram reči, da imam tudi s ceste različne izkušnje, tudi pozitivne.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

andraž

Kretenov je povsod na svetu dovolj, zakaj bi si zaradi njih pokvarili lepe trenutke. Èe eno uho noter, čez drugo ven, se mu smejiš v ksiht in si misliš svoje...

Lovro

Tudi jaz imam večinoma pozitivne izkušnje pri vožnji s spačkom.
Večinoma so mi ljudje mahali, dvigovali palce, čestitali za lep avto, na parkirišču je skoraj vedno kdo pristopil in je padla debata, bodisi ga je zanimal avto, bodisi je bil pogovor nostalgično usmerjen.
Na tehničnem je bil vedno deležen spoštovanja, dostikrat so preverili le zavore, ostalega pa niti ne, ker je po njihovih besedah "tak lep avto sigurno brezhiben".

Mogoče je pomagalo tudi to, da je avto bil vedno zelo lepo urejen, vedno čist, da se je kar svetil. Resnici na ljubo namreč moja žaba, ki še ni tako urejena, kot je bil spaček, žanje nekoliko manj občudovanja, ali pa se ljudje bojijo pristopiti. Spaček je le bil ljudski avto, žaba pa je že bolj gosposka, pa ljudje mislijo, da utegne biti tudi lastnik neprijazno snobovski. Saj mi tudi tu dvigujejo palce, trobijo na cesti in odobravajoče mahajo, ampak s spačkom sem bil pa taglavni na cesti, vsaj v okolici Ljubljane.

Da pa bi kdo trobil ali se mi prilepil za rit, se zgodi zelo redko, čeprav se z žabo zelo pogosto vozim. Tudi, ko smo se v MB peljali z Igorjevo žabo, ki je na zunaj zelo lepa, je nam večina mahala, le en neučakan tip in to celo v C5 se je prilepil direktno na žabino rit.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

sop

Citat od: Lovro;80193le en neučakan tip in to celo v C5 se je prilepil direktno na žabino rit.

... ker mu je verjetno bila sexi.

sicer pa so najbolj neolikani vozniki avdijev in pasatov

dvorjan

Fantje, imam VELIK problem.

Po 20 dneh sem spet prisel domov, grem v garazo, pa spak ne vzge. Odsraufam cev s frgazarja - suha - verglam - nic ne vrze bencina. Vbrizgam nekaj bencina v cev in v frgazar, pa se vedno ne kresne. Samo vergla, niti potrese ne, torej ni eksplozije.

Kaka ideja, kaj naj se pogledam - rad bi prisel jutri na piknik, samo ce spak ne vzge, me ne bo. =(

andraž

Kabla na vžigalni tuljavi, tista dva tanka in tista dva za svečke, so na svojem mestu?