Dvorjanov 2CV6

Začel/a dvorjan, Julij 21, 2010, 10:52:37 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dvorjan

Citat od: vinotoc;81536Ojla Dvorjan,
Včerajdopoldan si se peljal skozi Logatec. Sem te v drevoredu pozdravil z lučmi. Lep avto.
LP Vinotoc.

Ja, ja, je bil en Picasso, ki je blendal. =) Pozdravljen nazaj.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

dvorjan

No, po moji daljsi odsotnosti se je zopet nasel malce manj zaseden vikend. In kaj pocnemo na take vikende?

Ha, jasno, h Kezi gremo na obisk, kaj pa drugega. =)

Tokrat je bila na vrsti menjava amortizerjev ...

Ko sva snela amortizerje, so bili prednji se original Citroenovi, seveda sesuti do konca. Po menjavi amortizerjev je spacek postal cisto drug avto. Nic vec se ne "trosi" po cesti, lepo drzi smer, tudi jame in druge cestne nepravilnosti ga ne spravijo iz tira. No, pelje se kot po tirnicah. Se ena odlicna nalozba, bi rekel, da celo boljsa kot gume.

Amortizerji pa so LIP HydraMax, Janez pravi, da so malo drazji, a najboljse kar pac dobis za spacka. Mojster ze ve.

dvorjan

Drugi poseg pa je bil zamenjava cevi za dotok goriva. In sicer od rezervoarja do pumpe za gorivo. Sedaj ima spacek celotno napeljavo, vkljucno s pumpo za gorivo povsem novo. Tezava z vziganjem je (tok-tok) povsem izginila.

Pri demontazi rezervoarja je Janez ugotovil samo tezavo - ko je prejsnji lastnik avto sestavljal, je cev od tanka ujel med tank in samo karoserijo. Tam jo je stisnilo, obenem pa je imela tako nizji pretok, pa se zrak je vlekla. Zdaj, zalit z bogato mesanico bencina spacek grmi kot strela. Ja, pa se bolje (hitreje) gre.

Se par fotk, tudi mojstra v elementu:

zlikovski

No super, neboš več imel problemov z gorivom. Zdaj ste tudi pomojem morali znova nastavit vplinjač.

Mike666

Kdo pa je te to na zadnji sliki. A je Keža vajenca nabavil? ;P

gigo

Glih sm hotu rečt. Ne poznam Keže brez dlak na obrazu. ha ha
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

janez

Ma to je Keža , obrit pa z mal čudnim izrazom na faci... hehe

Kje si to sliko našu.

dvorjan

Po moje je to Keza, omamljen od bencinskih hlapov. =)

Brade pa nima, ker se je z vzigalnikom igral. =)

2sv

te lahko vprašam koliko so te stali amotizerli in kje si jih nabavil  lp. hvala

Zeko124

Huh, saj se te komaj spozna... Hja, tako goste brade, kot jo ima Keža, do sedaj še svoj živi dan nisem videl ;)!

SUper sta porihtala!
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

dvorjan

Evo, zdaj ze mesec pa pol nic napisanega o mojem spacku, ceprav je v tem casu vseeno nabral dobrih 500 km. =)

In zvrhan kos dogodivscin. A ker rabim za tak opis malo dlje casa, bom zacel kar z zadnjo.

Vceraj je bil na severnoprimorskem (ali pa polarnoprimorskem) koncu tak oblacen, zabasan dan. Ker pa ni dezevalo, je seveda to pomenilo, da mora spacek pretegniti svoje krake, saj je stal v garazi celih 14 dni. No, po zdaj ze utecenem postopku je vzgal v tretjem poskusu, nato pa pridno grmel cel dan.

Sel sem obiskat kolegico, ki jo ze mesec dni nisem videl in ji dal na voljo, da izbere, kam se bova odpeljala. Izstrelila je kot iz topa "na sonce". Hum, hudica, kam na sonce ob teh oblakih. No, pozornejsi pregled okolice je razkril, da se stvari malce razkrivajo sele proti kranjski strani ... In tako sva sla - v Trento. Sele malce visje nad Trento pa prvi soncni zarki. Odlocila sva se, da obisceva Kugyjev spomenik, saj se je ravno tam lepo paslo sonce.

Opogumeljna z novo energijo sva se odlocila, da nadaljujeva do Vrsica. Stevec za gorivo se je sicer odlocil, da v takem bregu ne bo kazal nic drugega kot popolno nulo, a sam sem vedel, da mora avto cca. 60-70 km se narediti preden bo zejen. In tako sva plezala v 2. prestavi pridno proti vrhu.

Cestni delavci so ocitno menili, da jih na delovno soboto v hribih ne bo zmotil nihce, zato so svoj kamion in poltovornjak parkirali kar sredi ceste in pustili za namecek se odprta vrata. A ko se spak enkrat zazene, se ne ustavlja. Dvakrat potrobil, pa gasa mimo odprtih vrat. (ob spustu so jih ze zaprli, hehe).

Cesta je lepo spluzena in posipana, obcasno se kje najde kaka zaplata snega, ni kriticnega. Precej bolj nevarno je "zalimano" mokro listje, ki deluje kot ledena podlaga ...

Na vrhu pa lepo soncno, super razgled, celo veter ni pihal premocno (sicer zna na Vrsicu kar lomiti kosti).

Zal nisem planiral taksnega izleta, zato je tudi fotoaparat ostal doma, a sem si pomagal s tistim iz telefona. Par posnetkov pa lahko delim z vami. =)

garac

@dvorjan, hvala, sem že posredoval slike naprej
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

pubi2cv

Hudiča, je pa kar nekaj snega že gor

gule

Vršič pa je zajeban...vsaka čast...lepa tura...

dvorjan

Mah, ni Vrsic niti tako zajeban, celo pot je pac v 2. prestavi mlela masina. Na vrhu sem ga lepo pustil na tempomatu*, par minut, da se je nadihal svezega zraka. Pa tudi pri spustu je motor lepo zaviral in nisem imel nobenih tezav z morebitnim pregrevanjem zavor ...

*tempomat = zataknjena rocica za plin, da se motor vrti z nekaj vec vrtljaji.